Kmetijska oddaja: Pregledno o aferi v čebelarstvu
Polemika med čebelarji in veterinarji se je v minulem tednu nadaljevala. V naši nedeljski kmetijski oddaji smo pripravili celoten pregled povedanega. Ob robu afere, ki je razkrila velike ...
Polemika med čebelarji in veterinarji se je v minulem tednu nadaljevala. V naši nedeljski kmetijski oddaji smo pripravili celoten pregled povedanega. Ob robu afere, ki je razkrila velike ...
Prav gotovo so letošnji božični prazniki še lepši zaradi močnega in jasnega izreka Slovencev in Slovenk proti ukinitvi zakonske zveze moža in žene ter razvrednotenju družine ...
V zadnji oddaji „Spoznanje več, predsodek manj“ v letu 2015 smo gostili predavatelja na Harvardu ddr. Klemena Jakliča. Spregovoril je o spominih na božič, verski svobodi pa tudi o ...
V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te sta pela in pripovedovala zakonca Micka in France Anzeljc, po domače Petračeva s Hudega vrha na Blokah.
Na radiu Ognjišče smo praznično vzdušje Svetega večera gradili s številnimi gosti, različnih starosti in življenjskih zanimanj. Privoščili smo si, ob sicer obilju ...
Predsednik države Borut Pahor ob 25-letnici slovenske odločitve za samostojno in neodvisno državo ter njeni razglasitvi pripravlja pogovore z dijaki. Včeraj je obiskal brežiško gimnazijo, ...
Verovanje in duhovnost sta najbolj zahtevni stvari za človeka, ker nas presegata, ker sta skozi vso zgodovino na robu človeške zmogljivosti. Na teh področjih vseskozi samo tipamo. Zato je ...
Rezultate referenduma smo na Radiu Ognjišče spremljali v posebni oddaji v kateri sta sodelovali podpredsednica NSi Iva Dimic in generalna sekretarka SDS Alenka Jeraj. Izid pa so po telefonu ...
Od petih nominiranih knjig je na letošnjem Knjižnem sejmu dobila veliko nagrado knjiga Kuhinja v dvoje. Knjiga je nastajala štiri leta. Prepriča z oblikovanjem in vsebino, njena mala ...
Peter Merše: »Opažam dva fokusa, na eni strani so predstavniki koalicije in posamezni psihologi, ki jasno povedo, zakaj so proti in kaj vsa zadeva pravzaprav prinaša, na drugi ...
Štirideset let izkušenj specialnega pedagoga Marka Juhanta daje verodostojnost njegovi misli. V sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri« se je oglasilo več ...
Redna tedenska oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te je prinesla nekaj drobcev iz živopisne zakladnice vokalne ljudske glasbe.
V oddaji Naš gost smo se pogovarjali z Arnejem Hodaličem, fotoreporterjem, novinarjem, potapljačem, jamarjem, jadralcem in še kaj. Po končani univerzi, doštudiral je ...
Na Dunaju bodo danes popoldne, na mednarodnem sprejemu, znova ponesli v svet Luč miru iz Betlehema. V avstrijski prestolnici so tudi slovenski skavti. Ob letošnji poslanici ...
Majdi Hribernik, mlada mamica in žena:»Moram priznati, da sem na začetku mislila, da je vsem jasno, kakšno pot je treba ubrati, da imamo ob referendumu večinoma podobna ...
Sem otrok alkoholikov. Program Al-Anona sem spoznal pred trinajstimi leti preko prijateljev. Pila sta oba, oče in mama, odraščal sem med vsakodnevnimi prepiri, pogosto sem bežal od doma. ...
V oddaji Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali odlomke z letošnjega državnega srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki je bilo konec novembra v Zrečah.
V družbi se znova zaznava veliko nestrpnosti. Velika novost zadnjega stoletja za Evropo je reka ljudi v iskanju boljšega, pred nami je referendum, ki vnaša veliko spremembo, posega v ...
Socialni cirkus je program aktivnega in dinamičnega dela z mladostniki, pri katerem se uporabljajo spretnosti cirkuške umetnosti kot sredstvo za doseganje pozitivnih rezultatov v ...
Ob tednu Karitas, ki se sklepa na prvo adventno nedeljo, tudi na nedeljo Karitas, smo v četrtkovi Dijaški oddaji gostili mlade prostovoljce, ki pri Karitas vipavske dekanije sodelujejo pri ...
Vprašanje smo zastavili v novembrski oddaji »Za sožitje« antropologu in teologu prof. dr. Jožetu Ramovšu. Nanj je odgovoril s stavkom prvega slovenskega metropolita, ...