Matjaž Merljak
Boštjan Smole
Marjana Debevec

Oddaje

Terapija na daljavo ali obisk pri strokovnjaku in težava bo rešena. Žal ni tako preprosto.  (photo: PixaBay) Terapija na daljavo ali obisk pri strokovnjaku in težava bo rešena. Žal ni tako preprosto.  (photo: PixaBay)

Z ranjenim dostojanstvom težko živimo

Mnogi, ki trpijo, navzven delujejo na zelo nesimpatične načine. Kar posameznik kaže navzven, ni vse, kar on je. V skupnostih in družinah z ranjenimi odnosi prepoznamo veliko pomanjkanje ...

Kaja in Marko na obali Portugalske  (photo: Osebni arhiv ) Kaja in Marko na obali Portugalske  (photo: Osebni arhiv )

Grafična podoba Stične mladih 2021

Veliko mladih se išče. Po birmi se oddaljijo, toda čez čas na svojih izkušnjah prepoznajo dragocenost in pomen vrednot, ki so jih prej zavračali, potem pa znova želijo zaživeti po njih. Vera je ...

Stalin in Ribbentrop v Kremlju  (photo: Bundesarchiv, Bild 183-H27337 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 DE <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/deed.en>, via Wikimedia Commons) Stalin in Ribbentrop v Kremlju  (photo: Bundesarchiv, Bild 183-H27337 / CC-BY-SA 3.0, CC BY-SA 3.0 DE <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/de/deed.en>, via Wikimedia Commons)

Spominjamo se, 23. avgust

23. avgust je dan spomina na žrtve vseh totalitarnih in avtoritarnih režimov. Evropski parlament je aprila 2009 ob sprejetju resolucije o evropski zavesti in totalitarizmu, v kateri je predlagal ...

'Bog mi je dal to nalogo, da se žena in otroci ob meni počutijo varno.' (photo: Rok Mihevc) 'Bog mi je dal to nalogo, da se žena in otroci ob meni počutijo varno.' (photo: Rok Mihevc)

Aleš Čerin o kupčku za slabe čase

Tokratno oddajo smo posvetili načrtovanju družinskih financ, »kupčku za slabe čase«, pri katerem igra vlogo tudi duhovni vidik. Z nami je bil Aleš Čerin.

Sv. Bernard (photo: Musée de Cluny – Musée national du Moyen Âge, Public domain, via Wikimedia Commons) Sv. Bernard (photo: Musée de Cluny – Musée national du Moyen Âge, Public domain, via Wikimedia Commons)

Spominjamo se, 20. avgust – sv. Bernard

20. avgusta leta 1153 v Clairvauxu umrl cerkveni učitelj Sveti Bernard. Bil je pobudnik prenove cistericijanskega reda in duhovni voditelj zahodnega krščanskega sveta svojega časa.

Divja hrana? A le težko bi kod dobili hrano bolj pisanih barv? (photo: divjahrana ) Divja hrana? A le težko bi kod dobili hrano bolj pisanih barv? (photo: divjahrana )

V hvaležen spomin Dariu Corteseju

Le kdo bi razumel svet, skrivnosti življenja ter njegovih zakonitosti? Zakaj se v letih, ko posameznika začne krasiti njegova modrost, pridobljene izkušnje, bogato znanje, ko lahko to začne s ...

Janko Kralj (1898–1944) (photo: Ilustrirani Slovenec, 6. 1. 1929) Janko Kralj (1898–1944) (photo: Ilustrirani Slovenec, 6. 1. 1929)

Spominjamo se, 18. avgust - Janko Kralj

Na današnji dan 1898 se je na Saksídu pri Dórnberku rodil politik, publicist in urednik Janko Kralj. Po ljudski šoli v domačem kraju in gimnaziji v Gorici, je študiral pravo v Gradcu, Zagrebu in ...