Magdič Belcl: Teorija spola je postala absurdna in radikalna
Pred skorajšnjim referendumom o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih večkrat slišimo besedno zvezo teorija spola. Ob pisanju doktorata v Rimu jo raziskuje Mojca ...
Pred skorajšnjim referendumom o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih večkrat slišimo besedno zvezo teorija spola. Ob pisanju doktorata v Rimu jo raziskuje Mojca ...
Dekan Fakultete za državne in evropske študije Matej Avvelj je za časnik Finance zapisal, da je odredba za preiskavo prostorov SDS, v kateri naj bi imel poslovne prostore poslanec ...
"Preiskovalna sodnica, ki očitno ščiti največji kriminal v novejši slovenski zgodovini, kar je rop slovenskih bank zagotovo bil, in dokumentacije iz NLB ne želi izročiti preiskovalni ...
Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je v izjavi za medije komentiral današnjo preiskavo na sedežu stranke SDS ter njihove prostore v državnem zboru. Preiskava se nanaša na ...
Zagovorniki novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o kateri se bomo izrekali v nedeljo, v kampanji vseskozi poudarjajo, da bomo na referendumu odločali o človekovih pravicah. A ...
Svet katoliških laikov Slovenije, ki združuje 37 civilnodružbenih organizacij, odločno nasprotuje spremembam Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o zavrnitvi katerih bomo ...
Novela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih, o kateri bomo odločali v nedeljo, je v nasprotju z več členi ustave. To opozarja teoretski psihoanalitik Roman Vodeb. Kot dodaja, je vsebina ...
Novela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih uvaja možnost posvojitve otrok za dve osebi kateregakoli spola in spolne usmerjenosti. Zagovorniki novele zatrjujejo, da je za otroka vseeno ...
Družina je ena temeljnih vrednot zahodne civilizacije. Če bo padla družina, bo padla tudi zahodna civilizacija. Tako je na okrogli mizi Koalicije Za otroke gre, ki je bila nedavno na Vrhniki, ...
Pred otroki istospolnih parov je težka pot – vem, ker sem jo sam že prehodil. Zadnja stvar, ki jo smemo narediti, je, da bi jim vzbujali občutke krivde, če jih to obremenjuje in se počutijo ...
V minulem tednu smo tudi v Cerkvi v Sloveniji vstopili v leto usmiljenja. Sveta vrata ob tej priložnosti je že odprla murskosoboška stolnica, murskosoboška škofija je hkrati ...
Zagovorniki novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih poskušajo v medijih prikazati, kot da teorija spola ni resnična in da gre za prazne strahove. Podatki iz držav, kjer je ...
Na Kongresnem trgu v Ljubljani se bodo danes prvič zbrali stražarji. Gre za pobudo, ki sicer že dlje časa poteka v nekaterih drugih evropskih državah. Udeleženci eno uro berejo knjigo in stojijo ...
Da je družina dar, je prepričana Slovenka leta 2014 Sonja Pungertnik. Zato težko razume prizadevanja tistih, ki želijo zmanjšati njen pomen in jo razvrednotiti. Ob tem opozarja na mlačnost ...
Objavljamo pismo naše poslušalke: 20. 12. 2015 bomo Slovenci z referendumom o noveli zakona o družinski zvezi postavljeni pred prelomno preizkušnjo: ali bomo potrdili ...
Dežela na sončni strani Alp se z velikim veseljem pridružuje mednarodni pobudi »Brati gore«, ki jo ob praznovanju današnjega mednarodnega dneva gora pripravlja Alpska konvencija.
Na referendumu, ki bo 20. decembra, bom glasoval proti. Vendar to še ne pomeni, da sem nestrpen do homoseksualcev in lezbijk ali da jih ne spoštujem. Nasprotno, spoštujem jih ...
Družina je naša prihodnost, zato bi ji morali družba in država dati priznanje, ji pomagati in ustvariti pogoje za ljubezen. Tako poudarjata zakonca Vilma in Dani Siter. Redefinicijo družine ...
Dom sv. Jožef Celje tudi v letošnjem pastoralnem letu organizira razmišljanja in pogovore o spravi slovenskega naroda. Letos je k sodelovanju povabil vseh šest škofov ...
Nova Slovenija je dopoldne pripravila okroglo mizo, na kateri so poslanka Iva Dimic, Mario Plešej iz pobude Spoštovanje različnih, poznavalka teorije spola Mojca Magdič Belcl in p. ...
Majdi Hribernik, mlada mamica in žena:»Moram priznati, da sem na začetku mislila, da je vsem jasno, kakšno pot je treba ubrati, da imamo ob referendumu večinoma podobna ...