Marjan Bunič
Andrej Novljan
Silvestra Sadar
Gsotje v studiu (foto: Andrej Novljan)
Gsotje v studiu

VIDEO: Naj odmeva: Bog me ljubi!

13.04.2019, 22:00

Upam, da so nam dnevi letošnjega misijona pomagali, da smo bolj živo začutili, da vse, česar se Bog dotakne, postaja mlado in polno življenja. To je bila ena od misli, ki smo jo lahko slišali v zadnjem dnevu letošnjega radijskega misijona. Zaključili pa smo ga z globokim doživetjem večernega misijonskega pogovora, v katerem smo lahko prisluhnili štirim pretresljivim zgodbam o "izgubljenosti in najdenosti."

Nataša Ličen je v sklepnem misijonskem pogovoru gostila Damijana Mlinariča, župnika župnij Lovrenc in Puščava, ki je Kristusa spoznal pri 20-tih in so ga spraševali, če mu je "cegu" padu na glavo, Klemena Plejiča, ozdravljenega narkomana, ki zdaj v okviru Karitas mlade nagovarja in opozarja pred pastmi odvisnosti, Vesno Rak iz neokatehumenske skupnosti, ki se je ob smrti sošolca in njegovem pogrebu, kot 16 letno dekle začela spraševati, kaj je smisel življenja in prišla do vere, ter Elizabeto Milunić, ki deluje v okviru skupine Deli Jezusa in je povedala, kako je prišla do osebne globoke vere, ki jo zdaj nagovarja, da "deli Jezusa" prek različnih družbenih omrežij. Vabljeni, da zgodbam prisluhnete v video ali audio posnetku.

Bog nas ljubi, Bog prinaša svobodo, Bog daje mir!

Radijci želimo, da nas ta misel ponese v veliki teden in nas pripravi na globoko doživetje letošnjih velikonočnih praznikov. Bogate vsebine letošnjega radijskega misijona ostajajo na voljo na našem spletnem portalu, v audio arhivu in posebej enostavno dostopne v podcastu, ki ga takrat, ko imate čas lahko poslušate na svojih mobilnih napravah. Blagoslovljeno cvetno nedeljo in doživet veliki teden!

Bi vas zanimalo še kaj podobnega?
Radijski misijon

Pomembno: Prosimo, da se pri komentiranju držite spletnega bontona in pravil našega spletnega portala. Pridržujemo si pravico moderiranja.

Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec) Udeleženci lanskega Mariapolija na Ribniški koči (photo: Marjana Debevec)

Začenja se Mariapoli

V Ribnici na Pohorju se bo danes začel petdnevni Mariapoli. Gre za duhovne dneve, ki jih po vsem svetu že od konca 50. Let prejšnjega stoletja pripravlja Gibanje fokolarov.

Anton Tomažič (photo: NSi) Anton Tomažič (photo: NSi)

»Kalvarija 1945«

Pred dnevi nas je presenetila novica o dokumentarnem filmu Misija Mangart, ki govori o smučarski tekmi na pobočju Mangarta, ki jo je v zadnjih dneh druge svetovne vojne organizirala 10. gorska ...

Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si) Dr. Jernej Letnar Černič (photo: fuds.si)

Luč na koncu tunela?

Epidemiji kovida-19 leto in pol po njenem začetku ni videti konca. Zelo verjetno je, da nas nas konec poletja in jeseni čakajo močni vali novih okužb. Enako je verjetno, da se epidemije še nekaj ...

Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček) Andrej in Verena Perko (photo: Izidor Šček)

Kako in kje se duhovno napajata zakonca Perko?

Ljudje načrtujemo vse sorte za počitnice, kako bi se najbolje imeli, potem pa se ta užitek in sreča nekako večkrat izmuzneta. Se tudi vam kdaj to zgodi? Sredi počitnic sta bila v oddaji Za ...