Dolgovi Erjavca, ki bodo ostali neporavnani!
Spoštovane poslušalke in spoštovani poslušalci. Po premoru sem se spet odločil z vami deliti poglede, ki bodo predvsem politično obarvani. Najlažje mi je začeti pisanje s tistim, o katerem sem v ...
Spoštovane poslušalke in spoštovani poslušalci. Po premoru sem se spet odločil z vami deliti poglede, ki bodo predvsem politično obarvani. Najlažje mi je začeti pisanje s tistim, o katerem sem v ...
Potem ko je vodenje stranke DESUS, manjše koalicijske stranke, konec tedna prevzela Aleksandra Pivec, se mnogi sprašujejo, kaj bo zdaj drugače, ko v politiki ne bo več Karla Erjavca. Pivčeva je ...
»Rezultatsko sojenje ni sojenje, gre za zlorabo sodniške funkcije,« je v oddaji »Spoznanje več, predsodek manj« dejal ustavni sodnik Dr. Dr. Klemen Jaklič. Poudaril je, da morajo sodniki do končne ...
Aleksandra Pivec je nova predsednica stranke DeSUS. Po napetem boju na včerajšnjem kongresu v Ljubljani, je z več kot 60 glasovi razlike premagala dolgoletnega predsednika Karla Erjavca, ki je ...
Odnosi med Združenimi državami Amerike in Iranom so se umirili, kljub temu pa razmere na Bližnjem vzhodu ostajajo negotove. Varnostne razmere se lahko še vedno zelo hitro spremenijo, odvisne pa so ...
Potem ko je spomladi propadel poskus imenovanja Mira Preka in Marka Pavlihe za sodnika Splošnega sodišča Evropske unije v Luksemburgu, je zdaj na vrhuncu ponovljeni postopek. Pri predsedniku ...
Pritisk na premiera Marjana Šarca, da zahteva odstop državnega sekretarja Jerneja Štromajerja, se stopnjuje. Voščilo: »Srečen božič, umazane živali«, ni primerno za tako funkcijo, pa naj je želel ...
V javnosti so zaokrožile informacije, da se v ozadju pripravlja nova politična koalicija v parlamentu. V nedeljski oddaji Politično na RTV Slovenija je namreč Janez Janša nakazal na možnost ...
Vstopamo v trideseto leto odločitve za samostojno Slovenijo. Medtem ko si eni pripisujejo zasluge za samostojno državo, se drugi jezijo, češ da se nam je izjalovila in ne prinaša sadov, ki smo jih ...
Novoletno oddajo Mozaik dneva smo v celoti posvetili pogovoru s slovenskim pisateljem, pesnikom, scenaristom in dramatikom Ferijem Lainščkom. Povedal nam je, po čem si bo zapomnil leto, ki je za ...
Gost zadnje oddaje »Spoznanje več, predsodek manj« v letošnjem letu je bil profesor Stane Granda. Dotaknil se je dogodkov, ki so zaznamovali leto, ki ga sklepamo.
V minulih dneh so se spletni uporabniki zgražali nad izjavo državnega sekretarja na ministrstvu za šolstvo Jerneja Štromajerja. Ta je božič voščil z besedami: Srečen božič, umazane živali. Da gre ...
Ljubljanski nadškof Stanislav Zore je pri sveti maši za domovino povedal, da je politika pred 29 leti dobila množično in glasno sporočilo naroda, kaj hoče, nato pa se je ljudstvo spet »zgrnilo ...
Državni prazniki so pomembni za utrjevanje narodne zavesti in naše samobitnosti, a le, če jih praznujemo. V tem duhu lahko razumemo dan ustavnosti in 29. obletnico plebiscita, ki ju zaznamujemo ...
Nekdanji hrvaški premier Zoran Milanović in hrvaška predsednica Kolinda Grabar Kitarović se bosta pomerila v drugem krogu hrvaških predsedniških volitev v nedeljo, 5. januarja. Milanovića je v ...
Kakšna je statistika nesreč s smrtnim izidom zaradi alkohola in drog v krvi do decembra 2019? Letos je zaradi tega umrlo že 31 ljudi, 659 pa jih je bilo hudo ali lažje telesno poškodovanih.
Evropski poslanci so pred dnevi na zasedanju v Strasbourgu sprejeli resolucijo o razglasitvi izrednih podnebnih in okoljskih razmer v Evropi in po svetu. V njej zahtevajo od Evropske komisije ...
Članice »Partnerstva za mir in spravo v resnici« so prvič v zgodovini samostojne Slovenije na Uradu Združenih narodov za človekove pravice v Ženevi opozorile na problem zunajsodno ...
God sv. Stanislava Kostke je vsako leto praznični dan za Zavod sv. Stanislava, ki pod svojo streho združuje različne izobraževalne ustanove. V duhu njihovih talentov je tudi letos pripravil ...
Za premoženje propadle Adrie Airways je prispelo pet ponudb. Celoto bi kupil Elektronček Joca Pečečnika, Ivo Boscarol je oddal ponudbo za Adrijino letalsko šolo, Izeta Rastoderja pa zanima ...
Manjšinska vlada lahko tudi po razhodu z zunajkoalicijsko partnerico Levico deluje do konca mandata, vendar se bo morala s posameznimi opozicijskimi strankami povezovati in usklajevati po ...