Jure SešekJure Sešek
Miha MočnikMiha Močnik
Rok MihevcRok Mihevc

Papež in Sveti sedež

Radio Ognjišče spremlja slovo Benedikta XVI.

„Potem ko sem si pred Bogom večkrat izprašal vest, sem prišel do gotovosti, da moje moči zaradi visoke starosti za dobro opravljanje petrinske službe niso več primerne,“ ...

25.02.2013, 22:00

VIDEO: Pritiski na kardinale

Državno tajništvo Svetega sedeža je v danes objavljenem sporočilu za javnost zapisalo, da nekateri poskušajo vplivati na kardinale, ki se bodo udeležili konklava.

23.02.2013, 14:06

Papež je sklenil zadnje duhovne vaje

Postne duhovne vaje, ki so od prve postne nedelje potekale v Vatikanu, so se danes dopoldne sklenile. Papež Benedikt XVI. in njegovi sodelavci iz rimske kurije so včeraj prisluhnili še ...

23.02.2013, 12:02

Benedikt XVI. - papež, ki se je približal človeku

Po vsem svetu v teh dneh pripravljajo molitve in bogoslužja za papeža Benedikta XVI. in v hvaležnost za njegovo papeževanje. Katoliška Cerkev v Indiji pripravlja na praznik sedeža apostola ...

20.02.2013, 11:40

Kako ravnati pred papeževim odstopom?

Ob napovedanem odstopu papeža Benedikta XVI. so vsi škofje ordinariji izdali navodila duhovnikom in vernikom. V njih nas vabijo, naj pri bogoslužju in posamezno molimo za papeža, za njegovo ...

19.02.2013, 13:15

Papež – pesimist ali optimist?

Kakšno dediščino bo Benedikt XVI. zapustil svojemu nasledniku? Kakšno podobo ima o Cerkvi? To so le nekatera od vprašanj, ki si jih v teh dneh zastavljajo mnogi mediji. ...

18.02.2013, 16:51

VIDEO: Papež na duhovnih vajah

V kapeli Redemptoris Mater v Vatikanu so se sinoči začele duhovne vaje za papeža in rimsko kurijo, ki bodo trajale do sobote. Vodi jih predsednik papeškega sveta za kulturo kardinal ...

18.02.2013, 12:37