Marjan BuničMarjan Bunič
Andrej NovljanAndrej Novljan
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
S. Zorica med šolskimi dekleti (foto: osebni arhiv)
S. Zorica med šolskimi dekleti | (foto: osebni arhiv)

PSI 2023: Darovali ste 134.356 EUR. Iskrena hvala, dobri ljudje!

Dogodki | 20.02.2023, 12:17 Jure Sešek

Za nami je enaindvajseta Pustna Sobotna iskrica, ki je skušala zdramiti Slovenijo in zbrati čim več pomoči za misijonske dežele, za lačne otroke v Senegalu, Kongu in na Arktiki. Naša hvaležnost je neizmerna, ponosni smo na poslušalke in poslušalce tako čutečih src. Končni znesek, potem ko smo danes dodali še darove, ki ste jih poslali s pomočjo QR kode, ali jih po spletni poti oddali čez minuli konec tedna, je 134.356 EUR. Bog povrni za vašo dobroto.

O končni višini zbranih darov smo pravkar obvestili tudi vse tri misijonarke, ki v imenu otrok, za katere skrbijo na njihovih misijonskih postojankah, izražajo veliko hvaležnost vsem darovalcem.  V nadaljevanju lahko preberete nekaj njihovih prvih odzivov.

Otroci v Kongu
Otroci v Kongu © s. Mojca Karničnik

S. Mojca Karničnik, Kongo: "Hvala vam, hvala darovalcem! Čudoviti ste. Tako majhna Slovenija, pa tako radodarna. Bog naj povrne tisočerno. Pre-čudo-vito! Koliko slabih novic kroži po svetu ... Povzročajo občutek, vnašajo prepričanje, da je svet slab, pokvarjen in, da ljudje mislijo le na svoje koristi. Pa poglejte, kaj se je danes dogajalo po Sloveniji: Evangelij se je doživljal v živo. O, da bi tudi take novice objemale svet, da bi ljudje zmogli biti bolj optimistični. Prisrčna hvala vsem, ki mislite na uboge in delite z njimi. Prepričana sem, da je radost Pustne Sobotne iskrice objela tudi "uboge vdove". Bog povrni!"

S. Zorica med šolskimi dekleti
S. Zorica med šolskimi dekleti © osebni arhiv

S. Zorica Blagotinšek, Senegal: "Nimam pravih besed ... Kako toplo je v srcu, ko vidimo dokaze povezanosti z misijonskimi srci v Sloveniji. Bog povrni, da st vedno znova most za bolj svetlo prihodnost. Hvala, ker pripravljate pot Gospodu. Tudi z vašim delom je otipljiva Beseda: "Lačen se bil in ste mi dali jesti." Hvala kličem, objokana s solzami hvaležnosti ob taki obdarovanosti."

S. Dorica Sever
S. Dorica Sever © ARO

S. Dorica Sever, Arktika: "Hvala vsem, ki ste darovali tudi za naše inuitske otroke v prostrani kanadski Arktiki. Srečni ste lahko, da zmorete pomagati. Vesela in hvaležna sem, da sem naše kraje, ljudi in svoje delo lahko predstavila v vaši pustni oddaji. Hvaležni bodite tudi vi. Za varnost okoli sebe, za okolje, ki ga imate, hvaležni, da so vas naučili, da je prav misliti tudi na druge. Bog je bogat in pravičen plačnik. Želim vam, da bi v se v postnem času znali odpovedovati in se zavedali, da z vsakim darom več dobimo, kot damo. Lep postni čas vam želim in vse dobro vsem. Bogu hvala za blagoslov pustne sobote."

Naše delo je v Angoli spremljala tudi misijonarka s. Zvonka Mikec, ki je bila pomoči deležna lani, ko smo pomagali Mozambiku: "Dragi radijski sodelavci, tudi letos spremljam vaše misijonsko delo. S hvaležnostjo in istim srcem, polnim navdušenja. Kot lani. Veselim se s sestrami misijonarkami in kličem vsem skupaj: "Bog vas živi in Bog lonaj za vašo navdušenost nad našim misijonskim delom. Hval vsem, ki ste pripravili Pustno Sobotno iskrico in tistim, ki so v tako velikem številu darovali. Čudoviti ste, Bogu hvala, da ste vedno znova most za bolj svetlo prihodnost. hvala, da pripravljate pot Gospodu."

s. Zvonka Mikec
s. Zvonka Mikec

Lepa sobota je bila to. Res! Čudovita. Hvala vam zanjo, dragi darovalci.

Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko še vedno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru.
Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko enostavno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru. © Misijonsko središče Slovenije

Dogodki
Obzorja duha (photo: Zajem zaslona) Obzorja duha (photo: Zajem zaslona)

Cenzura v oddaji Obzorja duha?

»Žalostna sem zaradi dogajanj... Nov prevod Svetega pisma iz izvirnih jezikov v slovenski jezik, vrhunsko delo v slovenski zgodovini za študij in razumevanje nam vsem, prispevek v oddaji Obzorja ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...