Vikend za zgodovino
Pred dobrimi desetimi dnevi je malo po opoldanski molitvi v redakciji v zraku zaščemelo tisto vzhičenje, ko se nekaj pripravlja … Vatikan bo menda sporočil neko pomembno novico! In ...
Pred dobrimi desetimi dnevi je malo po opoldanski molitvi v redakciji v zraku zaščemelo tisto vzhičenje, ko se nekaj pripravlja … Vatikan bo menda sporočil neko pomembno novico! In ...
Ko se te dni bodoči srednješolci odločajo, kje bi radi nabirali nova znanja v prihodnjih treh, štirih ali petih letih, imajo verjetno s seboj veliko dela. Odgovora na ...
Po že precej prelitem črnilu o dodatkih za stalno pripravljenost, ki so si jih, sedaj že jasno, nezakonito izplačevali dekani in profesorji ljubljanske univerze, sem upal, da bo ta zgodba v ...
V teh dneh se dogodki vrstijo kot po tekočem traku, če bi hotela v moj prvi letošnji komentar zajeti vse nad čemer se nekateri naslajajo, drugi zgražajo, bi bil naslov venček narodnih in ...
Le nekaj ur nas loči od začetka volilnega molka in nedelje, ko bomo na referendumu glasovali proti zakonu, ki tako grobo posega v družinska razmerja.
Na referendumu, ki bo 20. decembra, bom glasoval proti. Vendar to še ne pomeni, da sem nestrpen do homoseksualcev in lezbijk ali da jih ne spoštujem. Nasprotno, spoštujem jih ...
Nebo nad Slovenijo je polno dušic naših pokojnih. Četudi so že zdavnaj preseljeni v skrivnostno večnost, ostajajo za njimi neizbrisne vidne in nevidne sledi. Vsaka dušica ima ...
To je zgodba o dojenčici, izmišljena a navdahnjena v resničnem življenju.
Knjižne sejme spremljam že desetletja, zato sem postal pozoren na zapis v zadnjih Pogledih, ki opozarja na debatno kavarno ali bolje na prav določen pomenek z naslovom „Nova levica in ...
Ob krizi z begunci in migranti bi najraje ostala brez besed. Priznam. Brez tistih naglas izrečenih besed, ki takole zaokrožijo po etru, naletijo na takšna in drugačna ušesa, na ...
V minulih dneh smo lahko spremljali še eno zgodbo, ki v nekom, ki politiko spremlja bolj površno, najprej izzove ogorčenje. Govorim o preveč prelitem črnilu o plačah v Družbi za ...
V zadnjem času našo staro celino pretresajo dogodki, ki v ljudeh vzbujajo dvome, negotovost in strah. Kaj se bo zgodilo z našo identiteto, bomo zmogli ohraniti mir, varnost in ...
V teh dneh smo lahko v enem izmed slovenskih časopisov zasledili, da večje slovensko podjetje svojim zaposlenim – muslimanom - med odmorom dovoli razgrniti molilne preproge, da lahko ...
Zadnjih nekaj tednov je begunska kriza zdaleč najaktualnejša tema tako pri nas kot v vsej Evropi. A če bi se le dalo, raje ne bi govorila o njej. Zakaj? Zato, ker se počutim kot zmedena ...
Veliko besed je navadno izrečenih ob začetku nečesa novega, besed strahu, nezaupanja, pričakovanj, pa tudi veselja. Tako je tudi z začetkom šolskega in veroučnega leta. Starši, ki ...
Povsem običajno se nam zdi, da za delovnimi dnevi pride na vrsto nedelja, praznik, ko ni treba v službo, ne v šolo, ko lahko poležimo in si odpočijemo. V naravi človeka je, da se ustavi, se ...
Begunska problematika je že zdavnaj prerasla obvladljive okvire. Od prihoda prvih beguncev, ki jim je s pomočjo čolnov uspelo priti do Evrope prek Lampeduse, je minilo že več kot štiri ...
Mesec avgust se je že prevesil v drugo polovico, pa vendar je še čas, da si morda vzamemo čas za sebe v tem ali v prihodnjem mesecu. Veliko je možnosti različnih duhovnih vaj, kjer nam ...
Pred nami je največji Marijin praznik in Premrlova skladba »Pozdravljena mati dobrega sveta« bo odmevala iz naših cerkva, kapelic in romarskih svetišč. Nekateri z lažno ...
Razmišljal sem, o čem pisati v tokratnem komentarju. Načrtno sem se želel izogniti reševanju mejnega spora z našo južno sosedo, saj je bilo o tem prelitega že veliko preveč ...
Ko so moji otroci stopili v šolo, sem potihoma želela, da bi dobili dobro učiteljico, saj si bodo tako že na začetku ustvarili prave vzore, vedeli bodo, kaj so vrline, kaj poštenje ...