Iskrena izpoved mamice po splavu
»Ne govorim na pamet. Pri rosnih osemnajstih sem namreč naredila splav. Dolga leta sem bila izrazito liberalna, feministka, goreča zagovornica “pravic žensk”. Ko sem naredila splav ni bilo iz ...
»Ne govorim na pamet. Pri rosnih osemnajstih sem namreč naredila splav. Dolga leta sem bila izrazito liberalna, feministka, goreča zagovornica “pravic žensk”. Ko sem naredila splav ni bilo iz ...
Vatikan je na včerajšnji god Frančiška Asiškega objavil nadaljevanje papeževe okoljske okrožnice Laudato sí, ki jo je napisal leta 2015. Drugi del nosi naslov »Laudate Deum« oziroma Hvaljen Bog in ...
Današnji dan je minil v znamenju ugibanj, kdo bo odšel sam iz vlade in koga bo razrešil državni zbor. Sedaj je jasno. Premier Robert Golob je v državni zbor že poslal predlog za razrešitev ...
Delodajalske organizacije so predsedniku vlade poslale dopis, v katerem izražajo ostro nasprotovanje idejam o dodatnih obremenitvah gospodarstva. Vlada namreč namerava daljše bolniške odsotnosti ...
Na aktualna dogajanja v vladi in državi se odzivajo v Novi Sloveniji. Matej Tonin, Janez Cigler Kralj in Jernej Vrtovec menijo, da same kadrovske spremembe ne bodo rešile situacije, če vlada ne bo ...
V 84. letu je po dolgotrajni bolezni k Bogu odšel duhovnik in skladatelj Avgust Ipavec.
V Ljubljani se bo jutri začela 12. Konferenca slovenskih zdravnikov iz sveta in Slovenije. Pripravlja jo Svetovni slovenski kongres skupaj z Zdravniško zbornico.
Na današnji praznik sv. Frančiška Asiškega se je v Vatikanu začela škofovska sinoda o sinodalnosti. Papež Frančišek jo je odprl s sveto mašo, ki jo je daroval na Trgu sv. Petra, skupaj z 21 novimi ...
Incident na Kongresnem trgu, ko je skupina deklet uničila simbolično sporočilo Pohoda za življenje, ima svoje posledice. Popoldne se je oglasila predsednica države Nataša Pirc Musar, ki je ...
Začasna pokopališča na Teznem pri Mariboru, kostnice v Škofji Loki ter provizorična »začasna skladišča« nepokopanih žrtev iz Macesnove gorice so velik madež demokratične države Slovenije, so ...
Vatikan je objavil papeževe odgovore petim kardinalom, ki so julija od njega prosili za pojasnilo o nekaterih vprašanjih. V pismu so podpisani kardinali Brandmüller, Burke, Sandoval Íñiguez, Sarah ...
Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je na družbenem omrežju X napovedal, da bo poslanska skupina SDS vložila interpelacijo zoper ministrico za javno upravo Sanjo Ajanović ...
V okviru 11. slovenskih razvojnih dnevov, ki v teh dneh potekajo v Ljubljani, se danes odvija Slovenski humanitarni forum. Prek različnih dogodkov želi predstaviti kako se naša država odziva na ...
Nosilci Pohoda za življenje so dopoldne na Kongresni trg prinesli zastavice v spomin na umrle Slovence v postopkih splava. Izrazili so tudi nasprotovanje uvedbi zakona o prostovoljnem končanju ...
Ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik vse očitke, tudi o razporejanju davkoplačevalskega denarja nevladnim organizacijami povezanih z njo, zavrača in ne namerava odstopiti. Za komentar ...
Udeleženci sinode so se po sobotnem molitvenem bedenju odpravili na tridnevne duhovne vaje. Z njimi naj bi se pripravili na sinodalno zasedanje, ki se bo začelo v sredo.
Nedelja mineva v znamenju obletne maše za teharske žrtve v spominskem parku Teharje. Vodil jo je upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek, ki je v pridigi povedal, da je to kraj nesrečnega ...
Evropski poslanec Milan Zver je na Evropsko komisijo naslovil poslanski vprašanji, povezani z gradnjo kanala C0.
V Ljubljani bo potekal že peti Pohod za življenje. Tokrat ga bodo pripravili pod geslom: Življenje je zakon.
Na spremembe zakona o verski svobodi so se odzvale tudi verske skupnosti. Vladajoče spodbujajo, da obudijo pristen dialog z verskimi skupnostmi, izogibajoč se enostranskih in škodljivih odločitev. ...
Nova Slovenija je v zvezi s porabo javnega denarja za službene poti predstavnikov vlade podala zahtevo za sklic nujne seje komisije za nadzor javnih financ. Kot je za naš radio dejal poslanec ...