Mateja Subotičanec
Marko Zupan
Petra Stopar
Dominika Klavž (foto: Osebni arhiv)
Dominika Klavž | (foto: Osebni arhiv)

Dominika Klavž: Dobro je dobro poznati zahteve HACCP

05.01.2021, 10:32 Robert Božič

Zavedanje o pomenu varne hrane za zdravje ljudi narašča tako v svetu, kot pri nas. Vsak ki opravlja živilsko dejavnost je dolžan skrbeti za varnost in kakovost svojih izdelkov ter storitev. Tudi kmetije, ki pridelke predelujejo v okviru dopolnilnih dejavnosti so zavezane izpolnjevanju sistema HACCP.

Dobro jih je poznati že pred začetkom opravljanja dejavnosti pa tudi pred začetkom priprave prostorov, v katerih se bo dopolnilna dejavnost opravljala, pravi Dominika Klavž iz Zveze slovenske podeželske mladine.

Na Zvezi slovenske podeželske mladine tudi letos nadaljujejo odmevne torkove večerne seminarje. Nocoj ob 20.00 pripravljajo spletno delavnico o izpolnjevanju zahtev HACCP v primeru dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, ki se ukvarjajo s predelavo pridelkov v živila.

Sodelovala bo Irena Kos, svetovalka specialistka za predelavo mesa, s kmetijsko gozdarskega zavoda Celje, dobro prakso pa bo iz prve roke predstavila Kmetija Rutnik iz Zreč.

Več informacij dobite na njihovem FB profilu, za sodelovanje pa se morate tudi prijaviti!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Kmetijska oddaja, Hrana in okolje

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Dr. Ivan Štuhec (photo: STA) Dr. Ivan Štuhec (photo: STA)

Mednarodna korupcija

Strategija dežurnih rušilcev sedanje koalicije, predvsem njenega predsednika, se je po propadlih nezaupnicah preselila na tuji parket. To ni nič novega. Ponavlja se zgodba Patrie in Zvonov, s to ...

Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic) Benedikt XVI. (photo: Angelo Senchuke/Cathopic)

Benedikt XVI. praznuje

Benedikt XVI. je obrnil 94. list v knjigi življenja. Njegov osebni tajnik, nadškof Georg Gänswein, je v nedavnem intervjuju povedal, da si zaslužni papež nikoli ni mislil, da bo živel tako dolgo. ...

S. Nikolina (photo: Izidor Šček) S. Nikolina (photo: Izidor Šček)

S. Nikolina: Pripravimo jedi za velikonočni žegen

Prvi dnevi velikega tedna so še delavniški. Gospodinje in gospodinjci imajo polne roke dela s pripravljanjem prazničnih jedi. O tem smo govorili tudi v Svetovalnici s sestro Nikolino.

O avtorju