Petra StoparPetra Stopar
Oddajnik v žledu (foto: Izidor Šček)
Oddajnik v žledu | (foto: Izidor Šček)

Spet oddajamo z oddajnika Krvavec

Dogodki | 17.01.2023, 10:51 Uredništvo Radia Ognjišče

Na Krvavcu trenutno oddajamo z rezervnega oddajnika, naši tehniki pa odpravljajo poškodbe na napajalnem delu našega glavnega oddajnika. Do dokončne odprave napak bo še prihajalo do krajših prekinitev. Prosimo za razumevanje, več informacij pa v nadaljevanju.

Zaradi snežnih razmer in vremenske ujme je prišlo do izpada našega glavnega oddajnika na Krvavcu, prek katerega nas lahko poslušate na frekvenci 104,5 MHz. Posledično ni delovalo tudi nekaj manjših oddajnikov, ki so vezani na signal s Krvavca.

Naša tehnična ekipa je na terenu in napako odpravlja. Trenutno na Krvavcu oddajamo z rezervnega sistema na manjši moči, do odprave napak in ponovnega zagona glavnega oddajnika pa bo še lahko prihajalo do krajših prekinitev.

Za nevšečnosti se opravičujemo.

Napaka na napajalnem delu oddajnika.
Napaka na napajalnem delu oddajnika. © Izidor Šček

Kaj storiti, če pride do izpada katerega od naših oddajnikov?

V takem primeru vam zelo prav pridejo podatki o frekvencah, kjer nas najdete na ostalih naših oddajnikih. Podrobne informacije najdete na tej povezavi.

Vsekakor pa vas ponovno opozarjamo, da nas na vaših pametnih telefonih, tablicah, računanikih in drugih podobnih napravah zelo enostavno lahko poslušate tudi preko interneta.

Prav tako pa naš program oddajamo prek digitalnega radijskega oddajanja DAB+ (DAB+ omrežje R1).

Dogodki
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.