Jože BartoljJože Bartolj
Jakob ČukJakob Čuk
Alen SalihovićAlen Salihović

Marcel Krek

Marcel Krek je novinar na Radiu Ognjišče.

 • Martin Nahtigal (photo: Rok Mihevc)
  28.03.2023, 07:39

  »K temu prispevajo napovedi in časovnice o reformah, ki jih ni na spregled.«

  Vlada Roberta Goloba dobiva vse več nasprotnikov. Tako vsaj kaže anketa, ki jo je za POP TV opravil inštitut Mediana. Najbolj priljubljena stranka sicer zaenkrat še ostaja Gibanje Svoboda, a tudi tej priljubljenost v anketah pada. Za ovratnik ji že diha največja opozicijska stranka SDS. V državni zbor bi se uvrstile še SD, Levica in NSi. Skoraj petina vprašanih je neopredeljena.

 • Predsednik Konfederacije sindikatov Slovenije Pergam Jakob Počivavšek. (photo: Bostjan Podlogar/STA)
  22.03.2023, 07:28

  Sindikati tega redosleda ne razumejo.

  »Do konca leta 2024 bomo odpravili plačna nesorazmerja, nato pa sledi nova plačna lestvica,« je ob razkritju vladnega načrta za prenovo sistema plač v javnem sektorju, dejala ministrica za javno upravo Sanja Ajanović Hovnik. Sindikati so zaskrbljeni predvsem nad časovnico uveljavljanja sprememb.

 • Koronavirus, izolacija (photo: )
  24.02.2023, 13:52

  Koronavirus tri leta pozneje

  Posvetovalna skupina za covid-19 pri Nacionalnem inštitutu za javno zdravje je prenehala z delom. Za to so se po besedah zdaj že nekdanjega vodje skupine Maria Fafangela odločili, saj da so epidemiološke razmere povsem obvladljive. Odločitev za ukinitev je sicer skupina sprejela soglasno.

 • Slovesnost ob odprtju FIS Svetovnega prvenstva v nordijskem smucanju. (photo: Anže Malovrh/STA)
  21.02.2023, 22:02

  SP v nordijskem smučanju v Planici tudi uradno odprto

  Z uvodno slovesnostjo na Trgu zmagovalcev v Kranjski Gori se je ob 20-ih in 23 minut začelo nordijsko svetovno prvenstvo v Planici. Gre za največjo športno prireditev v zgodovini samostojne Slovenije, na kateri bo nastopilo približno dva tisoč smučarskih skakalcev, tekačev in nordijskih kombinatorcev iz 65-ih držav. Slovenijo bo zastopalo 33 športnikov. Gre za dogodek svetovnih razsežnosti in je zato odlična priložnost tudi za promocijo našega gospodarstva, turizma in znamke I Feel SLOVEnia.

 • Maksim Bartolj (photo: Osebni facebook profil)
  17.02.2023, 11:56

  Skakalec Maks Bartolj z debijem v svetovnem pokalu

  V Romunskem Rasnovu se bodo ta konec tedna za točke svetovnega pokala pomerili smučarski skakalci in skakalke. Prvič bo med elito nastopil tudi 19-letni Maksim Bartolj.