Petra StoparPetra Stopar
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče (foto: ARO)
Sodelavke in sodelavci Radia Ognjišče | (foto: ARO)

Kaj bomo na Radiu Ognjišče za vas pripravili letos?

Radijski utrip | 03.01.2023, 13:05 msgr. Franci Trstenjak

Leto, ki smo ga začeli, je še kot nepopisana knjiga. Za vsak dan ena stran. In na nekatere strani je Radio Ognjišče že pribeležil dogodke, ki jih želimo pripraviti za vas, spoštovani poslušalci. Dogodki nam bodo dali priložnost za srečanje in druženje.

To bo lahko na romanju v Lurd v začetku marca ali pa na kratkem oddihu v Bernardinu 10. marca.

Romarsko zgodbo bomo pisali v sredini maja pri svetem patru Piju ali pa na Brezjah 23. maja in 7. oktobra.

Pesem veselja bomo lahko peli na radijskih počitnicah v zadnji tretjini junija v Črni gori, na izletu na Slovaško v sredini septembra ali pa na mini počitnicah v Termah 3000 konec novembra.

25. junija bomo molili za domovino v Arboretumu, pa tudi na kolesarskem romanju Od Marije k Mariji v začetku septembra.

Glasbeni zgodbi bomo pisali s festivalom Ritem srca 25. maja in 29. Gala koncertom 5. novembra.

Vsak dan vas vabimo z našim programom k poglobitvi in poživitvi vere, še prav posebej pa v času radijskega misijona, ki bo letos od 26. marca do 1. aprila.

In za konec omenim še dobrodelni dogodek, ki ga pripravljamo že vrsto let na pustno soboto - Pustna sobotna iskrica, ki bo 18. februarja in bo namenjena kar trem našim misijonarkam v treh državah.

NOVOLETNO VOŠČILO

Drage poslušalke, dragi poslušalci, želim vam obilje Božjega blagoslova in Marijinega varstva.

Želim vam zdravja na duši in telesu ter miru, za katerega pravi papež Frančišek v novoletni poslanici, da se mora rojevati iz bratske in nesebične ljubezni, ker nam bo lahko le tako pomagal, da premagamo osebne, družbene in svetovne krize.

Novoletno voščilo Radia Ognjišče naj bo zaobjeto v besedah, ki smo jih morda že slišali: Želimo vam več dobrote in manj nevoščljivosti, več ljubezni in manj sovraštva. Želimo vam, da se namesto „vedno le jaz“, pozornost usmeri v „več Ti“. In namesto strahu in zavrtosti, naj bo med nami več poguma, moči in spoštovanja.

Ob sklepu pa še ena novoletna želja. Ostanite ali pa celo postanite naši zvesti poslušalci radijskega programa in zvesti obiskovalci naših spletnih strani.

Radijski utrip
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.