Matjaž MerljakMatjaž Merljak
Marko ZupanMarko Zupan
Alen SalihovićAlen Salihović
Državni zbor (foto: dz-rs.si Martina Čuk)
Državni zbor | (foto: dz-rs.si Martina Čuk)

Pobuda Povežimo Slovenijo želi v parlament

Slovenija | 22.09.2020, 12:52 Alen Salihović

»Povežimo Slovenijo in vstopimo v vlado.« Pod to pobudo želi Slovenska ljudska stranka pod vodstvom predsednika Marjana Podobnika oblikovati skupino strank in zvenečih imen, ki bodo nastopili v dobro kmetov, malih podjetnikov, kulturnikov in drugih.

Pobuda po besedah Podobnika predstavlja pomembno platformo za udejstvovanje aktivnega državljanstva. Vodilo projekta je, da ni pogoj, da mora nekdo ustanoviti stranko, da lahko kandidira na volitvah.

Podobnik napoveduje, da bodo aktivni državljani s kandidaturo na naslednjih volitvah pokrili najmanj 15 okrajev, o doprinosu ostalih akterjev zavezništva pa pove. »Ko SLS dva mandata ni v državnem zboru, interesi podeželja in kmetov niso zastopani, in to je slabo. Ko ni Zelenih, se čuti, da manjka okoljska dimenzija. Ni tudi obrtnikov, da bi v parlamentu zastopali stališča obrti in podjetništva, in pogovarjamo se z obrtniško organizacijo, da bi njihovi kandidati pokrili tri izvoljive okraje,« je Podobnik dejal po poročanju portala Slovenec in podobno poudaril tudi v pogovoru za naš radio.

Slovenija, Politika
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.