Radio Ognjišče spremlja slovo Benedikta XVI.
„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...
„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...
Prav v času, ko je napovedal svoj odstop Peter našega časa, Benedikt XVI., je pri Ognjišču izšla knjiga PETROVA POT, ki z duhovnega vidika opisuje življenje prvega papeža, ...
Društvo SKAM in Radio Ognjišče v letošnjem postnem času, ki poteka v letu vere, v vseh (nad)škofijah pripravljata šest okroglih miz o skupni odgovornosti za vero ...
V Drugi informativni oddaji Radia Ognjišče boste lahko prisluhnili rubriki Od petka do petka. Osvetlili bomo dogodke, ki so najbolj zaznamovali dogajanje v Cerkvi na Slovenskem ter na ...
V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bo v četrtek, 28. februarja 2013, ob 18.30 zahvalna maša ob sklepu pontifikata njegove svetosti papeža Benedikta XVI. (2005–2013).
Bratje minoriti so od 19. januarja do 17. februarja v Assisiju obhajali 200. generalni kapitelj. To je bil čas preverjanja njihovega redovnega življenja, razločevanja, načrtovanja za prihodnje ...
Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve je na današnji novinarski konferenci predstavilo protestni shod proti državnemu financiranju Katoliške cerkve. Pri tem pa so ...
V teh dneh imamo priložnost spoznavati nauk in delovanje bogatih osem let papeževanja Benedikta XVI. Vse od začetka svojega pontifikata se je zavzemal za ljubezen v resnici. Njegovo pričevanje je ...
Ob napovedanem odstopu papeža Benedikta XVI. so vsi škofje ordinariji izdali navodila duhovnikom in vernikom. V njih nas vabijo, naj pri bogoslužju in posamezno molimo za papeža, za njegovo ...
Danes obhajamo 20-letnico ustanovitve samostojne Slovenske škofovske konference (SŠK). Ustanovljena je bila leta 1993.
Na 1. postno nedeljo, 17. februarja 2013, je na Hotizi potekal prvi letošnji križev pot
V domu sv. Jožefa nad Celjem je v petek in v soboto potekalo študijsko srečanje novinarjev in sodelavcev, ki delujejo v katoliških medijih. Srečanja se je med drugimi udeležil ...
V oddaji Spoznanje več, predsodek manj je dr. Ivan Štuhec spregovoril o dogajanju v mariborski nadškofiji. Dejal je, da se v stečajih Zvonov 1 in 2 vse bolj kaže politična ...
Moralni teolog dr. Ivan Štuhec je v pogovoru za Radio Ognjišče dejal, da ga glede na to, da Benedikt XVI. prihaja iz Nemčije, njegov odstop ne preseneča. „Poljak je svojo ...
V postnem času, ki smo ga začeli s pepelnično sredo, kristjani premišljujemo o pomenu Jezusovega trpljenja. Opora v hoji za trpečim Gospodom je lahko ljudska pobožnost križevega pota. ...
Na slovenskih fakultetah in srednjih šolah se danes začenjajo informativni dnevi, na katerih se bodo dijaki in učenci pozanimali o možnostih nadaljnjega izobraževanja. Študentske in ...
Na odstop papeža Benedikta XVI. sta se odzvala tudi mariborski nadškof metropolit Marjan Turnšek in celjski škof Stanislav Lipovšek. Prepričana sta, da je njegova ...
V tokratni oddaji Pogovor o sta dr. cerkvene zgodovine p. Metod Benedik in urednik Radia Ognjišče msgr. Franci Trstenjak spregovorila o odstopu papeža Benedikta XVI. Poudarila sta, da je ...
Začetek postnega časa je tako pri nas kot tudi drugod po svetu razlog za začetek različnih postnih pobud. Mednarodna organizacija Kruh za življenje začenja danes s pobudo za preganjane in ...
Odzivi na odstop papeža Benedikta XVI. prihajajo tudi danes. Tako je novomeški škof Andrej Glavan o papežu, ki ga je tudi imenoval za prvega škofa novomeške ...
Predsednik vlade Janez Janša in sekretar ministrstva za znanost, izobraževanje, kulturo in šport Aleksander Zorn sta se v okviru torkovega obiska vlade na Dolenjskem ter v Beli ...