Hvaležen je mami, ker ga je postavila na ulico
Lucija Šeme in Klemen Plejić sta zaročenca, ki zelo preudarno gledata na življenje in svoj odnos. Verjetno zaradi preteklih življenjskih izkušenj, ki sta jih podelila tudi z nami v ...
Lucija Šeme in Klemen Plejić sta zaročenca, ki zelo preudarno gledata na življenje in svoj odnos. Verjetno zaradi preteklih življenjskih izkušenj, ki sta jih podelila tudi z nami v ...
Obstajajo, pravi Marko Juhant, specialni pedagog. Gostili smo ga v sobotni oddaji "Za življenje, za danes in jutri". Najuporabnejše, in veliko jih je, je združil v knjigo, ki bo ...
Teden molitve za duhovne poklice in teden Evrope, vsebini, ki se odvijata istočasno in se na prvi pogled morda ne povezujeta, a sta prepleteni pri vprašanju prihodnosti stare celine. Torej, ...
Slovenija ima zaradi razgibane pokrajine številne doline v objemu gora, do katerih se vijejo vijugaste poti, so težko dostopne, zato se zdi, da so odmaknjene in ljudje v njih ...
"Nisem angel" je knjiga nekdanje manekenke Kylie Bisutti, ki je v modni industriji dvignila kar precej prahu, ko je uspešno kariero pri 21. letih zamenjala za hojo za Kristusom. Odlomke iz ...
Temperature po državi so ponoči močno padle in zbudili smo se v hladno majsko jutro. V strahu pred pozebo so sadjarji, vinogradniki in kmetje v svojih nasadih kurili, zato so imeli to noč kar ...
Za nami je praznični teden, veliko ljudi si je privoščilo oddih. Opaža se, da starši velikokrat stremijo k temu, da bi čim bolj izkoristili čas, hkrati pa se zdi, da takrat, ko se ...
Tako pravi mati duhovnika, katehistinja in žena Nadja Mehle, ki je skupaj s šolsko sestro Veroniko Verbič za Radio Ognjišče govorila o pomenu molitve za odgovor na Božji klic. Geslo ...
Tik pred podaljšanimi prvomajskimi prazniki je kmetom prekipelo. V organizaciji Sindikata kmetov Slovenije so pred Ministrstvo za okolje pripeljali ostanke domačih živali, ki so jih na ...
Dr. Elisabeth Lukas je najbolj znana učenka utemeljitelja logoterapije dr. Viktorja E. Frankla. Kot klinična psihologinja in psihoterapevtka se je specializirala za praktično uporabo logoterapije.
V času privatizacije smo vsi polnoletni državljani dobili certifikate, s katerimi smo lahko prosto razpolagali. Nekateri so se odločili za sodelovanje pri notranjem odkupu podjetja, v katerem so ...
Praznovanje velike noči, naši obsežni običaji, odmevi na Radijski misijon, ateizem in nesrečni požar v katedrali Notre Dame so bile teme tokratne oddaje Spoznanje več, predsodek ...
Še leto dni in obleležili bomo 50-ti Svetovni dan Zemlje. In če so že zdaj, leto dni pred tem dogodkom, oči mnogih uprte vanj, je dobro, da se zavemo, da nas ta opomnik že danes vabi k ...
V oddaji Utrip Cerkve v Sloveniji smo na veliko noč gostili mariborskega nadškofa metropolita Alojzija Cvikla, ki je govoril o aktualnem dogajanju v nadškofiji in Cerkvi na ...
Kako so veliko noč praznovali včasih? O tem sta nam spregovorili Elizabeta Murko in Kristina Robič, ki bivata v domu za starejše.
Ljudje ne smemo zaspati, ne dovolimo si ujetosti v trdnem prepričanju v svoj prav. Z ujetostjo smo v kalupu, pomeni, da prenehamo biti iskalci. Če osebnostno zaspimo, je konec naše zgodbe.
Še posebej po veliki noči pride čas prejemanja zakramentov, kot so birma, obhajilo in krst. Predvsem ta je ena od priložnosti, da župnik in župnija v svoje občestvo sprejmeta in pozdravita ...
Ministrstvo za pravosodje, skupaj s sodnim svetom, pripravlja zakonodajo, ki bo sodnikom omejila komunikacijo z javnostjo. Sodniki naj bi dobili tudi posebne sodelavce preko katerih naj bi z ...
Kot sinodalni oče in udeleženec sinode o mladih, je v osrednjem misijonskem nagovoru zadnjega dne o temi: »Bil sem izgubljen in Si me našel,« razmišljal mariborski ...
Prepustimo prostor življenju, so bile med prvimi izrečene besede psihologinje in pisateljice Alenke Rebula v sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri«. Dodaja, da je želja po ...
V življenju sem iskal smisel. Spraševal sem se zakaj živim, od kod je ta svet, kaj delam na tem svetu. Namreč, moja družina s katere izhajam, ni bila verna in tako sem smisel iskal vsepovsod.