Jože BartoljJože Bartolj
Miha MočnikMiha Močnik
Alen SalihovićAlen Salihović
Z nadškofom Marjanom Turnškom se pogovarjata Marjana Debevec in Tadej Sadar. (foto: Izidor Šček)
Z nadškofom Marjanom Turnškom se pogovarjata Marjana Debevec in Tadej Sadar. | (foto: Izidor Šček)

Radijski misijon 2023 – 7. pogovor: Kaj nam je storiti? #VIDEO

Radijski misijon 2023 | 01.04.2023, 14:42 Uredništvo Radia Ognjišče

Svet, v katerem smo, je minljiv. Minevanje pomeni propadanje, to pa neizogibno pomeni bolečino. Kot da to dejstvo ni dovolj, si bolečine zadajamo še drug drugemu. Zato in tudi, ker ob mnogih vprašanjih, ki smo jih našemu misijonarju, nadškofu Marjanu Turnšku, zastavljali v prejšnjih nagovorih, se bomo v današnjem zaključnem pogovoru skušali odpreti v prihodnost. Prisluhnite ob 17.00!

Z nadškofom Marjanom Turnškom se tudi danes pogovarjata novinarka Marjana Debevec in odgovorni urednik Radia Ognjišče, Tadej Sadar.

Za podlago za sklepni misijonski pogovor smo izbrali odlomek iz pisma apostola Jakoba:

Postanite uresničevalci besede in ne le poslušalci, ki sami sebe varajo. Če je namreč kdo poslušalec besede, ne pa njen uresničevalec, je podoben človeku, ki ogleduje svoj rojstni obraz v zrcalu; pogleda se, a odide in takoj pozabi, kakšen je bil. Človek pa, ki pozorno motri popolno postavo svobode in vztraja in ne postane pozabljiv poslušalec, temveč njen dejaven uresničevalec, bo blažen v svojem delovanju. Če kdo misli, da je pobožen, a ne brzda svojega jezika, temveč vara svoje srce, je njegova pobožnost prazna. (Jak 1)

Pogovor se bo med drugim dotaknil tudi naslednjih vprašanj:

• Kaj storiti, da bo Božja Beseda živela v nas, da bo na nek način živela naše življenje?
• Zakaj pravite, da je modro dan začeti z branjem Božje besede?
• Past v katero se lahko ujame bralec, če Sveto pismo bere dobesedno?
• Misijonska razsežnost vsakega kristjana. Kako jo ozavestiti, kako postati Njegove priče?

Vabljeni, da pogovoru prisluhnete v živo ob 17.00!

RADIJSKI MISIJON 2023

Misijonski podkast vam je tudi letos na voljo v vseh pomembnejših podkast imenikih. Lahko ga najdete in se nanj naročite v Google Podkastih, na Apple Podcasts, na Spotify, na CastBox, ListenNotes in ostalih. Nekaj dobrodošlih navodil, kako lahko začnete s poslušanjem podkastov, najdete v tem članku.

V video obliki lahko letošnji misijon spremljate prek našega Youtube kanala, pa seveda v novicah z dodanimi posnetki na naši spletni strani in FB profilu.

Radijski misijon 2023
Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar ) Misijonar Pedro Opeka s sodelavci Radia Ognjišče (photo: Matjaž Križnar )

VIDEO: Nekaj trenutkov si je vzel tudi za nas.

Slovenski misijonar Pedro Opeka nadaljuje z obiskom v domovini. Osrednji dogodek za vse, ki se želite srečati z njim, bo zvečer v Medvodah, prenašali ga bomo tudi na naši spletni strani. Opeko je ...

Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL) Širimo ljubezen z majhnimi dejanji.  (photo: NL)

Pismo za lepši dan

Ob Tednu Karitas spomnimo znova na projekte Mlade Karitas - young Caritas, ki odgovarjajo na različne potrebe ljudi. Miklavževi angelčki so večino daril že pomagali zbrati in zaviti, samo še ...