Marjan BuničMarjan Bunič
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Alen SalihovićAlen Salihović
Dva različna svetova v misijonih (foto: Misijonsko središče Slovenija)
Dva različna svetova v misijonih | (foto: Misijonsko središče Slovenija)

Dobrota raste, znesek se viša! PSI 2023 zbrala 174.439 evrov.

Dogodki | 22.02.2023, 13:30 Jure Sešek

Pustna Sobotna iskrica se je uradno sklenila v soboto ob petnajstih, zbrana sredstva pa so prek spletnega obrazca in QR kode prihajala tudi po koncu. V ponedeljek smo tako navdušeni poročali, da ste poslušalci za misijone v Senegalu, Kongu in Arktiki darovali že 134.356 evrov. Hvaležnost je bila neizmerna. Pa vendar: ni bilo še konec!

Danes, v sredo zjutraj, so nam z Misijonskega središča Slovenije sporočili, da ste v minulih dneh, še prej kot so poslali položnice, darovali dodatnih 40.083 evrov. Ja, več kot štirideset tisoč evrov. Zaradi dobrote darovalcev nam počasi zmanjkuje primernih izrazov zahvale in iskrenega navdušenja. Neverjetno! Hvala, hvala za 174.439 evrov.

Saj si ne upamo pomisliti, da bi tudi tej vsoti lahko dopisali: "doslej zbrani". Poti za darovanje v letošnjem radijskem pustnem dobrem delu so namreč še vedno odprte. Na naši spletni strani vas, ob člankih, čaka obrazec, tam je tudi QR koda za oddajo vašega daru.

Položnice za namen PSI 2023 so že na pošti in poti k darovalcem

Ob sklepu pa bi radi vsem, ki ste svoje podatke oddali v soboto oddali prek klica, zaupali, da bodo položnice v teh dneh, do konca tedna, prišle na vaše naslove. Hvala, dragi ljudje dobrih src, hvala vsem, ki ohranjate trdno vez s slovenskimi misijonarji in misijoni v svetu. Hvala tudi v imenu lačnih otrok.

Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko še vedno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru.
Darove za namen letošnje Pustne Sobotne iskrice lahko še vedno pošljete s pomočjo skeniranja QR kode v vaši bančni aplikaciji na pametnem telefonu. Vpišete le še znesek daru. © Misijonsko središče Slovenije

Dogodki