Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Škof Marjan Turnšek (foto: STA )
Škof Marjan Turnšek | (foto: STA )

Radijski misijon 2023 - Nadškof Turnšek: "Ta svet bo propadel! Vendar…"

Radijski misijon 2023 | 22.03.2023, 12:00 Marjana Debevec

»Ta svet bo propadel! To je gotovo. Vendar nam Božja Beseda daje upanje, saj je to samo en del psalma, že naslednji njegov del pa govori o zaupanju Bogu, da bo tudi v tem času, ali pa v tem stanju, ko se vse podira, posegel vmes, da bo tukaj, z nami, da bo vse naredil novo. Konec koncev On nosi zgodovino v svojih rokah,« pravi nadškof Marjan Turnšek, ki bo vodil letošnji 18. radijski misijon.

Z njegovim prvim misijonskim nagovorom ga bomo začeli to nedeljo popoldne ob 17.00, pod naslovom »Ko se temelji reda podirajo« pa se bodo bogate misijonske vsebine zvrstile vse do cvetne sobote.

Mnogi menijo, da se ob vojni v Ukrajini, vdoru raznih ideologij, ki rušijo družino, posledicah epidemije in škandalih v Cerkvi in družbi, rušijo temelji svetovnega reda.

Bog je tukaj... Z nami!

V medijskem svetu po besedah nadškofa Turnška, ki se je za tako naslovno temo letošnjega misijona odločil v sodelovanju z nami na radiu, velja, da je najboljša novica - slaba novica.

»Odgovor, ki ga bom poskušal skozi razmišljanja na dnevne teme misijona pokazati pa je ta, da nam Božja Beseda daje upanje; da je to samo en del psalma, naslednji njegov del pa že govori o zaupanju Bogu, da bo tudi v tem času ali pa v tem stanju podiranja posegel vmes, da bo tukaj z nami. Konec koncev On nosi zgodovino v svojih rokah.«

Osnovna grafična podoba 18. radijskega misijona
Osnovna grafična podoba 18. radijskega misijona © ARO

Vsak od nas je pomemben!

Nadškof Turnšek nam bo poskušal na primeru posameznih področij, tako družine, kot družbe in župnije pokazati, »da tudi če se nam zdi, da se zdaj vse podira, da je Bog zraven, da je Bog tukaj. In da želi prav v teh konkretnih situacijah delovati, pomagati.«

»Pri tem Bog želi uporabiti tudi vsakega izmed nas, želi uporabiti Radio Ognjišče,« je prepričan letošnji misijonar nadškof Marjan Turnšek.

Tudi letos pripravljamo bogate misijonske vsebine

In kaj lahko pričakujemo poleg osrednjih nagovorov, ki bodo na sporedu vsak dan ob 17.00 na naših radijskih valovih, v video obliki pa tudi na naši spletni in Facebook strani ter Youtube kanalu?

Od ponedeljka do petka bomo v času Svetovalnice zjutraj ob 8.00 z gosti razgrnili temo dneva, ki bo odmevala tudi v rubriki Življenje išče pot, ob 9.20. V času Kulturnih utrinkov, ob 10.15, bomo prebirali odlomke iz leposlovne literature z duhovno vsebino. Ob 11.15 bodo vsak dan z nami pričevalci: od športnika, do prostovoljca, političarke, družinske matere in spreobrnjenca. Večerne oddaje ob 20. uri pa bodo ohranile svoje poslanstvo in ga napolnile z misijonsko vsebino.

Celoten program je objavljen na tej povezavi, vabimo pa vas tudi, da se v vaši podcast aplikaciji naročite na podkast letošnjega 18. radijskega misijona. Tako vam bodo misijonske vsebine vedno pri roki.

Radijski misijon 2023
Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc) Dr. Gabriel Kavčič (photo: Rok Mihevc)

Hud cinizem

Predvidoma v prihodnjem tednu bo znano, kdaj bomo odločali o treh posvetovalnih referendumih, med katerimi bo tudi posvetovalni referendum o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja. Moralni ...

Peter Jančič (photo: STA) Peter Jančič (photo: STA)

Natikanje nagobčnika drugače mislečim

Spletni portal tednika Družina poroča, da je raziskovalec spolne vzgoje v šoli ter diplomirani mikrobiolog Tim Prezelj tožil novinarja Roka Blažiča zaradi sklopa objavljenih prispevkov o teoriji ...

Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič) Družine zbrane pri maši na Brezjah (photo: Luka Mavrič)

Boga bodo vzeli zares!

Na Brezjah je bilo popoldne srečanje družin ljubljanske nadškofije. Geslo srečanja je bilo »Vzemi Boga zares!«. Srečanje so sklenili ob 16. uri s sveto mašo, ki jo je daroval nadškof Stanislav Zore.

Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay) Skrbno izbirajmo obutev.  (photo: PixaBay)

Zakaj je dobro kupovati obutev popoldne?

Vida Ozis je ustanoviteljica blagovne znamke AN.NIKA, je direktorica Centra medicinske pedikure, razvila je medicinsko sponko - vse ostale, ki so prisotne na domačem trgu, so iz uvoza. Večina si ...

Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija) Družine potrebujejo spodbud in medsebojne podpore ter zgledov.  (photo: lj_nadskofija)

Vzemimo Boga zares

Živimo v duhovni shizofreniji, ki na prvi pogled ni prepoznavna. Na eni strani poudarjamo, kako imamo pravico izbrati lastni slog in stil življenja, kako je naša pravica izbira identitete, celo ...