Marija Pomagaj v Evropskem parlamentu
Pred dnevi sem prebral odebeljen naslov na prvi strani hrvaškega katoliškega tednika „Evropa potrebuje sposobne, bogaboječe in zaupanja vredne ljudi“. Drzna misel pred ...
Pred dnevi sem prebral odebeljen naslov na prvi strani hrvaškega katoliškega tednika „Evropa potrebuje sposobne, bogaboječe in zaupanja vredne ljudi“. Drzna misel pred ...
Pred dnevi me je devetletna hči spraševala, s kakšnim denarjem smo plačevali nekoč. In nato se je začela razlaga, kako smo v mojem otroštvu plačevali z dinarji, v moji ...
Pravzaprav je vse skupaj bolj podobno slabemu filmu. Ceneni triki in prozorne potegavščine, šale, ki jih prepoznaš že po prvih besedah, prizori, katerih potek in razplet je ...
Danes veliko ljudi hrepeni po lepem, boljšem, večjem, lažjem, po ljubezni...
Praznovanje spomina na srečanje med Marijo in angelom Gabrijelom je letos kar precej razburilo duhove v slovenski javnosti. Eni so stopili v obrambo vernikov, ki so želeli moliti za nerojene ...
Koliko krat so bile v preteklem tednu izgovorjene besede velikega in obenem preprostega človeka Bogdana Žorža: Veselite se… Sliši se kot oporoka, naročilo, predvsem pa nasvet. ...
Ko se bliža pustni čas, je dobra volja in navihano vzdušje nekaj povsem normalnega. A zdi se, da je tako razpoloženje doma le še pri otrocih, ki nekako vede ali nevede z njim okužijo ...
»Marija, pomagaj, da bi bili vsi še dolgo srečni na svetu, da bi živeli v miru in ljubezni, da bi ne poznali gorja in nesreč. Poleg tega pa, naj bi bil delček sreče namenjen vsakomur ...
Z zanimanjem in pozornostjo prebiram razmišljanja, ki nam jih v zadnjih časih ponujajo različni časopisi in spletni portali. Mislim namreč na raznolike in večkrat nasprotujoče izjave raznih ...
Pestro je to naše dogajanje: radost in veselje, žalost in zaskrbljenost, ponos in prevara. Kje je resnica, kje je zvezda repatica, da bi ji sledili? Vse to še vedno obstaja, vendar ...
Aprila lani je predsednica vlade Alenka Bratušek novinarju televizijske hiše CNN zagotavljala, da ne rabimo denarne pomoči, ampak čas; „ ... what we need is time", je ...
V adventni čas smo vstopili s poslušanjem Božje besede po preroku Izaiju, ki takoj na začetku Izraelu nameni ostre besede. Občutek dobimo, da se ljudstvo nahaja v resnih težavah. Prerok ...
V katakombah sv. Kalista v Rimu, kjer so do 9. stoletja ležali tudi posmrtni ostanki – relikvije sv. Cecilije, ne najdemo nobenega posebnega zapisa ne opisa o glasbeni nadarjenosti sv. ...
Mesec november je bogat z raznimi duhovnimi pobudami. Prazniki ob začetku meseca nas spominjajo, da je naše življenje minljivo in da se naše zemeljsko življenje dopolni z ...
V zadnjem času veliko slišimo, da nam zaradi finančne pomoči grozi izguba suverenosti, samostojnosti, da bomo postali narod hlapcev, da nas bo trojka oropala vsega za kar so se borili ...
"Danes je poseben dan za gospodarstvo ... Ne daje ukrepov, ampak kri!" Tako je 10. septembra gospodarski minister Stepišnik komentiral oblikovanje posojilnega sklada SID banke, namenjenega ...
V stranki z najbolj pozitivnim imenom se te dni bije boj med starimi in novimi silami. Med atom in mamo, kot je slikovito opisal dilemo eden od poslancev. Ata predstavlja čas nastanka stranke, v ...
Mesec september se je začel s pozivom papeža Frančiška k molitvi in postu za mir v Siriji in na Bližnjem vzhodu. Vabilo ni bilo namenjeno samo katoličanom, ampak vsem kristjanom in tudi ...
Razmišljam o vrednotah in se sprašujem, kakšne so moje, so dovolj prečiščene, da se harmonično dotikajo mojega bistva, da se ob njih čutim polno, izpolnjeno, ko jih ...
Dan po velikem prazniku Božje Matere Marije res ni primeren za onesnažene misli. Marija je vzgled čistosti, ponižnosti, preprostosti, dobrote, predvsem pa sprejemanja Božje volje. Vsi Marijini ...
Spodbujanje celostnega človeškega razvoja tako v materialnem kot v duhovnem smislu zahteva globok razmislek o vlogi področja ekonomije in financ ter njihovi skladnosti s prizadevanjem za ...