Maja MorelaMaja Morela
Miha MočnikMiha Močnik
Tone GorjupTone Gorjup
Severni sij, ki ga lahko občudujejo na Aljaski (foto: s. Dorica Sever)
Severni sij, ki ga lahko občudujejo na Aljaski | (foto: s. Dorica Sever)

Dobrota, ki pretrese! Za misijone smo do 15.00 zbrali 118.041 EUR.

Dogodki | 18.02.2023, 15:01 Uredništvo Radia Ognjišče

»Dobrota ki pretrese. In koliko darovalcev. Biti dovolj nahranjen pri nas pomeni biti zmožen slediti pouku, se učiti in doživeti prihodnost!« ob pogledu na zbrane darove pravi s. Zorica. »Hvala, hvala« pa darovalcem kliče s. Mojca iz Konga: »Bog bo povrnil tisočero!« Letošnja Pustna Sobotna iskrica je spet pokazala na darežljivost in dobroto poslušalk in poslušalcev radia Ognjišče. Bog povrni, vsem darovalcem kličemo tudi radijci!

Z našim radijskim programom in vašo pomočjo smo tudi letos skušali zbrati čimveč sredstev za pomoč trem slovenskim misijonarkam pri premagovanju lahkote otrok, za katere skrbijo. Čeprav se je darovanje prek telefona zaključilo, lahko svoj dar še do ponedeljka oddate prek spletnega obrazca na Misijonskem središču Slovenije in QR kode. Povezave najdete v nadaljevanju.

Misijonarke se na vseh treh misijonih veselijo vaše dobrote

S. Mojca Karničnik deluje v Kongu. Takole pravi: »V naši župniji imamo veliko skrbi. Najbolj nas skrbi, ker je vedno več podhranjenih otrok. Huda lakota se širi kot epidemija, kar je, seveda, posledica splošne revščine, prave bede v državi. Spomnim se, da sem pred leti pisala, da so razmere pri nas tako slabe, da slabše ne morejo biti. O, pa se je od takrat še močno poslabšalo.« Tudi ona nam je pravkar poslala fotografijo otrok, ki so danes obiskali misijon in ob njej dodala: »Doslej smo bile brez interneta. Zdaj pa vas vidim. Hvala, hvala darovalcem, čudoviti ste.
Tako majhna Slovenija, pa tako radodarna. Bog bo povrnil tisočero.«

Otroci v Kongu
Otroci v Kongu © s. Mojca Karničnik

S. Dorica Sever že dobri dve desetletji živi in dela med Eskimi oz. Inuiti na Arktiki, na hladnem severu Kanade. Med drugim skrbi tudi za redne obroke otrok, ki obiskujejo misijonsko hišo v krutem podnebju, v krajih, v katerih se živo srebro spusti tudi do minus šestdeset stopinj Celzija. Radi bi pomagali tudi pri obnovi misijonskega zavetja. Takole spremljajo dogajanje in navijajo za vašo dobroto!

Otroci na Aljaski
Otroci na Aljaski © s. Dorica Sever

S. Zorica Blagotinšek je uršulinka, misijonarka, ki je je v Senegalu od novembra 2021. Živi v mednarodni uršulinski skupnosti v Thiesu, tretjem največjem senegalskem mestu. V tamkajšnji župniji, katere del je tudi njena sestrska skupnost, deluje tudi velika šola za dekleta. Skromen šolski obrok mnogim predstavlja edini obrok v dnevu, misijonarkam pa veliko skrb, kako zagotoviti sredstva za nakup hrane. Utrinek današnjega dopoldneva z njenega misjona. Dekleta se veselijo vaše dobrote!

»Dobrota ki pretrese. In koliko darovalcev. Biti dovolj nahranjen pri nas pomeni biti zmožen slediti pouku, se učiti in doživeti prihodnost!« pravi s. Zorica.

Utrinek iz Senegala
Utrinek iz Senegala © s. Zorica Blagotinšek

Priprava obroka v šolski jedilnici na misijonu v Senegalu
Priprava obroka v šolski jedilnici na misijonu v Senegalu

Vse tri misijonarke iskreno priporočamo v molitev in se vsem darovalcem skupaj z njimi zahvaljujemo za sodelovanje v Pustni Sobotni iskrici 2023. Dobrota Slovencev bo znova uspela nahraniti uboge otroke. Že enaindvajsetič. Letos celo na različnih celinah.

Darove še vedno lahko oddate prek spletnega obrazca ali s preprostim skeniranjem spodnje QR kode. Vpisati morate smo še znesek vašega daru.

Radijci, sestre misijonarke in sodelavci Misijonskega središča Slovenije vam kličemo: Bog povrni vašo dobroto!

Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko še vedno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru.
Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko enostavno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru. © Misijonsko središče Slovenije

Dogodki
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba?

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...