Marjan Bunič
Boštjan Smole
Tone Gorjup

Marcel Krek

Marcel Krek je novinar na Radiu Ognjišče.

 • Papež Frančišek (photo: Vatican Media)
  01.11.2022, 13:55

  Papež Frančišek: Tako kot svetniki, bodimo tudi mi gradniki miru.

  V Katoliški Cerkvi mesec november začenjamo s praznikom vseh svetih. Še posebej se spominjamo neštetih nebeških izvoljencev, ki so se trudili za svetost in jo tudi dejansko živeli, a jih ne častimo na oltarjih. Praznik vseh svetih je vesel praznik, ki vsako leto vliva tolažbo in pogum vsem, ki se podajajo na pot Kristusovih blagrov. Nanje je ob opoldanski molitvi spomnil tudi papež Frančišek in dodal, da nas življenja svetnikov lahko navdihnejo, da živimo kot mirovniki.

 • dr. Jože Možina (photo: Osebni arhiv)
  19.09.2022, 14:35

  Možina: Kraljici sem rekel: "Bog vas blagoslovi, Vaše Visočanstvo!"

  Elizabeta II.se je v času svoje več kot 70-letne vladavine srečala s tisoči in opravila na stotine potovanj, leta 2008 je obiskala tudi Slovenijo. Na enem od sprejemov se je rokovala z zgodovinarjem, novinarjem in publicistom dr. Jožetom Možino.

 • Krsta s truplom kraljice Elizabete II. v westminstrski opatiji. (photo: STA)
  19.09.2022, 13:57

  V Londonu zadnje slovo od kraljice Elizabete II.

  V Združenem kraljestvu se poslavljajo od priljubljene britanske kraljice Elizabete II., ki je po več kot sedmih desetletjih na prestolu umrla 8. septembra. Današnji dan, ki je tudi dela prost, je vrhunec dogajanja po kraljičini smrti pred 11 dnevi. Opoldanske pogrebne slovesnosti v Westminstrski opatiji se je udeležilo več kot sto tujih voditeljev, med njimi slovenski predsednik Borut Pahor, poleg njih pa še številni drugi visoki predstavniki in člani kraljevih družin. Pogreb britanske monarhinje je prvi državniški po smrti premierja Winstona Churchilla leta 1965 in velja za največjo varnostno operacijo na Otoku doslej.

 • Papež Frančišek (photo: Divisione Produzione Fotografica)
  21.08.2022, 13:17

  Papež: iti skozi ozka vrata pomeni pripadati Kristusu in mu slediti

  Papež Frančišek se je na današnji avdienci na trgu Sv. Petra spomnil današnjega evangeljskega odlomka. Po njegovih besedah nas Jezus poziva, naj vstopimo skozi ozka vrata. To pomeni slediti mu v ljubezni, tako namreč tudi tisti, ki trpijo zaradi svoje vere, a še naprej molijo in ljubijo, na zlo odgovarjajo z dobrim in najdejo moč za odpuščanje.

 • Rok Čakš (photo: Rok Mihevc)
  12.08.2022, 11:59

  Čakš: 91-odstotkov novinarjev, ki zapustijo osrednje medije pristane v levih strankah

  V času vlade premierja Roberta Goloba smo videli že ničkoliko prestopov novinarjev iz medijskih hiš v politiko. V zadnjih dneh sta se tako za pot v (Golobovo) politiko odločila tudi nekdanja vidna novinarja portala Necenzurirano Vesna Vuković, ki bo prevzela službo za stike z javnostjo pri Gibanju Svoboda in Tomaž Modic, ki je postal strokovni sodelavec parlamentarne preiskovalne komisije, ki preiskuje sume nezakonitega financiranja volilne kampanje strank pred letošnjimi državnozborskimi volitvami.