Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Marcel Krek

Marcel Krek je novinar na Radiu Ognjišče.

 • Jožica Ličen (photo: ARO)
  17.03.2024, 13:46

  Po večno plačilo k Bogu odšla Jožica Ličen

  Na tiho nedeljo je odšla po zasluženo plačilo k Bogu dolgoletna sodelavka in ravnateljica Škofijske Karitas Koper, Jožica Ličen. Poznali smo jo kot neutrudno prostovoljko, ki je desetletja z vsemi močmi služila bližnjim. Ko jo je bolezen priklenila na bolniško posteljo in zatem na voziček, je to poslanstvo opravljala z molitvijo, z vedrino, ki jo je delila naokrog in z neomajno vero v Boga, ki je ljubezen.

 • Papež Frančišek (photo: Simone Risoluti/Dicastero per la Comunicazione)
  17.03.2024, 13:01

  Papež Frančišek: darovanje in odpuščanje sta bistvo Božje slave

  »Na križu vidimo Jezusovo in Očetovo slavo,« nas je na današnjo tiho nedeljo pred opoldansko molitvijo spomnil papež Frančišek.

 • dr. Božo Cerar (photo: STA)
  23.02.2024, 15:00

  Dve leti potem: vojni ni videti konca

  Ruska vojska je v zadnjih 24 urah v regiji Doneck na vzhodu Ukrajine izvedla približno sto napadov, od tega skoraj polovico v okolici mesta Marijinka, ki je skupaj z območjem okrog nedavno zavzetega mesta Avdijivka postalo novo žarišče na fronti, je sporočila ukrajinska vojska. Dodaja, da ruska vojska v zadnjih dneh krepi napade na vzhodu države, kjer naj bi zavzela tudi vas Pobeda. Okrog 30 napadov ruskih sil so zabeležili tudi v okolici mest Bahmut in Liman, severno od Donecka. Jutri bosta minili dve leti od začetka ruske agresije na Ukrajino.

 • Dr. Milan Zver (photo: milanzver.eu)
  09.01.2024, 14:20

  Zver s pismom Svetu Evrope zaradi zadnjega dogajanja na RTV Slovenija

  Po tem, ko je vodstvo RTV Slovenija prejšnji teden na čakanje poslalo 14 novinarjev nekdanjega informativnega uredništva drugega programa televizije in jim z blokiranjem kartic preprečilo dostop do delovnih mest, se je na dogajanje s pismom Svetu Evrope odzval evroposlanec iz vrst Evropske ljudske stranke Milan Zver. Opozarja na po njegovem mnenju nedopusten revanšizem, mobing in šikaniranje novega vodstva nad določenimi novinarji.

 • dr. Matej Lahovnik (photo: STA / Tamino Petelinšek)
  22.11.2023, 13:33

  "Poplave so postale priročen izgovor za slabo stanje javnih financ."

  Državni zbor potrjuje predloga proračuna za prihodnji dve leti. Poslanci so se z dokumentoma seznanili včeraj, vlada pa ju je v pregled poslala tudi Evropski komisiji. Močno sta zaznamovana z izdatki ob popolplavni obnovi. Po oceni koalicije sta proračuna kljub temu razvojno in investicijsko naravnana, opozicija pa trdi da je ravno obratno. Ekonomist Matej Lahovnik pri tem opozarja, da so avgustovske poplave očitno postale priročen izgovor za slabo stanje javnih financ v tej državi.