Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Jakob ČukJakob Čuk
Andrej ŠinkoAndrej Šinko
Radio Ognjišče v Bohinju (foto: Rok Mihevc)
Radio Ognjišče v Bohinju | (foto: Rok Mihevc)

Del Bohinja je spet pokrit z našim signalom

Radijski utrip | 17.03.2023, 10:22 msgr. Franci Trstenjak

Po štirih mesecih čakanja in negotovosti smo vendarle lahko zopet prižgali oddajnik v Bohinju.

Na Agenciji za komunikacijska omrežja in storitve RS (AKOS) so nam izdali dovoljenje za oddajanje na začasni, nižji lokaciji, s katere lahko pokrivamo del bohinjske doline in nam obljubili nov razpis za lokacijo Vogel, s katere bi lahko pokrili celotno dolino.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nas podprli pri prizadevanjih za slišnost programa Radia Ognjišče v Bohinju in upamo, da bodo na agenciji čim prej realizirali obljubljeni razpis, tako da bomo imeli možnost biti slišni tudi tam, kjer nas trenutno ne morejo poslušati.

Radijski utrip
Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit) Primer lažne fotografije, ki jo lahko ustvari umetna inteligenca (photo: Midjourney / Reddit)

Na kaj nas opozarja ta lažna fotografija papeža?

Ste že videli fotografijo papeža Frančiška, ki je oblečen v ogromno belo bundo? V teh dneh je ta fotografija preplavila družbena omrežja in osupnila mnoge, a fotografija je seveda lažna.

V spovednici (photo: Vatican Media) V spovednici (photo: Vatican Media)

"V spovednici niste zato, da bi mučili."

Papež Frančišek je na 5. postno nedeljo svoj nagovor ob opoldanski molitvi naslonil na evangelij o vstajenju Lazarja. Gre za zadnjega od Jezusovih čudežev pred Veliko nočjo. Sporočilo je po ...