Svetovalnica: Pri obnovah starejših stavb naj sodelujejo strokovnjaki
Tokratno Svetovalnico smo posvetili obnovi starejših stavb. Na vprašanja ali ima to sploh smisel in kako pomembno je ohranjanje kulturne dediščine, je v oddaji odgovarjala ...
Tokratno Svetovalnico smo posvetili obnovi starejših stavb. Na vprašanja ali ima to sploh smisel in kako pomembno je ohranjanje kulturne dediščine, je v oddaji odgovarjala ...
Pomlad z veliki koraki vstopa v deželo, vrtovi so oživeli in počasi se začenja delo na vrtovih, njivah ter v rastlinjakih. V studio smo v tokratno Svetovalnico povabili strokovnjaka na področju ...
Tokrat je sestra Nikolina četrtič sodelovala v Svetovalnici. Spraševali ste jo o pripravi domače čokolade, krhkih flancatih, nadevu za čokoladno potico, pripravo orehov za potico, pečenju ...
Sestra Nikolina je že tretjič letos sodelovala v jutranji oddaji Svetovalnici. Oddaja je v živo potekala z Brezij. Odgovarjala je vprašanja poslušalk o pripravi ocvrtega sira, ježka ...
Na sedežu Nadškofijske Karitas Maribor so predstavili humanitarni projekt Donirana hrana. Pri tem projektu, ki se je včasih imenoval Viški hrane, se je Karitas povezala z Zvezo Lions ...
Vedno več ljudi razmišlja o naložbi v sončno elektrarno in vedno več je vprašanj, povezanih s to tematiko. Tudi zato smo v tokratno Svetovalnico povabili energetskega svetovalca ...
V tokratni Svetovalnici smo s pomočjo sestre Nikoline reševali kuharske težave. Oddaja, ki je potekala iz Brezij, je prinesla recepte za pripravo jedi iz rdečega zelja, mletega mesa, recept ...
Burja te dni povzroča precej težav na Primorskem. Gasilci in druge službe v Istri so dopoldne odstranjevali podrta drevesa. Ponekod je vetrolom poškodoval kable in drogove elektro- in ...
Z novim letom bo v uporabo stopil Zakon o dimnikarskih storitvah, z njimi pa licenčni sistem opravljanja tovrstnih storitev. Licenčni sistem prinaša prednosti tako za dimnikarske družbe kot ...
S koncem leta 2016 se bo sklenil enoletni projekt Uživajmo v zdravju, ki spodbuja zdravo prehrano in telesno dejavnost, predvsem v času izobraževanja. Potekal je pod okriljem Zavoda RS za ...
Slovenija se bo še naprej borila za ohranitev že pred leti zaščitenega imena teran za vino, pridelano na Krasu, kljub novici, da želi Evropska komisija to zaščito deliti ...
Česen slavi po toliko zdravilnih delovanjih, da bi ga lahko upravičeno poimenovali kar domača lekarna. Deluje antibiotično, antiseptično, antioksidativno in antimikotično. Ugotovili so, da je ...
Morda ste v minulih dneh ob obisku trgovine Hofer že naleteli na prostovoljce Karitas. Zbirali so hrano in druge izdelke za pomoč družinam in otrokom v stiski, njihovi nakupovalni vozički pa bodo ...
V naši državi imamo vsak tretji petek v novembru Dan slovenske hrane, praznik doma pridelane hrane. Glavni cilj oziroma namen razglasitve takšnega dne je podpora slovenskim ...
Geodetska uprava je vzpostavila sodobno državno geodetsko infrastrukturo, med drugim je vpeljala satelitske tehnologije določanja koordinat in posodobila topografske podatke. Večja kakovost ...
V šolah, vrtcih in številnih ustanovah so danes, ko obeležujemo dan slovenske hrane, pripravili tradicionalni slovenski zajtrk. Pri tem so se politični predstavniki pridružili ...
Prvi mlečni izdelki z znakom izbrana kakovost Slovenija, ki potrjujejo slovensko poreklo in višjo kakovost, so že na trgovskih policah. Oznaka ne pomeni višjih cen teh izdelkov, ...
V Sloveniji se te dni začenja ekološko-humanitarna akcija Manj svečk za manj grobov. Njen namen je, da namesto pretiranega okraševanja grobov s svečami, ki predstavljajo tudi veliko ...
Na mednarodni konferenci v Avstraliji je 24 držav in Evropska unija, ki so članice mednarodne Komisije za zaščito morskih živih virov na Antarktiki, dosegle dogovor o vzpostavitvi naravnega ...
Karitas v Sloveniji že 10 let deli hrano, ki jo kupi z denarjem Evropske unije. Pred tem so zaloge v humanitarnih skladiščih izključno prispevali donatorji, darovalci in ljudje preko ...
Ob začetku kurilne sezone ministrstvo za okolje in prostor ter Nacionalni inštitut za zdravje znova opozarjata na nevarnosti ob nepravilnem kurjenju. Paziti je treba, s čim kurimo, saj se ...