Matjaž Merljak
Marko Zupan
Marta Jerebič
Gsotje v studiu (foto: Andrej Novljan)
Gsotje v studiu

VIDEO: Naj odmeva: Bog me ljubi!

13.04.2019, 22:00

Upam, da so nam dnevi letošnjega misijona pomagali, da smo bolj živo začutili, da vse, česar se Bog dotakne, postaja mlado in polno življenja. To je bila ena od misli, ki smo jo lahko slišali v zadnjem dnevu letošnjega radijskega misijona. Zaključili pa smo ga z globokim doživetjem večernega misijonskega pogovora, v katerem smo lahko prisluhnili štirim pretresljivim zgodbam o "izgubljenosti in najdenosti."

Nataša Ličen je v sklepnem misijonskem pogovoru gostila Damijana Mlinariča, župnika župnij Lovrenc in Puščava, ki je Kristusa spoznal pri 20-tih in so ga spraševali, če mu je "cegu" padu na glavo, Klemena Plejiča, ozdravljenega narkomana, ki zdaj v okviru Karitas mlade nagovarja in opozarja pred pastmi odvisnosti, Vesno Rak iz neokatehumenske skupnosti, ki se je ob smrti sošolca in njegovem pogrebu, kot 16 letno dekle začela spraševati, kaj je smisel življenja in prišla do vere, ter Elizabeto Milunić, ki deluje v okviru skupine Deli Jezusa in je povedala, kako je prišla do osebne globoke vere, ki jo zdaj nagovarja, da "deli Jezusa" prek različnih družbenih omrežij. Vabljeni, da zgodbam prisluhnete v video ali audio posnetku.

Bog nas ljubi, Bog prinaša svobodo, Bog daje mir!

Radijci želimo, da nas ta misel ponese v veliki teden in nas pripravi na globoko doživetje letošnjih velikonočnih praznikov. Bogate vsebine letošnjega radijskega misijona ostajajo na voljo na našem spletnem portalu, v audio arhivu in posebej enostavno dostopne v podcastu, ki ga takrat, ko imate čas lahko poslušate na svojih mobilnih napravah. Blagoslovljeno cvetno nedeljo in doživet veliki teden!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski misijon

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor) Lastnoročno podpisano pismo papeža Frančiška (photo: nadškofija Maribor)

Otroci v Malečniku pisali papežu. On pa njim nazaj.

Papež Frančišek je otrokom v Malečniku poslal osebno pismo, ki ga je tudi sam podpisal. Po besedah župnijskega upravitelja župnije Sebastijana Valentana gre za znamenje posebne papeževe ...