Radio Ognjišče spremlja slovo Benedikta XVI.
„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...
„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...
V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predstavili drugi del monografije Štajeriš, Podoba in kontekst slovenskega ljudskega plesa.
Prav v času, ko je napovedal svoj odstop Peter našega časa, Benedikt XVI., je pri Ognjišču izšla knjiga PETROVA POT, ki z duhovnega vidika opisuje življenje prvega papeža, ...
Iz koalicije je danes izstopila še SLS, ministrska stolčka tako zapuščata tudi Radovan Žerjav in Franc Bogovič. V morebitni novi vladi pa SLS ne bo sodelovala. Čeprav v potencialnih ...
Društvo SKAM in Radio Ognjišče v letošnjem postnem času, ki poteka v letu vere, v vseh (nad)škofijah pripravljata šest okroglih miz o skupni odgovornosti za vero ...
V Drugi informativni oddaji Radia Ognjišče boste lahko prisluhnili rubriki Od petka do petka. Osvetlili bomo dogodke, ki so najbolj zaznamovali dogajanje v Cerkvi na Slovenskem ter na ...
Državno tajništvo Svetega sedeža je v danes objavljenem sporočilu za javnost zapisalo, da nekateri poskušajo vplivati na kardinale, ki se bodo udeležili konklava.
Za sinočnjo oddajo Spoznanje več, predsodek manj je aktualno politično dogajanje komentirala teologinja dr. Alenka Šverc. Prepričana je, da trenutno stanje državi ne koristi, sicer pa ...
Na enotedenske zimske šolske počitnice se bodo danes odpravili še šolarji iz osrednje in zahodne Slovenije. V drugem delu bo tako do 1. marca na počitnicah 85.968 ...
Poslanci PS so danes vložili konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše, za mandatarko pa predlagajo Alenko Bratušek. O nezaupnici bodo poslanci predvidoma glasovali v sredo. Je pa ...
V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bo v četrtek, 28. februarja 2013, ob 18.30 zahvalna maša ob sklepu pontifikata njegove svetosti papeža Benedikta XVI. (2005–2013).
Varčevalni ukrepi, ki naj bi ublažili posledice gospodarske krize, močno vplivajo na področje obrambe v Sloveniji. Zaradi finančnih omejitev se je moralo marsikaj spremeniti. V kakšno ...
Bratje minoriti so od 19. januarja do 17. februarja v Assisiju obhajali 200. generalni kapitelj. To je bil čas preverjanja njihovega redovnega življenja, razločevanja, načrtovanja za prihodnje ...
Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve je na današnji novinarski konferenci predstavilo protestni shod proti državnemu financiranju Katoliške cerkve. Pri tem pa so ...
Javna agencija za varnost prometa tudi letos v sodelovanju s Slovenskimi železnicami pripravlja preventivno akcijo, s katero želi udeležence v prometu osveščati o pravilnem prehajanju ...
Poslanska skupina SD je vložila interpelacijo zoper ministra za izobraževanje, znanost, kulturo in šport Žigo Turka. Podporo interpelaciji so za zdaj ob poslancih SD napovedali tudi v DeSUS ...
Ob napovedanem odstopu papeža Benedikta XVI. so vsi škofje ordinariji izdali navodila duhovnikom in vernikom. V njih nas vabijo, naj pri bogoslužju in posamezno molimo za papeža, za njegovo ...
Danes obhajamo 20-letnico ustanovitve samostojne Slovenske škofovske konference (SŠK). Ustanovljena je bila leta 1993.
V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predstavili prvi del monografije Štajeriš, Podoba in kontekst slovenskega ljudskega plesa.
Na 1. postno nedeljo, 17. februarja 2013, je na Hotizi potekal prvi letošnji križev pot
V domu sv. Jožefa nad Celjem je v petek in v soboto potekalo študijsko srečanje novinarjev in sodelavcev, ki delujejo v katoliških medijih. Srečanja se je med drugimi udeležil ...