VIDEO: Bolezen je rodovitno polje
»Bolniki so del telesa Cerkve ali ko zbolijo mladi« je nosilna tema 6. dne Radijskega misijona, o kateri je v misijonskem nagovoru razmišljal p. Toni Brinjovc, ki je nekaj let ...
»Bolniki so del telesa Cerkve ali ko zbolijo mladi« je nosilna tema 6. dne Radijskega misijona, o kateri je v misijonskem nagovoru razmišljal p. Toni Brinjovc, ki je nekaj let ...
V letošnjem Radijskem misijonu izpostavljamo življenje. Kako o njem govoriti ob bolezni, smo v Svetovalnici povprašali s. Emanuelo Žerdin, ki je medicinska redovna sestra.
Ljudje so izdelali zelo različne podobe svojih bogov – od zlatih ležečih kipov do napisanih besed ali virtualnih podob… V Katoliški Cerkvi je drugače – imamo Boga, ki je ...
Prevečkrat si Boga predstavljamo kot hudega sodnika, zato se zdi, da prav zaradi tega težje pristopimo k zakramentu sprave. Tudi mislimo si, da smo še kar v redu v primerjavi z drugimi. Da ...
»Oh, to primerjanje z drugimi … Oh, ta potreba, da sami sebi dajemo vrednost in se povzdigujemo nad druge … Od kod ta skušnjava, da bi o drugih govoril slabo, da bi se ...
Ob naslovu 5. misijonskega dne »V primerjavi z drugimi sem kar v redu« je duhovnik dr. Roman Globokar spregovoril o zakramentu spovedi. Nanj je potrebno gledati kot na dar človeku, saj ...
Ob pomembnih trenutkih življenja radi pomislimo na naše osebno stanje, kako je z nami. In če se morda pripravljamo na srečanje z Bogom, zakrament spovedi, ko v vsej svoji iskrenosti stojimo ...
Ob tem naslovu lahko kdo začuti tudi nelagodje, strah, nekaj, kar radi odrivamo, je med drugim v uvodu v pogovor naglasil Jure sešek, ki je vodil nocojšnji pogovor. "Občutja so ...
Cerkev velikokrat skušajo slikati kot starko, kot ustanovo, kjer je vedno manj mladih. A že različna srečanja in skupnosti potrjujejo ravno nasprotno. Kako napetost med starostjo in ...
Tudi jaz bom enkrat star ali »poljubiti svoja leta«, je naslov 4. dne Radijskega misijona. O tem smo razmišljali tudi v Svetovalnici, v kateri sta sodelovali uršulinki s. ...
Pred časom je po omrežju krožil video posnetek, na katerem so policisti v nekem mestu ustavljali starejše ljudi, govoreč, da ne smejo hoditi naokrog, ker s svojo navzočnostjo, s svojo ...
Teden radijskega misijona je tudi za nas radijce poseben, posvečen čas. Teden pred cvetno nedeljo je že 14 let zapored vrhunec našega poslanstva in dela.
Mladi znajo odpustiti, razumejo kaj pomeni delati napake, ker tudi sami delajo napake. Vse kar hočejo je pristnost, razumejo, da smo človeški, da smo ljudje. To česar ne prenesejo je ...
P. Branka Cestnika ni potrebno posebej predstavljati, saj je naš reden gost. V današnjem misijonskem nagovoru 3. dne je spregovoril tudi o zmagovitem upanju, kot je naslovil enega od ...
Kako oznanjati, ko pa je toliko škandalov? Kako verovati, ko pa so kristjani taki in taki? Kaj storiti, ko se čutim prizadet? Ali so v Cerkvi, v cerkvenih skupinah in službah popolni ljudje ...
Moram povedati, da v trebuhu čutim tremo, a naj Bog govori po meni in naj besede vsadi v vaše srce. Danes imamo eno lepo temo in sicer »Kako oznanjati veselje, ko pa je toliko ...
Po drugem misijonskem večeru bi že lahko rekli, pa še kako je Cerkev mlada! Koliko bogastva in globine se je čutilo v vseh odgovorih župnika Saše Mugerlija ter ...
Verjetno si težko predstavljamo, vendar tudi božji sin je bil najstnik. To je lahko tolažba za starše, ki se danes soočajo z burnim obdobjem njihovega otroka. A ta čas je čas za spremembe ...
Starši in vzgojitelji naj bi bili podobni grmovju, je v Svetovalnici drugega dne Radijskega misijona, v katerem se sprašujemo, če je bil Bog kdaj najstnik, slikovito ponazoril ...
Je bil Bog kdaj najstnik? Ko sem to vprašanje postavil 10-letni družinski prijateljici, ki dobro pozna Jezusa, me je opozorila, da če govorim o njem, zagotovo ne smem reči, da je bil ...
"Pustil nam je! Ni bil tisti, ki je rekel, JAZ imam vizijo, JAZ imam teme... Glavna stvar, ki jo je naredil: Pustil nam je! Pa bil je z nami! Dal nam je proste roke, rekel nam je, da je farovž ...