Robert Božič
Andrej Jerman
Helena Križnik

Marcel Krek

Marcel Krek je novinar na Radiu Ognjišče.

 • Papež pozdravlja romarje (photo: Vatican News)
  08.05.2022, 15:52

  Papež: Od Jezusa, Dobrega Pastirja se učimo poslušati

  Pred opoldansko molitvijo na Trgu sv. Petra v Vatikanu je papež Frančišek z okna apostolske palače spregovoril o evangeljskem odlomku današnje svete maše, ki nam govori o povezanosti med Jezusom in vsakim od nas. Spomnil je, da Jezus za opis tega odnosa uporabi nežno in lepo podobo pastirja, ki je sredi ovac. Razloži ga s tremi glagoli: poslušati, poznati, slediti. "Moje ovce," pravi Jezus, "slišijo moj glas in jaz jih poznam ter hodijo za menoj".

 • Zastava Ukrajine (photo: pixabay)
  24.02.2022, 08:49

  Rusija napadla Ukrajino, papež vabi k molitvi za mir

  Rusija je davi napadla Ukrajino. Iz Kijeva, Mariupola, Odese in več drugih mest poročajo o eksplozijah in raketnih napadih ter smrtnih žrtvah na obeh straneh. Ruska vojska pa naj bi na več mestih v Ukrajino vstopila tudi s tanki. Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je zjutraj za vso državo razglasil vojno stanje, ruski predsednik Vladimir Putin pa je ukrajinsko vojsko pozval, da naj se ne upira.

 • Dr. Laris Gaiser (photo: Nataša Ličen )
  07.10.2021, 14:37

  Laris Gaiser: V kratkem za Zahodni Balkan evropske perspektive ni

  Voditelji Evropske unije in Zahodnega Balkana so včeraj na Brdu pri Kranju s podpisom skupne deklaracije potrdili evropsko perspektivo regije in zavezanost širitvenemu procesu. Toda bistvenih premikov za države Zahodnega Balkana ni bilo. V dokumentu namreč ni konkretnega datuma njihove pridružitve.

 • Podpis sporazuma o povolilnem sodelovanju strank LMS, SD, Levica in SAB. (photo: STA)
  28.09.2021, 15:14

  »Sodelujem, da izključujem«

  Vodje opozicijskih strank LMŠ, SD, Levica in SAB - Marjan Šarec, Tanja Fajon, Luka Mesec in Alenka Bratušek, so na Trgu republike v Ljubljani podpisali sporazum o povolilnem sodelovanju. Ob tem so predstavili vsebino sporazuma, ki so jo v preteklem tednu soglasno potrdili organi omenjenih strank, največji skupni imenovalec dogovora pa je po volitvah ne-sodelovati s trenutnimi koalicijskimi strankami.

 • Dr. Aleš Maver (photo: STA)
  27.09.2021, 14:53

  Kakšno koalicijo v Nemčiji po volitvah pričakuje dr. Aleš Maver?

  Po tesnem izidu volitev v Nemčiji še ni jasno, kdo bo na kanclerskem položaju po 16-ih letih nasledil Angelo Merkel. Največ možnosti imata Socialdemokratska SPD in njen kanclerski kandidat Olaf Scholz, ki sta s 25,7 odstotki za zgolj odstotek in pol premagala konservativno unijo CDU/CSU Armina Lascheta. Možne so številne koalicije, zato se obetajo zanimiva pogajanja.