P. Pavle Jakop: "Zakaj smo kristjani take putke?"
Izgubljeni in osamljeni, to je bila tema tretjega dne radijskega misijona. V pogovoru sta sodelovala biblicistka dr. Snežna Večko, uršulinka in frančiškan p. Pavle Jakop. Odgovarjala sta tudi na ...
Izgubljeni in osamljeni, to je bila tema tretjega dne radijskega misijona. V pogovoru sta sodelovala biblicistka dr. Snežna Večko, uršulinka in frančiškan p. Pavle Jakop. Odgovarjala sta tudi na ...
Svet, v katerem smo, je minljiv. Minevanje pomeni propadanje, to pa neizogibno pomeni bolečino. Kot da to dejstvo ni dovolj, si bolečine zadajamo še drug drugemu. Zato in tudi, ker ob mnogih ...
Na predzadnji dan letošnjega radijskega misijona se ustavljamo ob družinskih temah. Družina je osnovna celica družbe in če se temelji te družbe podirajo, je jasno, da se tudi na družino vrši ...
Darja je žena, mati petih otrok, podjetnica in še bi lahko naštevali. Prosili smo jo, če bi z nami delila izkušnjo, kako v vsakdanjem hitenju in izvrševanju vseh teh zahtevnih nalog, najde čas za ...
Božji pogled je ljubezen do konca, ker samo takšna ljubezen sina lahko sprejme na takšen način kot ga je. Človek bi takšnega sina vsaj posvaril. Toda kako, da bo pravilno razumel svobodo v Bogu? O ...
Skoraj polovica mojih let življenja je stran od mojega največjega greha. Splav. Umor svojega otroka. Takrat seveda tega nisem dojemala tako, nisem si pustila razumeti te resnice. Verjela sem, vsaj ...
Kako biti skupaj, slediti skupnim ciljem in pri tem ne izgubiti svoje identitete? V čem imajo tradicionalisti prav? Zakaj vzniknejo takšne skupnosti? Na kaj odgovarjajo? Kako lahko Cerkev gradi ...
V sklopu radijskega misijona je o svoji zasidranosti v Božjem spregovoril tudi dijak Dominik Križnik, ki trenutno zaključuje tretji letnik Škofijske gimnazije Antona Martina Slomška v Mariboru, je ...
Glavna misel tretjega dne letošnjega radijskega misijona je »Izgubljeni in osamljeni«, nagovarjajo pa nas Jezusove besede: »Kakor sem vas jaz ljubil, tako se tudi vi ljubite med seboj!«. Ob izzivu ...
O vračanju k izviru, v času individualizma, je danes pričevala mama, žena in političarka Iva Dimic in povedala, da si želi biti koristna ne le v svoji družini in župniji, ampak tudi v javnem ...
Veseli nas, ker se je tudi letos na našo prošnjo odzvalo precej duhovnikov in redovnikov in bo v petek, na predzadnji dan letošnjega radijskega misijona, v veliko cerkvah po Sloveniji priložnost ...
V drugem misijonskem pogovoru nas vodi misel: Kaj more storiti pravični? Se tudi vam kdaj zgodi, da ne vidite luči na koncu tunela, saj se zdi, da se preizkušnje in težave samo nalagajo na vaša ...
V času naše športne oddaje smo v misijonskem ponedeljku gostili smučarskega skakalca Ceneta Prevca. Ekipni olimpijski podprvak, zmagovalec posamične in petkratni zmagovalec ekipne tekme svetovnega ...
Moralni propad družbe traja že nekaj desetletij in kljub naporom tistih, ki vidijo dno brezna, v katerega nas silijo določene skupine, se pogrezamo vedno globlje. Kako rešiti sebe, da ne pademo v ...
Mnogi so mnenja, da se ob vojni, ki jo spremljamo, rušijo temelji svetovnega reda. Dejansko že dlje časa lahko opazujemo hud napad liberalnih idej, ki brutalno in brez treznega pomisleka rušijo ...
»Ta svet bo propadel! To je gotovo. Vendar nam Božja Beseda daje upanje, saj je to samo en del psalma, že naslednji njegov del pa govori o zaupanju Bogu, da bo tudi v tem času, ali pa v tem ...