Beseda je nevarno orožje
Pravzaprav sem pred bližajočim se praznikom danes hotel reči kakšno o kulturi. Predvsem o jeziku, ki nas mnoge skrbi, saj se iz maternega vedno bolj spreminja v materinega, kar pa sploh ni ...
Pravzaprav sem pred bližajočim se praznikom danes hotel reči kakšno o kulturi. Predvsem o jeziku, ki nas mnoge skrbi, saj se iz maternega vedno bolj spreminja v materinega, kar pa sploh ni ...
Po včerajšnji ugotovitvi protikorupcijske komisije, da je minister za finance Franc Križanič ravnal koruptivno je vse bolj jasno, da zaradi tega do sprememb v vladi ne bo prišlo. ...
Prisotnost zgolj na domačem trgu za mnoga podjetja ni več dovolj. Marsikdo poizkuša srečo tudi na tujih trgih. Nenehno spreminjanje okolja, hiter tehnološki napredek, spremenjena ...
Tudi danes odmeva vložitev ustavne obtožbe zoper predsednika države Danila Türka, ki je po mnenju SDS in SLS z odlikovanjem nekdanjega vodje tajne politične policije Tomaža Ertla, odgovornega ...
Ko sem dobila povabilo, da tudi letos izkoristim svojih pet minut tako, da povem kaj v danem trenutku čutim sem postala zaskrbljena, kajti popolnoma se zavedam, da se zaradi mojega besedičenja ne ...
Že dolgo ni nek cerkveni dogodek tako pozitivno odmeval v javnosti kot umestitev ljubljanskega nadškofa in metropolita Anton Stresa. Lahko bi celo rekli, da so mediji o njem poročali z ...
Država je s proračunoma za leti 2010 in 2011 za železniško infrastrukturo močno povečala številke. Predvidenih je 589 milijonov evrov, od tega bo 132 milijonov evrov prišlo iz ...
Kadar je vsebina novice vezana na posledice gospodarske in finančne krize, v javnosti največkrat in najbolj odmevajo prav zgodbe velikih in znanih podjetij. Da je kriza prizadela tudi ...
„Namesto vzgoje je moderno proučevati wellness – celostna skrb za fizično in duševno zdravje in dobro počutje posameznika; kurikul – celovit program izobraževalne ...
Sredin pogled v svet tokrat usmerjamo na skrajni jug Arabskega polotoka. Na tem koščku Zemlje, ki so ga Rimljani imenovali Arabija Feliks, se danes razteza najrevnejša država ...
Urednik slovenske redakcije Radia Vatikan p. Janez Sraka, je v torkovi oddaji komentiral odziv papeža na arbitražni sporazum, ki naj bi določil mejo med Slovenijo in Hrvaško. „Papež ...
V novo leto smo vstopili z dražjo elektriko. Temu je sledila še občutna podražitev goriv. To je razumljivo, saj se je cena surove nafte na svetovnih trgih po novem letu precej ...
V tokratnem Našem komentarju je Nataša Ličen razmišljala o prazničnih sklepih. Prepričana je, da „če želimo, da nas prazniki napolnijo, je treba najprej nekaj ...
Olajšanje, da se je črno leto 2009 končalo in hkrati plah korak v novo leto 2010 je čutiti povsod, predvsem pa na področju gospodarstva, saj beseda kriza nastopa skorajda v vsakem ...
„Leto 2009 je bilo težko, predvsem iz vidika socialnih in gospodarskih razmer,“ je za Radio Ognjišč dejal odgovorni urednik časnika Žurnal24 in tednika Žurnal Goran Novković. ...
“Sram me je, da je v Evropi še treba podeljevati takšne nagrade.” Te besede je izrekel predsednik Evropskega parlamenta Jerzy Buzek, ko je predstavnikom ruske ...
Na beograjskem stadionu je bila 10. oktobra napeta nogometna tekma med Srbijo in Romunijo. Kot smo lahko videli v Mariboru, taki dogodki privabijo tudi najvišje politike v državi. Zato ni ...
V vse krajših in temačnejših decembrskih dneh se po trgovinah, ulicah in medijih stopnjuje praznično vzdušje. Kakšno pa je dogajanje v naših dušah? Letos ...
Včeraj smo prvi poročali, da je v 90-tem letu starosti v Rimu umrl dr. Štefan Falež, prvi veleposlanik Slovenije pri Svetem sedežu. Republiko Slovenijo je na tem mestu zastopal od 31. ...
Novinarka Helena Škrlec je v tokratnem "Sredinem pogledu v svet" pod drobnogled vzela afero "ClimateGate," ki predpostavlja, da za podnebne spremembe nismo krivi ljudje.
Toliko dogodkov je zbodlo v zadnjem času, da človek ne ve, česa bi se lotil. Lahko bi govorila o odlikovanjih, ki jih prejemajo nezaslužni, lahko bi pisala o imenovanjih, ki so se zgodila v Cerkvi ...