Jože Bartolj
Miha Močnik
Alen Salihović

Oddaje

Temeljne verske resnice mi dajejo čisto konkretne temeljne napotke, kako naj živim. (photo: Patrick Fore / Unsplash) Temeljne verske resnice mi dajejo čisto konkretne temeljne napotke, kako naj živim. (photo: Patrick Fore / Unsplash)

V globine z moralnim teologom dr. Globokarjem

V torkovi mesečni večerni oddaji smo se posvetili ideologijam. Papež v svoji zadnji okrožnici pravi, da resnično služenje ni nikoli ideološko, ker ne služi idejam, temveč ljudem. V kolikšni meri ...

Sončnice, školjke, orkani, spiralne galaksije... Logaritmična spirala in zlati rez gresta z roko v roki. (photo: Stux / Pixabay) Sončnice, školjke, orkani, spiralne galaksije... Logaritmična spirala in zlati rez gresta z roko v roki. (photo: Stux / Pixabay)

Popolna harmonija – glasba, ki zdravi!

Popolna harmonija je glasba, ki ni "razglašena" na podlagi sodobne temperirane uglasitve, ki nas povsod obkroža, ampak na podlagi "harmonije narave", ki jo najdemo v naravi. Gre za glasbo, ki zdravi.

Starejši (photo: rawpixel.com) Starejši (photo: rawpixel.com)

Na pomoč ranljivim tudi Karitas

Slovenska karitas v času epidemije novega koronavirusa prihaja na proti otrokom in mladostnikom, starejšim, pa tudi mladim migrantom.

Starejši, osamljenost (photo: Pixabay) Starejši, osamljenost (photo: Pixabay)

Iz zasvojenosti v novo življenje, a kako?

Štiri slovenske humanitarne organizacije, ki se ukvarjajo s pomočjo zasvojenim, so se pred časom združile v program pod naslovom »Skupnosti MOST«. V sklopu tega ustanavljajo posebne stanovanjske ...

Vlado Nunčič med glasbili (photo: Vesna Sever Borovnik) Vlado Nunčič med glasbili (photo: Vesna Sever Borovnik)

Zvočni svet Vlada Nunčiča

V večeru letošnjega Prešernovega dne, slovenskega kulturnega praznika, smo v oddaji Pevci zapojte, godci zagodte gostili prav posebnega gosta, edinega izdelovalca lajn v Sloveniji.

France Prešeren (photo: Slovenski spored ORF) France Prešeren (photo: Slovenski spored ORF)

Kultura zajema vse načine človekovega izražanja

Naši rojaki v zamejstvu ob letošnjem Prešernovem dnevu pripravljajo spletne prireditve. Nič manj niso prisrčne, kot prejšnja leta, čeprav tokrat ni osebnih srečanj in druženj. Posebno voščilo je ...

Do stare arhitekture Slovenci nimajo dobrega odnosa. (photo: Greg Rosenke / Unsplash) Do stare arhitekture Slovenci nimajo dobrega odnosa. (photo: Greg Rosenke / Unsplash)

Stare hiše pripovedujejo zgodbe

Z nami je bila strokovnjakinja za prenovo starejših stavb dr. Živa Deu. »Umetnostni zgodovinarji pripisujejo vrednost hišam, ki so stare vsaj 100 let. V Sloveniji izvornih zelo starih stavb ...

Ko masko nosimo, se jo čim manj dotikamo in jo popravljamo. (photo: rawpixel.com) Ko masko nosimo, se jo čim manj dotikamo in jo popravljamo. (photo: rawpixel.com)

Me maska na mojem obrazu res ščiti?

Pojav novih različic virusov – govori se o angleški, južnoafriški in brazilski različici – je sprožil veliko zaskrbljenost po svetu. Ob težavah z dobavo cepiva je torej jasno, da se bo še nekaj ...

Generacije (photo: Freepik) Generacije (photo: Freepik)

Prihaja nova oddaja "Moja generacija"!

Pred tednom se je poslovila oddaja »A štekaš«. Jan Gerl, Marjan in Žiga Bunič ter Jure in Luka Sešek so se zahvalili za zvesto spremljanje oddaje, ki je prinašala veliko nove glasbe, sveže ...

Angeli tudi nam dajejo krila. (photo: Gundula Vogel / Pixabay) Angeli tudi nam dajejo krila. (photo: Gundula Vogel / Pixabay)

Angeli, ki našim dušam dajejo krila.

Ko smo izgoreli, v skrbeh, pesimistični ali brezvoljni... nam p. Anselm Grün svetuje, da pokličemo na pomoč angele. V svoji knjižici "Angel preprostosti", jih opiše kar triintrideset.