Mateja F. Novljan
Marko Zupan
Alen Salihović

Oddaje

Sv. brata Ciril in Metod, slovanska apostola in sozavetnika Evrope  (photo: p. Marko Ivan Rupnik - Centro Aletti) Sv. brata Ciril in Metod, slovanska apostola in sozavetnika Evrope  (photo: p. Marko Ivan Rupnik - Centro Aletti)

Spominjamo se, 6. april

6. aprila 885 je v Vélehradu umrl nadškof Metod. Z bratom Cirilom je leta 863 prišel na Moravsko, kjer sta na željo kneza Rastislava oznanjala evangelij moravskim in panonskim Slovanom.

Velika noč 2021 v Melbournu (photo: P. Simon Peter Berlec) Velika noč 2021 v Melbournu (photo: P. Simon Peter Berlec)

Praznik upanja, gotovosti in radosti

Kako so se na veliko noč pripravljali in kako so jo praznovali naši rojaki v Melbournu v Avstraliji, v Buenos Airesu v Argentini, v Hamiltonu v Kanadi in v Freyming-Merlebachu v Franciji, so nam ...

Dr. Žiga Turk (photo: STA) Dr. Žiga Turk (photo: STA)

Dr. Žiga Turk si ne želi pol leta prostega teka

„Imam občutek, da če bo možno peljati stvari, če bo možno vladati, če bo možno ukrepati, bo obstoječa koalicija to poskušala in ne bo silila na volitve.“ S temi besedami je dr. Žiga Turk v oddaji ...

Škof Andrej Karlin leta 1910 (photo: Neznan fotograf, Public domain, via Wikimedia Commons) Škof Andrej Karlin leta 1910 (photo: Neznan fotograf, Public domain, via Wikimedia Commons)

Spominjamo se, 5. april

5. aprila 1933 je v Mariboru umrl škof Andrej Karlín. Doma je bil iz Stare Loke. Teologijo je študiral v Ljubljani. Po posvečenju in nekajletnem kaplanovanju je nadaljeval študij prava v Rimu.

Izidor Završnik (photo: Dom sv. Jožef Celje) Izidor Završnik (photo: Dom sv. Jožef Celje)

Spominjamo se, 4. april

4. aprila 1727 je v Ljubljani umrl škof Viljem Leslíe. Položil je temeljni kamen za cerkev Sv. Trojice v Ljubljani in pogosto romal v Marijino svetišče na Dobrovo.

Rutke (photo: https://skavti.si/) Rutke (photo: https://skavti.si/)

Spominjamo se, 31. marec - ZSKSS

31. marca 1990 je bilo v Ljubljani ustanovljeno Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Prvi načelnik je bil Peter Lovšin, načelnica Marija Marinko, duhovni vodja pa salezijanec ...

Kalčke dodajamo na solato, v sendvič ali na krožnik. Toplotno jih ne obdelujemo. (photo: rawpixel.com) Kalčke dodajamo na solato, v sendvič ali na krožnik. Toplotno jih ne obdelujemo. (photo: rawpixel.com)

Zeliščni vrt in kalčki

Naši gostji sta bili mati in hči Majda in Katja Temnik z Zeliščnega vrta Majnika. Pred leti sta odkrili, da narava ponuja marsikaj in začeli to deliti tudi z drugimi. Hči Katja, nekdanja ...