Sem kar v redu! Ubil nisem nikogar in redno hodim k maši...
Ob naslovu 5. misijonskega dne »V primerjavi z drugimi sem kar v redu« je duhovnik dr. Roman Globokar spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj ...
Ob naslovu 5. misijonskega dne »V primerjavi z drugimi sem kar v redu« je duhovnik dr. Roman Globokar spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj ...
Ob pomembnih trenutkih življenja radi pomislimo na naše osebno stanje, kako je z nami. In če se morda pripravljamo na srečanje z Bogom, zakrament spovedi, ko v vsej svoji iskrenosti stojimo ...
Cerkev velikokrat skušajo slikati kot starko, kot ustanovo, kjer je vedno manj mladih. A že različna srečanja in skupnosti potrjujejo ravno nasprotno. Kako napetost med starostjo in ...
Tudi jaz bom enkrat star ali »poljubiti svoja leta«, je naslov 4. dne Radijskega misijona. O tem smo razmišljali tudi v Svetovalnici, v kateri sta sodelovali uršulinki s. ...
Pred časom je po omrežju krožil video posnetek, na katerem so policisti v nekem mestu ustavljali starejše ljudi, govoreč, da ne smejo hoditi naokrog, ker s svojo navzočnostjo, s svojo ...
Teden radijskega misijona je tudi za nas radijce poseben, posvečen čas. Teden pred cvetno nedeljo je že 14 let zapored vrhunec našega poslanstva in dela.
P. Branka Cestnika ni potrebno posebej predstavljati, saj je naš reden gost. V današnjem misijonskem nagovoru 3. dne je spregovoril tudi o zmagovitem upanju, kot je naslovil enega od ...
Kako oznanjati, ko pa je toliko škandalov? Kako verovati, ko pa so kristjani taki in taki? Kaj storiti, ko se čutim prizadet? Ali so v Cerkvi, v cerkvenih skupinah in službah popolni ljudje ...
Dvakrat si bo letos možnost ogledati največji kulturni projekt ribniške doline, Ribniški pasijon, in sicer na cvetno soboto in na velikonočni ponedeljek.
Moram povedati, da v trebuhu čutim tremo, a naj Bog govori po meni in naj besede vsadi v vaše srce. Danes imamo eno lepo temo in sicer »Kako oznanjati veselje, ko pa je toliko ...
Po drugem misijonskem večeru bi že lahko rekli, pa še kako je Cerkev mlada! Koliko bogastva in globine se je čutilo v vseh odgovorih župnika Saše Mugerlija ter ...
Morda zase ne bi tega trdili. Toda nuja po nadzoru, ki se je utrdila v sodobni družbi, se kaže na vsakem koraku. Tudi na enem od najpomembnejših področij, pri vzgoji in izobraževanju. To bi ...
Vse omenjeno so čustvena stanja, ki niso ne pozitivna in ne negativna, so »preživetveno« pogojena in so kvečjemu prijetna ali neprijetna.
Še dvajset dni je do velike noči. Tega praznika ni brez potice, a kaj ko nekatere pri uživanju peče zgaga. Zadeve se omilijo, če se orehi predhodno poparijo ali pa se doda lešnike. ...
»Skozi molitev najdeš središče, katero nisi več ti sam, ampak je Nekdo, ki je resnično trdno središče, to je Bog. In tako postaneš bolj orientiran v ...
Mnenje, javno ali posameznika, je dostikrat ustvarjeno na temeljih premalo (ali sploh ne) preverjenih novic. Kritično mišljenje je nujno, posebej v sodobnem svetu množičnih informacij, ...
Evropska unija ne bo propadla. Lahko doživi še kakšen tektonski šok, a ni mogoče, da se po njem ne bi pobrala. Tako meni ustavni sodnik DDr. Klemen Jaklič. Kako se bo ...
Minorit p. Martin Kmetec vrsto let deluje v misijonih. Že od začetka je z vsem srcem duhovnik. Z veliko vnemo in željo po učenju je pred slabimi tremi desetletji zaoral misijonsko ledino v ...
»Vem, kako se počuti bolnik in ne želim dajati nasvetov v smislu ’saj bo šlo’. Lahko pa povem, kaj je tolažilo mene.« Tako pravi o svoji bolezni vedno nasmejana in ...
Graditev dobrih medsebojnih odnosov je vsakodnevno delo, tudi zaradi zelo spremenjenega načina življenja. Nesmisel je govoriti, kako lepo je bilo včasih, danes pa ni več tako. Jaz ne mislim tako, ...
Mladi znajo videti stisko drugega, potrebujejo pa dobrih zgledov in nekakšno gonilo k spodbudi po dejanjih. Saj pravijo, marsikaj vidimo, toda včasih ne upamo pristopiti, se odkrito ...