Radio Ognjišče
Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko

Novice

Asia Bibi prispela v Kanado

Pakistanska kristjanka Asia Bibi, ki so jo pred desetimi leti obsodili na smrtno kazen zaradi bogokletja, nato pa lani oprostili, je zapustila Pakistan in že prispela v Kanado. Tam so tudi njene ...

Marta Jerebič

Zbrala jih je brezjanska Marija

V Habsterdicku na vzhodu Francije, blizu meje z Nemčijo, je 1. maja potekalo tradicionalno romanje rojakov. Letošnje je bilo že 81. K njimi je prišel novi krajevni pomožni ...

Matjaž Merljak

Evropejka

Prijazno pozdravljeni, tokrat ker smo v Tednu Evrope, spoštovane Evropejke in Evropejci! Evropa, moja si in jaz del nje. Ponosna sem, da se lahko predstavim kot Evropejka. Evropa. Dobro ...

Nataša Ličen

Papež v Bolgariji - 2. dan

Papež Frančišek se mudi na dvodnevnem obisku Bolgarije. Danes se je odpravil v najbolj katoliško mesto Rakovsky, kjer je 245 otrokom iz vse države podelil prvo sveto obhajilo. Že ...

Marjana Debevec

Lojzka Bratuž (1934-2019)

Po poročanju tednika Novi glas je umrla goriška slavistka, pedagoginja, zborovodkinja in vsestranska kulturna delavka prof. Lojzka Bratuž, ki je bila hči skladatelja in pedagoškega ...

Matjaž Merljak

Avdio: Svoboda in pritiski

Novinarji danes praznujemo mednarodni dan svobode medijev. V Društvu novinarjev ob tem pozivajo politiko, medijske lastnike in tudi javnost k spoštovanju in zaščiti ...

Tanja Dominko

Avdio player - naslovnica