VIDEO: Papež sprejel škofe iz Bosne in Hercegovine
Sveti oče je v ponedeljek sprejel v avdienco škofe iz Bosne in Hercegovine, ki se v Vatikanu mudijo na obisku ad limina apostolorum. Spodbudil jih je k zavzemanju za ...
Sveti oče je v ponedeljek sprejel v avdienco škofe iz Bosne in Hercegovine, ki se v Vatikanu mudijo na obisku ad limina apostolorum. Spodbudil jih je k zavzemanju za ...
Preganjanje kristjanov po vsem svetu se nadaljuje. Zadnje žrtve so se zgodile v nedeljo v Pakistanu, ko je bilo v katoliški in pravoslavni cerkvi ubitih 15 kristjanov, 78 je ranjenih, od ...
Papež Frančišek je svet in Cerkev znova presenetil, ko je napovedal sveto leto Usmiljenja. Začelo se bo letos na praznik Brezmadežne, sklenilo pa prihodnje leto na nedeljo Kristusa Kralja ...
Molitvena pobuda 40 dni za življenje je že čez polovico in bo trajala še do 29. marca. Bdenje za prenehanje splava poteka vsak dan pri ljubljanski porodnišnici od 6. do 18. ure.
V oddaji »Za življenje, za danes in jutri« smo se pogovarjali s specialnim pedagogom Markom Juhantom, ki ima dolgoletne izkušnje na strokovnem področju vzgojnega dela z mladimi. ...
V ljubljanski stolnici je popoldne potekala slovesnost škofovskega posvečenja ljubljanskega pomožnega škofa Franca Šuštarja. Dogodka se je udeležila večina slovenskih ...
V dvojnem samomorilskem napadu je bilo danes v krščanski četrti v pakistanskem mestu Lahore ubitih najmanj 14 ljudi, več kot 70 pa ranjenih. Eksploziji sta odjeknili pred katoliško ...
Vatikanski predstavnik pri Združenih narodih v Ženevi, nadškof Silvano Tomasi, je podprl vojaško posredovanje proti Islamski državi v Iraku in Siriji, če ne bo možen dogovor brez ...
Papež Frančišek je opoldanski nagovor navezal na besede iz današnjega evangelija „Bog je namreč svet tako vzljubil, da je dal svojega edinorojenega Sina.“
Ministrstvo za finance bo pripombe na uvedbo davčnih blagajn zbiralo do 3. aprila. Zaradi izraženega interesa javnosti je rok podaljšalo za dva tedna.
Novi mariborski nadškof metropolit Alojzij Cvikl si je za škofovsko geslo izbral besede: Iz teme bo zasvetila luč. Meni, da se še v tako črnogledih situacijah najde žarek ...
13. marca 2015 smo obhajali drugo obletnico izvolitve papeža Frančiška. To je tema mladinske priloge marčevskega Ognjišče. Bolj kot »bilanco« njegovih dveh let ...
Zbrali smo nekaj odzivov na imenovanje novega mariborskega nadškofa.
Papež Frančišek je za novega mariborskega nadškofa metropolita imenoval 59-letnega jezuita p. Alojzija Cvikla. Od novembra 2010 je bil ekonom mariborske nadškofije in tako ...
Papež Frančišek je za novega mariborskega nadškofa metropolita imenoval 59-letnega jezuita p. Alojzija Cvikla. Od novembra 2010 je bil ekonom mariborske nadškofije. Ob tem ...
V minulem tednu so odmevali podpisi pod pobudo za referendum proti zakonski noveli o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. Išče se nov minister oziroma ministrica za šolstvo, vlada ...
Danes se spominjamo sedme obletnice smrti ustanoviteljice Gibanja fokolarov Chiare Lubich, za katero se je januarja začel postopek za beatifikacijo. V gibanju bodo tudi letos omenjeno obletnico ...
Na začetku pisanja tokratnega komentarja sem se vprašal, kaj me je v tem tednu nagovorilo in mi vsaj za trenutek umaknilo oči od dnevne politike? V ospredje sta mi prišla dva ...
Marsikdo je osupnil ob razkritju honorarjev, ki so jih v preteklih 11 letih iz javnih virov prejeli pomembni posamezniki. V oči so najbolj bodle vsote, ki so jih redno zaposlenim prek avtorskih in ...
Na pobudo papeža Frančiška se bo nocoj po vsem svetu začela molitvena pobuda 24 ur za Gospoda. Papeški svet za pospeševanje nove evangelizacije poudarja, da je omenjena pobuda ...
V Cerkvi v Sloveniji bo ta konec tedna potekalo več dogodkov. V nedeljo popoldne bo v ljubljanski stolnici škofovsko posvečenje Francija Šuštarja, ki je bil imenovan za ...