Jure SešekJure Sešek
Boštjan SmoleBoštjan Smole
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Radijski utrip

Ni ga čez domači kruh

Domači kruh lahko pripravimo ne samo iz ene, ampak iz dveh, treh ali štirih vrst moke. Kakšno so pri tem razmerja mok in zakaj kruh pri peki ob strani poči, ste vprašali ...

09.10.2019, 09:33 Matjaž Merljak

Da ne bo pekla zgaga

Še dvajset dni je do velike noči. Tega praznika ni brez potice, a kaj ko nekatere pri uživanju peče zgaga. Zadeve se omilijo, če se orehi predhodno poparijo ali pa se doda lešnike. ...

01.04.2019, 15:05 Matjaž Merljak

Miklavž bo pekel piškote

Še dober teden dni je do Miklavževega večera in njegovi pomočniki že razmišljajo, kako mu pomagati pri peki piškotov. Sestra Nikolina je v današnji Svetovalnici ...

26.11.2018, 15:07 Matjaž Merljak

Najboljši krompir je kuhan

Ste vedeli, da lahko pecilni prašek nadomestite s sodo bikarbono? Kako preprečiti, da bi potica in kruh med peko na vrhu popokala? Kakšen mladi krompir je najboljši - kuhan ...

09.07.2018, 12:24 Matjaž Merljak

Ne pretiravajmo s sladkorjem

Kako narediti čokoladni obliv, pehtranovo potico, ribezovo marmelado, limonin sirup, potico iz črne mete ... ali je treba vodo pri kuhanju špinače zavreči, dodajanje arome k marmeladi, kako ...

27.06.2018, 14:58 Matjaž Merljak

Šabesa, sirup ali ocvrto

Bezeg v teh dneh opazimo vsi, če ga že ne zagledamo, pa ni mogoče pri sprehodu v naravi spregledati njegovega vonja. Ima številne zdravilne lastnosti, med drugim pomaga pri sladkorni ...

04.06.2018, 11:32 Matjaž Merljak

Pripravimo si beluše

Na tržnicah, stojnicah ob cestah in v trgovinah v teh dneh lahko najdemo beluše oz. šparglje. Kako jih pripraviti, h katerim jedem narediti prilogo iz kuskusa, kako uporabiti pire ...

15.05.2018, 07:53 Matjaž Merljak