VIDEO in FOTO: Nekoč so bile sanje ... a zdaj praznujemo 25 let!
Jubilejni 25. gala koncert Radia Ognjišče se je začel z znamenito pesmijo Blagoslovi, ki je nastala ob našem desetem rojstnem dnevu. "Želimo si, da se "žegen neba" dotakne prav ...
Jubilejni 25. gala koncert Radia Ognjišče se je začel z znamenito pesmijo Blagoslovi, ki je nastala ob našem desetem rojstnem dnevu. "Želimo si, da se "žegen neba" dotakne prav ...
Desetič, za sklep, smo se odpravili na pot. Skupaj z AMZS odgovorno in varno. Praznik se mora poznati, če lahko tudi z nekaj več blišča, zato smo, ob bližini jubilejnega dne radijske ...
Malo je treba, da občutimo domačnost in sprejetost. Prav to nas objame ob vstopu v Liznjekovo domačijo, ki je od leta 1983 del Gornjesavskega muzeja Jesenice.
Revija Reporter je ob 25. obletnici našega radia objavila intervju s Francijem Trstenjakom, ki je glavni urednik radia od vsega začetka. Nekaj misli iz pogovora …
Ko smo sodelavci Radia Potica čakali na prihod papeža, se mi je zdelo, da smo kot otroci, ki nestrpno pričakujejo prihod sv. Miklavža. Le da papež ne prinaša daril, ampak prizadevanja za ...
Žoki so obutev, krapi pa jed, oboje velja za edinstveno posebnost Rateč. Rateških krapov je več vrst, najbolj značilni so tisti, ki jih izdelajo iz polente, skute ter pehtrana.
Kot je povabilo na srečanje s papežem prišlo skoraj čez noč, tako je tudi naročilo za peko potice prejela prek telefona zadnji dan, ampak to predvsem zato, ker bi sicer že dve noči prej nič ...
Nenadno sporočilo, da nas bo papež Frančišek sprejel v avdienco, mi sprva ni predstavljalo priložnosti, ampak sprožilo številne izgovore, zakaj ne morem v Rim.
Med zbranimi za srečanje s papežem sem se znašla resnično tik pred zdajci. O takšnih priložnostih ne gre razmišljati, saj so večinoma dane le enkrat. Nihče od nas ni vedel, ...
Pred šestimi leti, ko sem stala na Trgu sv. Petra ob prvem angelusu papeža Frančiška po njegovi izvolitvi, se mi je zdelo, da me je doletel svet trenutek.
O tem, kdo bo papežu povedal nekaj o našem radiu in zakaj smo prišli, skoraj bilo dvoma. Delo papežev in Vatikana spremljam že od študijskih let, nekaj časa sem delala tudi na Radiu Vatikan in ...
Srečanje s papežem Frančiškom je šlo v zgodovino Radia Ognjišče. Še dolgo bo odmeval v nas, to pa želimo podeliti tudi z vami. Tako bomo vsak dan objavili vtise enega ...
Papež je v slovenščini blagoslovil Radio Ognjisce in vse vas, poslušalce! Ob prejemanju darila nas je v šali preimenoval v Radio Potica.
Konec tedna je sodelavce Radia Ognjišče presenetilo povabilo, da se v sredo lahko udeležimo papeževe splošne avdience, morda tudi rokovanja z njim. Bolj kot to si ob 25. obletnici ...
Hitro se vrtijo tedni, še vedno odmeva doživeto na trgatvi petindvajsetega prejšnji mesec, a smo danes že pred novimi odkritji. Saj veste, ob letošnjem srebrnem jubileju Radia ...
Na Trški gori smo bili skupaj z dijaki in profesorji Šolskega centra GRM z Novega mesta konec septembra na trgatvi. Laški rizling je dozorel in trgatev je bila del rednega ...
Ritem srca 2019 je letos prinesel deset novih skladb, a zdelo se je, da to ni glavna vaba. Polna dvorana je v en glas prepevala in slavila, se družila in dihala kot en sam, z ritmom srca, ki bije ...
Za vsako leto Radia Ognjišče gala koncert. In tako pripravljamo ob radijskem srebrnem jubileju 25. gala koncert v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani v nedeljo, 24. novembra ob ...
Kdor se je včeraj udeležil Ritma srca, bo vedel, o čem govoriva – to je dogodek, ki človeka dvigne, da se zave tistega, kar je v njem Božjega, to slavi ter se za to zahvaljuje Gospodu.
Navdušenje in hvaležnost sta besedi, ki najbolje povzameta sinočnje dogajanje v osnovnošolski športni dvorani Alojzija Šuštarja v Šentvidu. ...
Ritem srca 2019 je tik pred vrati, zato smo vam pripravili pregled nastopajočih na letošnjem festivalu. Spregovorili so tudi o sporočilih njihovih pesmi.