Maja MorelaMaja Morela
Jakob ČukJakob Čuk
Tone GorjupTone Gorjup
Oddajnik v žledu (foto: Izidor Šček)
Oddajnik v žledu | (foto: Izidor Šček)

Spet oddajamo z oddajnika Krvavec

Dogodki | 17.01.2023, 10:51 Uredništvo Radia Ognjišče

Na Krvavcu trenutno oddajamo z rezervnega oddajnika, naši tehniki pa odpravljajo poškodbe na napajalnem delu našega glavnega oddajnika. Do dokončne odprave napak bo še prihajalo do krajših prekinitev. Prosimo za razumevanje, več informacij pa v nadaljevanju.

Zaradi snežnih razmer in vremenske ujme je prišlo do izpada našega glavnega oddajnika na Krvavcu, prek katerega nas lahko poslušate na frekvenci 104,5 MHz. Posledično ni delovalo tudi nekaj manjših oddajnikov, ki so vezani na signal s Krvavca.

Naša tehnična ekipa je na terenu in napako odpravlja. Trenutno na Krvavcu oddajamo z rezervnega sistema na manjši moči, do odprave napak in ponovnega zagona glavnega oddajnika pa bo še lahko prihajalo do krajših prekinitev.

Za nevšečnosti se opravičujemo.

Napaka na napajalnem delu oddajnika.
Napaka na napajalnem delu oddajnika. © Izidor Šček

Kaj storiti, če pride do izpada katerega od naših oddajnikov?

V takem primeru vam zelo prav pridejo podatki o frekvencah, kjer nas najdete na ostalih naših oddajnikih. Podrobne informacije najdete na tej povezavi.

Vsekakor pa vas ponovno opozarjamo, da nas na vaših pametnih telefonih, tablicah, računanikih in drugih podobnih napravah zelo enostavno lahko poslušate tudi preko interneta.

Prav tako pa naš program oddajamo prek digitalnega radijskega oddajanja DAB+ (DAB+ omrežje R1).

Dogodki
Požar, ki je izbruhnil pod hribom Trstelj na Krasu (photo: Gasilska zveza Slovenije) Požar, ki je izbruhnil pod hribom Trstelj na Krasu (photo: Gasilska zveza Slovenije)

Požar na Krasu pogašen, pomagal tudi dež

Gasilcem, ki so ponoči čistili in zalivali robove požarišča na Krasu, je na pomoč prišel še dež brez neviht in strel, tako da je ogenj dokončno ukročen, so zjutraj sporočili iz regijskega štaba ...

Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak) Ameriški novomašnik slovenskega rodu Martin Nyberg (photo: Matjaž Merljak)

V "Ameriških Brezjah” bo ponovitev nove maše

Za slovensko versko središče v Lemontu pri Chicagu v ZDA, ki letos praznuje 30-letnico delovanja, bo to nedeljo velik praznik, saj bo prvo sveto mašo imel ameriški duhovnik slovenskega rodu Martin ...

Sobodajalstvo (photo: Pexels) Sobodajalstvo (photo: Pexels)

Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev

»Kdor se odloči za dejavnost oddajanja sob ali apartmajev, naj se tega loti celostno. Gre za resno panogo, ki je ogledalo Slovencev. Z dobro nastanitvijo in prijaznostjo pri opravljanju dela se ...