Višina zbranih sredstev presenetila
Dober mesec dni po radijski akciji »Srebrna diagonala« smo s Slovenske karitas prejeli končne podatke o zbranih sredstvih za pomoč družini, ki potrebuje invalidom prilagojeno vozilo. ...
Dober mesec dni po radijski akciji »Srebrna diagonala« smo s Slovenske karitas prejeli končne podatke o zbranih sredstvih za pomoč družini, ki potrebuje invalidom prilagojeno vozilo. ...
Poleg Slovenije po diagonali nam je 5. junija na poti od Hodoša do Kopra uspelo povezati tudi srca poslušalcev in darovalcev. Z vašo pomočjo smo zbirali sredstva za petčlansko ...
Za uspeh srebrne diagonale sta bila zaslužna tudi oče in sin, Janez in Bernard Rožman. Povabili smo ju k sodelovanju, da bi na čelu skupine pomagala držati ...
Upam, da so nam dnevi letošnjega misijona pomagali, da smo bolj živo začutili, da vse, česar se Bog dotakne, postaja mlado in polno življenja. To je bila ena od misli, ki smo jo lahko ...
Kot sinodalni oče in udeleženec sinode o mladih, je v osrednjem misijonskem nagovoru zadnjega dne o temi: »Bil sem izgubljen in Si me našel,« razmišljal mariborski ...
V življenju sem iskal smisel. Spraševal sem se zakaj živim, od kod je ta svet, kaj delam na tem svetu. Namreč, moja družina s katere izhajam, ni bila verna in tako sem smisel iskal vsepovsod.
6. misijonski večer je bil v znamenju pogovora o bolnih, umirajočih in upanju, ki ga imamo kristjani. Na večno življenje. Z nami je bil p. Toni Brinjovc, ki ima kar nekaj izkušenj z mladimi ...
»Bolniki so del telesa Cerkve ali ko zbolijo mladi« je nosilna tema 6. dne Radijskega misijona, o kateri je v misijonskem nagovoru razmišljal p. Toni Brinjovc, ki je nekaj let ...
V letošnjem Radijskem misijonu izpostavljamo življenje. Kako o njem govoriti ob bolezni, smo v Svetovalnici povprašali s. Emanuelo Žerdin, ki je medicinska redovna sestra.
Ljudje so izdelali zelo različne podobe svojih bogov – od zlatih ležečih kipov do napisanih besed ali virtualnih podob… V Katoliški Cerkvi je drugače – imamo Boga, ki je ...
Prevečkrat si Boga predstavljamo kot hudega sodnika, zato se zdi, da prav zaradi tega težje pristopimo k zakramentu sprave. Tudi mislimo si, da smo še kar v redu v primerjavi z drugimi. Da ...
»Oh, to primerjanje z drugimi … Oh, ta potreba, da sami sebi dajemo vrednost in se povzdigujemo nad druge … Od kod ta skušnjava, da bi o drugih govoril slabo, da bi se ...
Ob naslovu 5. misijonskega dne »V primerjavi z drugimi sem kar v redu« je duhovnik dr. Roman Globokar spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj ...
Ob pomembnih trenutkih življenja radi pomislimo na naše osebno stanje, kako je z nami. In če se morda pripravljamo na srečanje z Bogom, zakrament spovedi, ko v vsej svoji iskrenosti stojimo ...
Ob tem naslovu lahko kdo začuti tudi nelagodje, strah, nekaj, kar radi odrivamo, je med drugim v uvodu v pogovor naglasil Jure sešek, ki je vodil nocojšnji pogovor. "Občutja so ...
Cerkev velikokrat skušajo slikati kot starko, kot ustanovo, kjer je vedno manj mladih. A že različna srečanja in skupnosti potrjujejo ravno nasprotno. Kako napetost med starostjo in ...
Tudi jaz bom enkrat star ali »poljubiti svoja leta«, je naslov 4. dne Radijskega misijona. O tem smo razmišljali tudi v Svetovalnici, v kateri sta sodelovali uršulinki s. ...
Pred časom je po omrežju krožil video posnetek, na katerem so policisti v nekem mestu ustavljali starejše ljudi, govoreč, da ne smejo hoditi naokrog, ker s svojo navzočnostjo, s svojo ...
Teden radijskega misijona je tudi za nas radijce poseben, posvečen čas. Teden pred cvetno nedeljo je že 14 let zapored vrhunec našega poslanstva in dela.
Mladi znajo odpustiti, razumejo kaj pomeni delati napake, ker tudi sami delajo napake. Vse kar hočejo je pristnost, razumejo, da smo človeški, da smo ljudje. To česar ne prenesejo je ...
P. Branka Cestnika ni potrebno posebej predstavljati, saj je naš reden gost. V današnjem misijonskem nagovoru 3. dne je spregovoril tudi o zmagovitem upanju, kot je naslovil enega od ...