Slavi KoširSlavi Košir
Matej KržišnikMatej Kržišnik
Helena KrižnikHelena Križnik

Cerkev na Slovenskem

Novo vodstvo dominikancev

Dominikanci Hrvaške dominikanske province, pod katero spadajo tudi dominikanci iz Slovenije, so včeraj izvolili novega provinciala. Na to mesto je bil za dobo štirih let izvoljen p. ...

21.09.2016, 10:15 Marta Jerebič

230 let župnije Sveti Križ nad Mariborom

Župnijska cerkev na Gaju nad Mariborom je posvečena Svetemu Križu. Danes bo tam še posebej slovesno, saj bodo dopoldne obhajali zunanjo slovesnost ob nedavnem prazniku Povišanja ...

18.09.2016, 03:35

AUDIO in FOTO: Stična mladih 2016

V Stični se je danes odvijalo tradicionalno srečanje mladih - Stična mladih 2016 – letos pod geslom "Sem orodje Božjega usmiljenja". Festival že 35 let pripravlja Skupnost katoliške ...

17.09.2016, 16:50

P. Rupnik v Mariboru: Mi smo vera obličja

V Slomškovi dvorani v Mariboru je bil minuli torek pogovorni večer. Z umetnikom p. Markom Ivanom Rupnikom se je biblicist Maksimilijan Matjaž pogovarjal o sporočilu najlepših ...

17.09.2016, 08:27

Nestrpnost do papeža Frančiška!

V minulih dneh smo s sodelavci prestregli kar nekaj kritičnih klicev in prebrali precej elektronskih sporočil zaradi besed o solidarnosti s tistimi, ki potrebujejo pomoč. Prepričan sem, da bom po ...

16.09.2016, 14:30

Praznik Primorcev in vseh Slovencev

Danes praznujemo državni praznik - dan vrnitve Primorske k matični domovini. Konec prve svetovne vojne je Primorska prišla pod italijansko ozemlje. Prepovedana je bila uporaba slovenskega ...

15.09.2016, 00:30