Termina sreča ne uporabljam. Sreča je rezultat statistike in trdega dela
V oddaji Naš gost smo se pogovarjali z Arnejem Hodaličem, fotoreporterjem, novinarjem, potapljačem, jamarjem, jadralcem in še kaj. Po končani univerzi, doštudiral je ...
V oddaji Naš gost smo se pogovarjali z Arnejem Hodaličem, fotoreporterjem, novinarjem, potapljačem, jamarjem, jadralcem in še kaj. Po končani univerzi, doštudiral je ...
Zagovorniki novele zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih poskušajo v medijih prikazati, kot da teorija spola ni resnična in da gre za prazne strahove. Podatki iz držav, kjer je ...
Na Kongresnem trgu v Ljubljani se bodo danes prvič zbrali stražarji. Gre za pobudo, ki sicer že dlje časa poteka v nekaterih drugih evropskih državah. Udeleženci eno uro berejo knjigo in stojijo ...
Da je družina dar, je prepričana Slovenka leta 2014 Sonja Pungertnik. Zato težko razume prizadevanja tistih, ki želijo zmanjšati njen pomen in jo razvrednotiti. Ob tem opozarja na mlačnost ...
Objavljamo pismo naše poslušalke: 20. 12. 2015 bomo Slovenci z referendumom o noveli zakona o družinski zvezi postavljeni pred prelomno preizkušnjo: ali bomo potrdili ...
Na referendumu, ki bo 20. decembra, bom glasoval proti. Vendar to še ne pomeni, da sem nestrpen do homoseksualcev in lezbijk ali da jih ne spoštujem. Nasprotno, spoštujem jih ...
Družina je naša prihodnost, zato bi ji morali družba in država dati priznanje, ji pomagati in ustvariti pogoje za ljubezen. Tako poudarjata zakonca Vilma in Dani Siter. Redefinicijo družine ...
Nova Slovenija je dopoldne pripravila okroglo mizo, na kateri so poslanka Iva Dimic, Mario Plešej iz pobude Spoštovanje različnih, poznavalka teorije spola Mojca Magdič Belcl in p. ...
Državno sodišče v Avstraliji obravnava pritožbe na osnovi diskriminacije, ki je bila podana proti katoliškemu nadškofu. Pritožba napreduje in bo zelo verjetno terjala ...
Novela zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih bo na široko odprla vrata teoriji spola v izobraževalnem sistemu. Na to opozarjajo različni strokovnjaki. Številni so ...
Sem otrok alkoholikov. Program Al-Anona sem spoznal pred trinajstimi leti preko prijateljev. Pila sta oba, oče in mama, odraščal sem med vsakodnevnimi prepiri, pogosto sem bežal od doma. ...
Pred referendumom, ki bo 20. novembra, se je na volivce v video nagovoru obrnil predsednik največje opozicijske stranke Janez Janša. Kot je poudaril, gre za večjo stvar, kot na volilni dan. ...
Predstavniki podmladkov pomladnih strank so predstavili stališča in argumente proti noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. V Slovenski demokratski mladini, Mladi Sloveniji ...
Na praznik Brezmadežne je tudi Cerkev v Sloveniji vstopila v leto usmiljenja. Vrata usmiljenja pa bodo škofje ordinariji odprli 13. decembra, pri slovesnih mašah tretje adventne ...
V murskosoboški škofiji so se na praznik Brezmadežne razveselili novice iz Vatikana, da se sme nekdanji odranski župnik Lojze Kozar starejši imenovati božji služabnik. ...
V povezavi z referendumom, ki bo 20. decembra, večkrat slišimo besedo spoštovanje. Štefan Kržišnik iz pobude Spoštovanje različnih opozarja na nespoštljiv ...
Velik del študij, ki naj bi dokazovale, da se v razvoju otrok iz istospolnih skupnosti ali družin z mamo in očetom ne pojavljajo statistično pomembne razlike, ni verodostojen za celotno ...
Marsikdo se sprašuje o smiselnosti glasovanja na referendumu o noveli zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih. A igralec Gregor Čušin pravi, da nam ne sme biti vseeno. ...
V oddaji Pevci zapojte, godci zagod'te smo predvajali odlomke z letošnjega državnega srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki je bilo konec novembra v Zrečah.
"V Komisiji Pravičnost in mir smo prepričani, da moramo katoličani uporabiti možnosti, ki nam jih daje življenje v demokratični družbi, in zavrniti zakon, ki je proti naravi in proti naši ...
V koprski stolnici gradijo grobnico, kjer bo prostora za 12 škofov. Pobudo za projekt je dal škof Jurij Bizjak. Med arheološkimi raziskavami, ki so jih opravili pred ...