Maja MorelaMaja Morela
Andrej JermanAndrej Jerman
Andrej ŠinkoAndrej Šinko

Teme

Štrovs: Novi pokojninski zakon ni primeren

Nekdanji državni sekretar na ministrtvu za delo, sicer pa vodja sektorja za vojna grobišča na omenjenem ministrstvu Marko Štrovs meni, da novi pokojninski zakon ni dovolj primeren za ...

14.03.2011, 18:33

VIDEO: Tretja obletnica smrti Chiare Lubich

Po vsem svetu so z različnimi slovesnostmi obeležili tretjo obletnico odhoda „v Očetovo naročje“ ustanoviteljice Gibanja Fokolarov. V nekaterih mestih so ji posvetili ulice, ...

14.03.2011, 11:44

Duhovna oporoka Šabaza Batija

Moje ime je Šabaz Bati. Rodil sem se v katoliški družini. Moj oče, upokojeni učitelj, in mati, gospodinja, sta me vzgajala v skladu s krščanskimi vrednotami in z nauki Svetega ...

14.03.2011, 08:52 Marta Jerebič

Chiara Lubich in Janez Pavel II.

Ob tretji obletnici odhoda Chiare Lubich v Večnost in v pripravi na razglasitev velikega papeža Janeza Pavla II. za blaženega, objavljamo pogovor s krakovskim nadškofom kardinalom ...

14.03.2011, 08:22

Postne duhovne vaje za papeža

Papež Benedikt XVI. in člani rimske kurije nocoj začenjajo postne duhovne vaje. Meditacije se bodo osredotočile na Janeza Pavla II. in teologijo svetnikov, vodil pa jih bo Francoz Francois-Marie ...

13.03.2011, 11:00 Marta Jerebič

Trento – mesto dialoga

V Trentu v Italiji poteka mednarodni ekumenski teden, na katerem sodeluje 400 udeležencev iz 36 držav sveta in 20 različnih cerkva. Osrednji dogodek je današnji simpozij z naslovom: Chiara ...

12.03.2011, 07:00 Marta Jerebič

Kardinal Koch na misiji v Moskvi

Predsednik Papeškega sveta za spodbujanje krščanske edinosti, kardinal Kurt Koch, danes začenja 5-dnevni obisk v Moskvi. Na potovanju ga bo spremljal sodelavec tega Papeškega ...

12.03.2011, 06:00 Marta Jerebič

Silovit potres in cunami opustošila Japonsko

Apostolski nuncij na Japonskem msgr. Alberto Bottari de Castello je v telefonskem pogovoru za Radio Vatikan opisal, kako je doživel silovit potres in cunami, ki je sledil potresu. Zelo pretresen ...

11.03.2011, 18:59

Vse več žrtev potresa na Japonskem

Japonsko je prizadel najmočnejši potres v njeni sodobni zgodovini. Po oceni ameriškega Geološkega inštituta je njegova moč dosegla 8,9 stopnje po Richterjevi lestvici. ...

11.03.2011, 15:37