Slovenija

Lokalne volitve bodo 5. oktobra

Predsednik državnega zbora Janko Veber je podpisal odlok o razpisu lokalnih volitev, ki bodo v nedeljo, 5. oktobra. S ponedeljkom, 21. julija, začnejo teči roki za volilna opravila. Volitve je ...

24.06.2014, 18:31

Slovesnosti pred dnevom državnosti

Pred Dnevom državnosti po vsej Sloveniji potekajo mnoge prireditve. Državni zbor bo praznik obeležil s slavnostno sejo, na Kongresnem trgu pa bo potekala osrednja državna proslava, na kateri bo ...

24.06.2014, 09:54 Marjana Debevec

Ko so fantje proti vasi šli

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali odlomke s srečanja pevcev ljudskih pesmi, ki je v začetku junija, v čast Antona Martina Slomška, potekalo v cerkvi svetega ...

23.06.2014, 21:00

13. julij in zmagovalci!

Še dobre tri tedne, pa bomo tam. In tisto nedeljo se bo izvedelo kdo je najboljši, komu je v nekaj tednih uspelo premagati ostale. O zmagovalcih bodo pisali, narejene bodo ankete o ...

18.06.2014, 12:48

Papež: Edina pot iz pokvarjenosti je kesanje

Papež Frančišek je med današnjo mašo, ki jo je zjutraj daroval v kapeli Doma sv. Marte, ponovno spregovoril o človeški pokvarjenosti. Navezal se je na berilo iz Prve ...

17.06.2014, 23:10

Publicist Turk: Treba je udariti plat zvona

V odboru za preprečevanje zlorab v pravosodju, ki deluje znotraj Zbora za republiko, so prepričani, da je slovensko sodstvo polno dvojnih meril. To po njihovem dokazujejo številni razvpiti ...

17.06.2014, 15:48

Ljuba moja, pojdi z mano

V oddaji iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te sem z magistrico Metko Knific predstavila novo zvočno izdajo Kulturnega društva Jerbas. Zgoščenka Ljuba moja, pojdi z mano ...

16.06.2014, 21:00