Kapelice Fatimske Marije bodo romale po domovih

Cerkev na Slovenskem | 02.05.2017, 16:06

Na Rakovniku se je včeraj zbrala lepa množica vernikov od blizu in daleč. Ljubljanski nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore je včeraj popoldne v župnijski cerkvi Marije Pomočnice pri sveti maši blagoslovil kapelice Fatimske Marije za nadškofijo Ljubljana, ter škofije Celje, Koper in Novo mesto, ki bodo od 13. maja do 13. oktobra romale po slovenskih družinah.

V pridigi je nadškof Zore poudaril pomen molitve in družinskega pogovora. »V teh mesecih bomo na poseben način skušali kot družina prihajati pred Gospoda, povabljeni po Božji Materi Mariji. In bomo kot družina molili. Tudi to je znamenje notranje razbitosti zakona in družine, da nismo sposobni skupnega pogovora, skupne molitve. Ne znamo moliti skupaj, ne znamo se pogovarjati. Sedimo okoli iste mize, pa kakor da se ne poznamo. Zajemamo iz iste sklede, a dostikrat kot da bi bili tujci. To je duhovni boj za zakon, za družino, za človeka. In izbojevali ga bomo, kakor nas uči Jezus, kakor nas uči Marija. Jezus se je duhovno spopadel z nasprotnikom, z Zlom, oprt na Očeta.« Tudi mi bomo oprti na Boga, z njim povezani v molitvi, blagoslovljeni v njegovem zakramentu po besedah nadškofa Zoreta zmogli vse napade in začutiti, kakšen blagoslov je takrat, ko svoj prostor, svojo družino odpremo Bogu.

Kipci pripravljeni za pot po Sloveniji
Kipci pripravljeni za pot po Sloveniji © P. Ivan Rampre

Ob tem kipcu Fatimske Marije bomo molili po slovenskih družinah
Ob tem kipcu Fatimske Marije bomo molili po slovenskih družinah © P. Ivan Rampre

Pred sveto mašo je bila molitvena ura pred Najsvetejšim.

© P. Ivan Rampre

 

Cerkev na Slovenskem
Vnebohod (photo: Pixabay) Vnebohod (photo: Pixabay)

Praznik Gospodovega vnebohoda

Slovesni praznik Gospodovega vnebohoda, ki ga v Katoliški cerkvi obhajamo danes, je spomin na dogodek, ko je od mrtvih vstali Kristus dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebo. Gospodov ...