Sestra Nikolina o "skrivnosti" odličnih krofov
Priprave pustnih dobrot smo se lotili tudi v zadnji Svetovalnici s podnaslovom Kuhajmo s sestro Nikolino. Povedala je med drugim, kako pripraviti krofe in miške ter na kaj naj še posebej pazimo.
Priprave pustnih dobrot smo se lotili tudi v zadnji Svetovalnici s podnaslovom Kuhajmo s sestro Nikolino. Povedala je med drugim, kako pripraviti krofe in miške ter na kaj naj še posebej pazimo.
Potica je skoraj vedno eno na dnevnem redu med vašimi vprašanji v oddaji Svetovalnica, ko gostimo sestro Nikolino. Tokrat se spraševali tudi o pripravi tatarskega bitfka, odgovor smo dobili z vašo ...
Dobrote za druženje ali praznovanje v naravi lahko pripravite tudi sami. Sestra Nikolina je v Svetovalnici pomagala poslušalkama, ki sta želeli pripraviti domačo tatarsko omako in lepinje. Stvari ...
Sestra Nikolina je šolarje, ki začenjajo poletne šolske počitnice, spodbudila, da se lotijo kuhanja. Naj naredijo kaj iz sestavin, ki jih imajo doma na razpolago in naj skuhajo, kar bodo v družini ...
Priprave jedi za velikonočni žegen smo se dotaknili v tokratni kontaktni oddaji s sestro Nikolino. Povedala je, koliko časa se kuha velikonočna šunka, kako uporabna je voda, v kateri smo jo ...
V postnem času se ob petkih vzdržimo mesa, marsikdo pa ima vse petke brezmesne. Za glavno jed kuhamo brezmesne enolončnice, zelenjavne juhe, špinačo s pire krompirjem in ocvrtim jajčkom, pire ...
Imate veliko bučk in ne veste, kaj še pripraviti iz njih? S. Nikolina ima recept za bučni štrudelj.
Sestra Nikolina priporoča, da pravočasno pripravite sestavine. Med njimi ne sme manjkati rum oz. žganje. Pa veste zakaj? In na kaj paziti, da skorja ne bo odstopila?
Najbolj običajni so iz krhkega ali linškega testa, strojni keksi, na testomat, medenjaki ... Sestra Nikolina nam je zaupala nekaj receptov.
Pečena gos ali raca, rdeče zelje, mlinci, pečena jabolka ... v to sodi k jedem ob martinovanju. Ker bo ta letos v domačem krogu, smo sestro Nikolino v Svetovalncii prosili za nasvete in recepte.
Na naših vrtovih nas razveseljujejo bučke in iz njih v tem vročem poletju lahko pripravimo pestro paleto jedi: juhe, dušene za prilogo, v kompotu, z jajci ... če jih imamo dovolj, jih že lahko ...
Kako prav v vročih dneh prija domača osvežitev? Sestra Nikolina nam je zaupala, kako pripravlja šabeso, bezgov sirup, sirup iz mete ali melise ... in kako pripravlja domači sladoled.
Prvi dnevi velikega tedna so še delavniški. Gospodinje in gospodinjci imajo polne roke dela s pripravljanjem prazničnih jedi. O tem smo govorili tudi v Svetovalnici s sestro Nikolino.
Vse sestavine za krofe naj bodo tople, ogrete naj bodo tudi deske, krpe in prostor, kjer bodo vzhajali. In nenazadnje: prave temperature mora biti olje, v katerem bomo cvrli krofe. Ali pa flancate ...
Bliža se Miklavžev večer, otroci po letih in srcu z velikim upanjem pričakujejo njegove darove, po naših domovih že diši po piškotih in tudi po drugih dobrotah, ki spremljajo te dni. Sestra ...
Ajda spada med najbolj hranljiva žita. Ne vsebuje glutena, zato je primerna tudi za ljudi, ki trpijo za celiakijo. Jedi, narejene iz ajde, dvigajo nivo energije. Tokrat predlagamo, da po receptu ...
6. novembra obhajamo god sv. Lenarta. Ta svetnik je zavetnik župnije Sv. Lenart v Slovenskih goricah, na isti dan pa občina praznuje tudi občinski praznik. Letos je za svojo častno občanko ...
Brez nje ni nedeljskega ali prazničnega kosila. A kako jo skuhati, da bo okusna? Katero meso uporabiti, kdaj dodati zelenjavo, koliko časa naj vre? Sestra Nikolina je v Svetovalnici med drugim ...
Testenine, golaž, pica ... paradižnikovo mezgo potrebujemo na (skoraj) vsakem koraku. Če vam je paradižnik dobro oborodil, si jo lahko pripravite sami. Domačo in brez umetnih konzervansov. Sestra ...
Stročji fižol vsebuje veliko beljakovin, omega-3 maščobne kisline ter kalij, ki je pomemben za zdravje srca. Vitamin K, ki ga vsebuje, krepi naše kosti. Lupina pa vsebuje organin, ki znižuje ...
Blitva ima zelo malo kalorij, a vsebuje pomembna hranila: vitamina A in C, kalij, mangan, železo in kalcij, okus je podoben špinači, dobrodošlo je, ker je na razpolago je vse leto. Iz nje lahko ...