Jože Bartolj
Miha Močnik
Helena Križnik
Dominika Klavž (foto: Osebni arhiv)
Dominika Klavž | (foto: Osebni arhiv)

Dominika Klavž: Dobro je dobro poznati zahteve HACCP

05.01.2021, 10:32 Robert Božič

Zavedanje o pomenu varne hrane za zdravje ljudi narašča tako v svetu, kot pri nas. Vsak ki opravlja živilsko dejavnost je dolžan skrbeti za varnost in kakovost svojih izdelkov ter storitev. Tudi kmetije, ki pridelke predelujejo v okviru dopolnilnih dejavnosti so zavezane izpolnjevanju sistema HACCP.

Dobro jih je poznati že pred začetkom opravljanja dejavnosti pa tudi pred začetkom priprave prostorov, v katerih se bo dopolnilna dejavnost opravljala, pravi Dominika Klavž iz Zveze slovenske podeželske mladine.

Na Zvezi slovenske podeželske mladine tudi letos nadaljujejo odmevne torkove večerne seminarje. Nocoj ob 20.00 pripravljajo spletno delavnico o izpolnjevanju zahtev HACCP v primeru dopolnilnih dejavnosti na kmetijah, ki se ukvarjajo s predelavo pridelkov v živila.

Sodelovala bo Irena Kos, svetovalka specialistka za predelavo mesa, s kmetijsko gozdarskega zavoda Celje, dobro prakso pa bo iz prve roke predstavila Kmetija Rutnik iz Zreč.

Več informacij dobite na njihovem FB profilu, za sodelovanje pa se morate tudi prijaviti!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Kmetijstvo , Hrana in okolje
Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc) Laris Gaiser (photo: Rok Mihevc)

Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin je vrsto analitikov prisilil, da podvomijo v svojo strokovnost in znanje. Dan pred invazijo na Ukrajino še vedno ni bilo moč verjeti, da je tako tvegana poteza ...

Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život) Zagreb je preplavilo veselje do življenja (photo: Hod za život)

»Med nami je vladal velik mir«

V Zagrebu je v soboto več kot 15.000 ljudi slavilo življenje. Pripravili so namreč enega od enajstih hrvaških Pohodov za življenje. Udeležili so se ga tudi predstavniki iz Slovenije.