Marjan Bunič
Boštjan Smole
Silvestra Sadar

Slovenci po svetu

Svoje napake spregledamo, pri drugem jih izpostavljamo.  (photo: Pixabay) Svoje napake spregledamo, pri drugem jih izpostavljamo.  (photo: Pixabay)

Napake pri sebi opravičujemo, pri drugih ne.

Vsaka kriza je velika priložnost za popravke. Prof. dr. Jože Ramovša je ob tem v oddaji »Za sožitje« dodal, da so se žal v preteklosti krize večinoma popravljale tako, da so se sesule v agresijo, ...

V času epidemije smo več kupovali od lokalnih ponudnikov  (photo: Pixabay) V času epidemije smo več kupovali od lokalnih ponudnikov  (photo: Pixabay)

Epidemija je spremenila odnos do hrane

Zaradi epidemije so mnogi zadnja dva meseca precej ali povsem spremenili prehrano, tako je pokazala tudi mednarodna raziskava Food-Covid-19. Odvijala se je spletno v več državah, vanjo so se ...

Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan) Petra Markič v svojem svetu ustvarjanja z glino  (photo: Matevž Trdan)

Ustvarjanje je nekaj, kar je v nas položil Bog

Življenje je učni poligon, je v oddaji Via positiva, dejala Petra Markič. Njene zgodbe iz gline so nas navdušile za srečanje pred mikrofonom. Ob pogovoru pa smo odkrili, da je njena zgodba širša.

Ptujski luk (photo: Kmetija Majerič) Ptujski luk (photo: Kmetija Majerič)

Ohranjate stare sorte vrtnin in poljščin?

V Sloveniji je v teku projektna naloga, katere cilj je zbrati čim več podatkov o starih sortah vrtnin in poljščin ter drugih rastlin, ki so pomembne za prehrano in kmetijstvo in se ohranjajo na ...

Čebela na oljni repici (photo: Jošt Gantar / MKGP) Čebela na oljni repici (photo: Jošt Gantar / MKGP)

Tretjič obeležujemo Svetovni dan čebel

Da se ljudje dobro zavedamo pomena čebel in drugih opraševalcev med drugim kaže tudi dejstvo, da uradno spletišče www.worldbeeday.org danes beleži precejšen obisk in je na trenutke zaradi ...

Šolanje (photo: Pixabay) Šolanje (photo: Pixabay)

Starši so se čez noč prelevili v pedagoge

V učilnice so se včeraj vrnili učenci prvih treh razredov osnovnih šol ter dijaki zaključnih letnikov srednjih šol. Ob tem se odpira cela vrsta vprašanj: zakaj samo prva triada, kako življenjski ...

Doma narejena čokolada (photo: pixabay) Doma narejena čokolada (photo: pixabay)

Naredimo domačo čokolado

Ali lahko sami naredimo čokolado, doma sem našla zavojček pravega, kakovostnega kakava, je spraševala poslušalka v Svetovalnici s sestro Nikolino. In dobila je odgovor, kar dva in še nasvet glede ...

Mag. Peter Markič (photo: Nataša Ličen ) Mag. Peter Markič (photo: Nataša Ličen )

Spoznavamo, da v resnici potrebujemo zelo malo

Ko sem pristen, ko si ne izmišljujem, ko ne »nakladam«, sem deležen največje pozornosti učencev, študentov. To potrebujejo, je v pogovoru za oddajo Naš gost dejal mag. Peter Markič, univ. dipl. ...

Kar navduši, največ nauči. (photo: Pixabay) Kar navduši, največ nauči. (photo: Pixabay)

Ljudje kot zrak potrebujemo stik

Več raziskav je v zadnjih tednih pokazalo, da smo ljudje ustvarjeni za navezovanje, povezovanje z drugimi, za izmenjavanje. Mnogi so v zadnjih tednih zadrževanja doma najbolj zahrepeneli prav po ...

Molitev (photo: Pixabay) Molitev (photo: Pixabay)

Pokrižati se − narediti znamenje križa

Rubrika Ostanimo povezano občestvo se je s tem tednom, ko so se vsaj v omejenem obsegu za bogoslužja spet odprle naše cerkve, poslavlja. Veseli smo odziva naših duhovnikov in vas poslušalcev in ...

Prof. Inka Stritar (photo: Robert Božič) Prof. Inka Stritar (photo: Robert Božič)

Naš gost: V spomin prof. Inki Stritar

Sredi decembra lani se je tiho poslovila in odšla v večnost prof. Inka Stritar. Več kot četrt stoletja se je borila in si z vsemi močmi prizadevala, da bi država Slovenija popravila krivice, ki so ...