Jure SešekJure Sešek
Andrej JermanAndrej Jerman
Tone GorjupTone Gorjup

Cerkev na Slovenskem

Bog ni naš, ampak smo mi Božji

Verovanje in duhovnost sta najbolj zahtevni stvari za človeka, ker nas presegata, ker sta skozi vso zgodovino na robu človeške zmogljivosti. Na teh področjih vseskozi samo tipamo. Zato je ...

22.12.2015, 13:36 Nataša Ličen

Dotaknili smo se čudeža

Zbrani v Cerkvi ali v kapeli, pred jutranjo zarjo ali v temni noči. S posebnimi občutki smo se Slovenci v zadnjih dneh zbirali ter v molitvi, darovanem trpljenju in postu povezali z vezjo, ki je ...

22.12.2015, 13:10 Marjana Debevec

Referendum: narod se je prebudil

Pobudnik referenduma Koalicija Za otroke gre! poudarja, da zmago na včerajšnjem referendumu poklanja vsem otrokom Slovenije. Obenem pa se zahvaljuje vsem ljudem dobre volje za njihovo ...

21.12.2015, 14:32 Marjana Debevec

Pregled domačih dogodkov od petka do petka

Cerkev v Sloveniji se je v minulem tednu pridružila odpiranju svetih vrat. Po regijah se že širi Luč miru iz Betlehema. Pred Slovenci je referendum o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. ...

19.12.2015, 18:00

Kaj je Družina?

Tik pred referendumom o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR) je Založba Družina izdala prevod knjige francoskega avtorja Fabrica Hadjadja Kaj je družina?. Na to preprosto ...

18.12.2015, 07:59 Marjana Debevec

Molitev za družino nas povezuje

Izteka se leto, ki je bilo tako v vesoljni Cerkvi, kot tudi v naši krajevni Cerkvi, močno zaznamovano z izzivi družine. V teh dneh še posebej čutimo, kako pomembna je skupna molitev ...

18.12.2015, 07:50 Marjana Debevec

Oče je oče in mama je mama

Vedno, ampak res vedno, sem v življenju skušal sprejemati različnost. Ne samo kot psiholog, ampak kot človek. Socialni čut mi je privzgojila pokojna mama. In ga spoštujem in nosim s ...

16.12.2015, 12:42 Marjana Debevec

Pridete na ples?

Na Viču bo znova Ples do enih. Jutri, v četrtek 17.12., ob 20. uri v Antonovem Domu. Tokrat se boste s pravim plesnim učiteljem Sašom Krasnovom učili plesnih korakov angleškega ...

16.12.2015, 11:50 Nataša Ličen