Radio Ognjišče
Jože BartoljJože Bartolj
Andrej NovljanAndrej Novljan
Helena KrižnikHelena Križnik

Slovenija

Čepar in Pregelj o delovanju Vojaškega vikariata

Danes praznujemo dan Vojaškega vikariata, saj se spominjamo, da je bil na ta dan leta 2000 podpisan prvi sporazum, ki je temelj za redno delo. Pri sveti maši so se pripadniki ...

Misijonarka s. Vesna Hiti navdušila farane v Markovcih

Slovenski misijonarji med obiski v domovini čas izkoristijo tudi za srečevanje z dobrotniki. Tako se je včeraj v župniji sv. Marko niže Ptuja predstavila ter se jim zahvalila za podporo s. Vesna ...

230 let župnije Sveti Križ nad Mariborom

Župnijska cerkev na Gaju nad Mariborom je posvečena Svetemu Križu. Danes bo tam še posebej slovesno, saj bodo dopoldne obhajali zunanjo slovesnost ob nedavnem prazniku Povišanja ...

Znakovni jezik za enakopravnost gluhih

Pred nami je mednarodni teden gluhih, potekal bo pod tematskim naslovom Z znakovnim jezikom sem enakopraven. V teh dneh bodo gluhi še posebej opozarjali na težave, s katerimi se srečujejo v ...

P. Rupnik v Mariboru: Mi smo vera obličja

V Slomškovi dvorani v Mariboru je bil minuli torek pogovorni večer. Z umetnikom p. Markom Ivanom Rupnikom se je biblicist Maksimilijan Matjaž pogovarjal o sporočilu najlepših ...

Nestrpnost do papeža Frančiška!

V minulih dneh smo s sodelavci prestregli kar nekaj kritičnih klicev in prebrali precej elektronskih sporočil zaradi besed o solidarnosti s tistimi, ki potrebujejo pomoč. Prepričan sem, da bom po ...

Praznik Primorcev in vseh Slovencev

Danes praznujemo državni praznik - dan vrnitve Primorske k matični domovini. Konec prve svetovne vojne je Primorska prišla pod italijansko ozemlje. Prepovedana je bila uporaba slovenskega ...

Čeferin se je z izjemno podporo zavihtel na čelo Uefe

Aleksander Čeferin je novi predsednik Evropske nogometne zveze. Na izrednem kongresu Uefe v Atenah ga je podprlo 42 od 55 njenih članic. Čeferinov edini protikandidat, Nizozemec Michael van Praag, ...

Avdio player - naslovnica