Jože BartoljJože Bartolj
Andrej NovljanAndrej Novljan
Tanja DominkoTanja Dominko

Hrana in okolje

Krofe lahko tudi spečemo v pečici

Tokrat je sestra Nikolina četrtič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo o pripravi domače čokolade, krhkih flancatih, nadevu za čokoladno potico, pripravo orehov za potico, pečenju ...

28.02.2017, 08:06 Matjaž Merljak

Burja povzroča nevšečnosti na Primorskem

Burja te dni povzroča precej težav na Primorskem. Gasilci in druge službe v Istri so dopoldne odstranjevali podrta drevesa. Ponekod je vetrolom poškodoval kable in drogove elektro- in ...

18.01.2017, 15:28

Novosti pri čiščenju dimnikov in kurilnih naprav

Z novim letom bo v uporabo stopil Zakon o dimnikarskih storitvah, z njimi pa licenčni sistem opravljanja tovrstnih storitev. Licenčni sistem prinaša prednosti tako za dimnikarske družbe kot ...

29.12.2016, 11:00

Domača lekarna: Ni ga čez česen

Česen slavi po toliko zdravilnih delovanjih, da bi ga lahko upravičeno poimenovali kar domača lekarna. Deluje antibiotično, antiseptično, antioksidativno in antimikotično. Ugotovili so, da je ...

15.12.2016, 08:00

Hrana nas spremlja vsak dan

V naši državi imamo vsak tretji petek v novembru Dan slovenske hrane, praznik doma pridelane hrane. Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dne je podpora slovenskim ...

30.11.2016, 20:00 Nataša Ličen

Manj svečk za pomoč tistim, ki še živijo

V Sloveniji se te dni začenja ekološko-humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov. Njen namen je, da namesto pretiranega okraševanja grobov s svečami, ki predstavljajo tudi veliko ...

29.10.2016, 08:00