Svetovalnica: Univerzalna čistila so kot golaž
O čiščenju smo govorili v tokratni Svetovalnici, v katero smo povabili strokovnjaka na tem področju Jožeta Resmana, ki prihaja s čistilnega podjetja Bent.
O čiščenju smo govorili v tokratni Svetovalnici, v katero smo povabili strokovnjaka na tem področju Jožeta Resmana, ki prihaja s čistilnega podjetja Bent.
Minevata dva tedna od požara v podjetju za predelavo kemičnih odpadkov Kemis na Vrhniki. Požar je kljub sprva pomirljivim izjavam pristojnih služb povzročil veliko okoljsko škodo. Vrhničane ...
Bezeg je v teh dneh v razcvetu in marsikatera gospodinja ga dobro izkoristi za pripravo bezgovega sirupa oz. »šabese«, prav tako jih lahko cvetove ocvremo, posušeni pa so ...
V minulem tednu smo obhajali praznika Marije, Pomočnice kristjanov in Gospodovega vnebohoda. To je bil tudi teden, ko je potica postala prava svetovna medijska uspešnica, po zaslugi papeža ...
Požar v Kemisu in onesnaženje, ki mu je botroval, sproža številna vprašanja. Predvsem okoliški prebivalci so zaskrbljeni za svoje zdravje in zdravje svojih otrok in se ...
Delo na vrtovih je v polnem teku, vreme zaenkrat skrbi, da zalivanje ni potrebno, ob velikem veselju in navdušenju pa se pojavljajo tudi že prve zadrege. Nekaj smo jih poskušali ...
Mineva teden dni od obsežnega požara v podjetju Kemis na Vrhniki, krajani pa še vedno ne vedo, kako močno ogroženo je njihovo zdravje zaradi gorenja nevarnih odpadkov. V SDS so vložili ...
O cvetju in rožah je tekla beseda v današnji Svetovalnici. Na vprašanja na kaj biti pozoren in kako dobro poskrbeti za cvetje je odgovarjala gostja Monika Mohar iz vrtnarstva Hortika ...
Sestra Nikolina je v današnji Svetovalnici odgovarjala na kuharska vprašanja naših poslušalk. V tokratni oddaji so bile v ospredju jedi iz ajdove kaše.
Dr. Jože Podgoršek je varuh odnosov v verigi preskrbe s hrano, ki smo ga gostili v petkovi Svetovalnici. Varuh je pri svojem delu neodvisen in samostojen, materialna in finančna sredstva za ...
Svetovalnica je bila vrtnarsko obarvana, tokratni gostji sta bili Andreja Tomšič in Barbara Lončar Vrhovec, s Semenarne Ljubljana. Delo na vrtu se bo v teh dneh sicer malce upočasnilo, saj ...
Žganci so bili rdeča nit tokratne kuharske Svetovalnice, ko je sestra Nikolina odgovarjala na vprašanja poslušalk. Najbolj pogost način priprave žgancev je gorenjski, po katerem moko ...
Napovedi vremenoslovcev so se v današnjem zgodnjem jutri uresničile, saj so bile temperature v mnogih krajih po Sloveniji pod lediščem. Tam, kjer se je živo srebro spustilo pod minus ...
V oddaji Pogovor o smo tokrat govorili o zadružništvu v Sloveniji. Mineva namreč 145 let od tovrstnega organiziranja kmetov, kar je že lepa doba. Na svetu je več kot 2,6 milijona zadrug, ki ...
Posebno pozornost smo v tokratni Svetovalnici zopet namenili energetski obnovi stavb in subvenciji Eko sklada za sončne elektrarne. Strokovnjak Franc Kalan je odgovarjal na številna ...
V teh dneh imajo precej dela tudi gospodinje, ki pripravljajo dobrote za praznike. Na kuharska vprašanja je v tokratni Svetovalnici odgovarjala sestra Nikolina. Nekaj receptov objavljamo v ...
V tokratni Svetovalnici smo govorili o prehrani in označevanju živil. Naš gost, ki je odgovarjal tudi na vprašanja poslušalk in poslušalcev je bil dr. Igor Pravst, ...
Tema današnje Svetovalnica je bilo energetsko varčevanje. V oddaji je sodeloval energetski svetovalec Franc Kalan.
V ponedeljkovi Svetovalnici smo kuhali s sestro Nikolino. Naša gostja je odgovarjala na vprašanja poslušalk o receptu preprostih piškotov, narastka, pirine rolade, ...
Minulo nedeljo se je s premiero Lipiške šole klasičnega jahanja odprla nova sezona predstav z lipicanci v Kobilarni Lipica. Na programu bodo še vse do konca oktobra, med 20. ...
V teh dneh je na vrtovih zelo živahno, pomlad je prišla v deželo in lahko bi rekli, da je letošnji marec res sušec. Vremenoslovci so povedali, da je v zadnjem mesecu padlo le ...