Škofijski Karitas Koper in Novo mesto ocenili preteklo delo
Danes sta potekala občna zbora Škofijske Karitas Koper in Novo Mesto. Začela sta se s svetima mašama, nadaljevala pa s pregledom preteklega dela in načrti za letošnje leto.
Danes sta potekala občna zbora Škofijske Karitas Koper in Novo Mesto. Začela sta se s svetima mašama, nadaljevala pa s pregledom preteklega dela in načrti za letošnje leto.
Nekdanji gospodarski minister dr. Matej Lahovnik je kritičen do nastajanja nove vlade, predvsem zaradi razlik med strankami na področju ekonomske politike. Po njegovem mnenju se ne moremo znebiti ...
V zadnjih dneh smo po vseh slovenskih župnijah s hvaležnostjo molili za dozdajšnjega papeža. Zdaj se bomo s pogledom ozrli naprej in z molitvijo spremljali kardinale, ki se bodo zbrali na ...
V Srednji šoli Vena Pilona v Ajdovščini smo v počitniškem tednu, v četrtek 28. februarja, pripravili drugo okroglo mizo v nizu šestih, ki jih na temo skupne ...
Škofje ordinariji o se drevi zbrali pri zahvalni sveti maši ob sklepu pontifikata njegove svetosti papeža Benedikta XVI. v stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani. K slovesnemu ...
Profesor na ljubljanski teološki fakulteti dr. Anton Štrukelj je prevajalec del nemškega papeža, ki se danes poslavlja. Po njegovem Benedikt XVI. velja za največjega misleca ...
„V sredo, 27. februarja 2013, sem se skupaj s skoraj 200.000 verniki udeležil zadnje javne avdience svetega očeta Benedikta XVI. na Trgu sv. Petra. Vidno utrujeni papež je še zadnjič ...
V sredinem Pogovoru o smo gostili pet slovenskih škofov ordinarijev. O pontifikatu Benedikta XVI. so za Radio Ognjišče spregovorili ljubljanski in mariborski nadškof Anton ...
Bratuškova nova mandatarka, Janševa vlada se poslavlja Poslanci so izglasovali konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše in za mandatarko izvolili vodjo PS Alenko ...
Teden, ki se izteka, je bil, podobno kot že ves zadnji mesec, v znaku formiranja nove vlade in rušenja obstoječe. Ob vseh kolobocijah, ki smo jim priča, sem se spomnil na refren pesmi Pada ...
„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...
V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predstavili drugi del monografije Štajeriš, Podoba in kontekst slovenskega ljudskega plesa.
Prav v času, ko je napovedal svoj odstop Peter našega časa, Benedikt XVI., je pri Ognjišču izšla knjiga PETROVA POT, ki z duhovnega vidika opisuje življenje prvega papeža, ...
Iz koalicije je danes izstopila še SLS, ministrska stolčka tako zapuščata tudi Radovan Žerjav in Franc Bogovič. V morebitni novi vladi pa SLS ne bo sodelovala. Čeprav v potencialnih ...
Društvo SKAM in Radio Ognjišče v letošnjem postnem času, ki poteka v letu vere, v vseh (nad)škofijah pripravljata šest okroglih miz o skupni odgovornosti za vero ...
V Drugi informativni oddaji Radia Ognjišče boste lahko prisluhnili rubriki Od petka do petka. Osvetlili bomo dogodke, ki so najbolj zaznamovali dogajanje v Cerkvi na Slovenskem ter na ...
Državno tajništvo Svetega sedeža je v danes objavljenem sporočilu za javnost zapisalo, da nekateri poskušajo vplivati na kardinale, ki se bodo udeležili konklava.
Za sinočnjo oddajo Spoznanje več, predsodek manj je aktualno politično dogajanje komentirala teologinja dr. Alenka Šverc. Prepričana je, da trenutno stanje državi ne koristi, sicer pa ...
Na enotedenske zimske šolske počitnice se bodo danes odpravili še šolarji iz osrednje in zahodne Slovenije. V drugem delu bo tako do 1. marca na počitnicah 85.968 ...
Poslanci PS so danes vložili konstruktivno nezaupnico vladi Janeza Janše, za mandatarko pa predlagajo Alenko Bratušek. O nezaupnici bodo poslanci predvidoma glasovali v sredo. Je pa ...
V stolni cerkvi sv. Nikolaja v Ljubljani bo v četrtek, 28. februarja 2013, ob 18.30 zahvalna maša ob sklepu pontifikata njegove svetosti papeža Benedikta XVI. (2005–2013).