Benedikt XVI. – hvala ti!
Bila sem na radiu, ko so 19. aprila 2005 izgovorili njegovo ime – ime novega papeža. Ob izvolitvi tega velikega profesorja in misleca sem se kar malo nejeverno spraševala, kako bo ...
Bila sem na radiu, ko so 19. aprila 2005 izgovorili njegovo ime – ime novega papeža. Ob izvolitvi tega velikega profesorja in misleca sem se kar malo nejeverno spraševala, kako bo ...
Sveti sedež je sporočil, da je papež Benedikt XVI. v skladu s 401. členom zakonika cerkvenega prava sprejel odpoved službi škotskega nadškofa kardinala Keitha Michaela Patricka ...
„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...
V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predstavili drugi del monografije Štajeriš, Podoba in kontekst slovenskega ljudskega plesa.
Prav v času, ko je napovedal svoj odstop Peter našega časa, Benedikt XVI., je pri Ognjišču izšla knjiga PETROVA POT, ki z duhovnega vidika opisuje življenje prvega papeža, ...
Iz koalicije je danes izstopila še SLS, ministrska stolčka tako zapuščata tudi Radovan Žerjav in Franc Bogovič. V morebitni novi vladi pa SLS ne bo sodelovala. Čeprav v potencialnih ...
Mnogi so ugibali, ali bo papež po napovedi odstopa izdal smernice, ki bodo točneje določale postopke po izpraznitvi apostolskega sedeža. Benedikt XVI. je to storil s pismom v obliki motu proprio.
Benedikt XVI. se je sešel s člani komisije, ki je preiskovala primer uhajanja zaupnih podatkov iz Vatikana. V njej so bili španski, slovaški in italijanski kardinal, Julian ...
Društvo SKAM in Radio Ognjišče v letošnjem postnem času, ki poteka v letu vere, v vseh (nad)škofijah pripravljata šest okroglih miz o skupni odgovornosti za vero ...
Benedikt XVI. je imel v soboto dopoldne še zadnjo avdienco z državnim predsednikom. Sestal se je z Giorgiom Napolitanom, predsednikom Italije.
V Drugi informativni oddaji Radia Ognjišče boste lahko prisluhnili rubriki Od petka do petka. Osvetlili bomo dogodke, ki so najbolj zaznamovali dogajanje v Cerkvi na Slovenskem ter na ...
Državno tajništvo Svetega sedeža je v danes objavljenem sporočilu za javnost zapisalo, da nekateri poskušajo vplivati na kardinale, ki se bodo udeležili konklava.
Postne duhovne vaje, ki so od prve postne nedelje potekale v Vatikanu, so se danes dopoldne sklenile. Papež Benedikt XVI. in njegovi sodelavci iz rimske kurije so včeraj prisluhnili še ...
Za sinočnjo oddajo Spoznanje več, predsodek manj je aktualno politično dogajanje komentirala teologinja dr. Alenka Šverc. Prepričana je, da trenutno stanje državi ne koristi, sicer pa ...
Na enotedenske zimske šolske počitnice se bodo danes odpravili še šolarji iz osrednje in zahodne Slovenije. V drugem delu bo tako do 1. marca na počitnicah 85.968 ...
Poslanci PS so danes vložili konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše, za mandatarko pa predlagajo Alenko Bratušek. O nezaupnici bodo poslanci predvidoma glasovali v sredo. Je pa ...
V kapeli Redemptoris mater bodo papež in člani rimske kurije jutri dopoldne sklenili tedenske postne duhovne vaje. Po zadnjem premišljevanju bo zbrane nagovoril še Benedikt XVI. ...
V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bo v četrtek, 28. februarja 2013, ob 18.30 zahvalna maša ob sklepu pontifikata njegove svetosti papeža Benedikta XVI. (2005–2013).
Čeprav naj bi bilo število kardinalov elektorjev oziroma kardinalov, ki naj bi volili novega papeža 117, se naj bi to nekoliko zmanjšalo.
Predstavljamo vam še dva od 117 kardinalov elektorjev. Med tistimi, ki jih omenjajo kot „papabile“ je tudi kanadski kardinal Marc Ouellet, med enajstimi Afričani pa bo novega ...
Varčevalni ukrepi, ki naj bi ublažili posledice gospodarske krize, močno vplivajo na področje obrambe v Sloveniji. Zaradi finančnih omejitev se je moralo marsikaj spremeniti. V kakšno ...