Stanovanjska problematika otežuje osamosvajanje
Slovenija je nedavno dobila nacionalni stanovanjski program za prihodnje 10-letno obdobje. Dokument prinaša nov pristop pri reševanju stanovanjske problematike, zlasti pa želi ...
Slovenija je nedavno dobila nacionalni stanovanjski program za prihodnje 10-letno obdobje. Dokument prinaša nov pristop pri reševanju stanovanjske problematike, zlasti pa želi ...
Zadnji teden v letu 2015 je bil praznično obarvan, začeli smo s praznovanjem božiča, nadaljevali z državnim praznikom samostojnosti in enotnosti, nato pa po nekaj delovnih dneh praznovali ...
Da je družina pomembna vrednota tudi v svetu gospodarskega razvoja, dokazuje raziskava družbe Ernst&Young Slovenije in Ekonomske fakultete v Ljubljani. Izsledki raziskave, narejene poleti, ...
Prav gotovo so letošnji božični prazniki še lepši zaradi močnega in jasnega izreka Slovencev in Slovenk proti ukinitvi zakonske zveze moža in žene ter razvrednotenju družine ...
Zdravstvo so poleg raznih afer in nepravilnosti letos pestile tudi kadrovske in finančne težave. Reforme še vedno ni na vidiku, čeprav pristojna ministrica Milojka Kolar Celarc zagotavlja, ...
Verovanje in duhovnost sta najbolj zahtevni stvari za človeka, ker nas presegata, ker sta skozi vso zgodovino na robu človeške zmogljivosti. Na teh področjih vseskozi samo tipamo. Zato je ...
V Sloveniji imamo zakon, ki ureja področje poklicnih bolezni, a ga ne izvajamo. To so ugotovitve okrogle mize o negativnih zdravstvenih posledicah dela, ki so jo nedavno pripravili v Kanalu ob ...
Cerkev v Sloveniji se je v minulem tednu pridružila odpiranju svetih vrat. Po regijah se že širi Luč miru iz Betlehema. Pred Slovenci je referendum o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. ...
Na Viču bo znova Ples do enih. Jutri, v četrtek 17.12., ob 20. uri v Antonovem Domu. Tokrat se boste s pravim plesnim učiteljem Sašom Krasnovom učili plesnih korakov angleškega ...
Štirideset let izkušenj specialnega pedagoga Marka Juhanta daje verodostojnost njegovi misli. V sobotni oddaji »Za življenje, za danes in jutri« se je oglasilo več ...
Na referendumu, ki bo 20. decembra, bom glasoval proti. Vendar to še ne pomeni, da sem nestrpen do homoseksualcev in lezbijk ali da jih ne spoštujem. Nasprotno, spoštujem jih ...
Majdi Hribernik, mlada mamica in žena:»Moram priznati, da sem na začetku mislila, da je vsem jasno, kakšno pot je treba ubrati, da imamo ob referendumu večinoma podobna ...
Sem otrok alkoholikov. Program Al-Anona sem spoznal pred trinajstimi leti preko prijateljev. Pila sta oba, oče in mama, odraščal sem med vsakodnevnimi prepiri, pogosto sem bežal od doma. ...
Velik del študij, ki naj bi dokazovale, da se v razvoju otrok iz istospolnih skupnosti ali družin z mamo in očetom ne pojavljajo statistično pomembne razlike, ni verodostojen za celotno ...
Nasprotniki novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih opozarjajo pred posledicami omenjene novele. Med drugim govorijo o teoriji spola, ki je že močno na pohodu v državah, kjer so ...
Na predstavnika Caritas Europa Marca Somersa je največji vtis na obisku v Sloveniji naredila mreža več kot 10.000 prostovoljcev Karitas, brez katerih Slovenska Karitas ne bi mogla delovati. S ...
Škofijska Karitas Koper prireja niz dogodkov z namenom osveščanja javnosti o stiskah sodobnega človeka, predstavitvi socialno-varstvenih programov in zbiranju sredstev za socialno ...
Socialni cirkus je program aktivnega in dinamičnega dela z mladostniki, pri katerem se uporabljajo spretnosti cirkuške umetnosti kot sredstvo za doseganje pozitivnih rezultatov v ...
Ob 1. decembru, dnevu boja proti aidsu, že tradicionalno potekajo akcije testiranja na virus hiv. Ta je doslej po svetu terjal 34 milijonov življenj. Največ hiv pozitivnih je še vedno v ...
Ambulanta za osebe brez obveznega zdravstvenega zavarovanja s posvetovalnico Nadškofijske Karitas Maribor obeležuje deset let. Več kot štirideset prostovoljnih zdravnikov v njej ...
Današnja prva adventna nedelja je obenem nedelja Karitas. Kot je ob tem povedal predsednik Slovenske Karitas in mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl, jo obhajamo z željo in ...