Papež Frančišek: Duhovni poklici se rojevajo v molitvi in iz molitve
Za četrto velikonočno nedeljo je značilno, da pri sveti maši poslušamo evangeljski odlomek o Jezusu, Dobrem Pastirju. Jezus v njem pravi: "Moje ovce poslušajo moj glas, jaz ...
Za četrto velikonočno nedeljo je značilno, da pri sveti maši poslušamo evangeljski odlomek o Jezusu, Dobrem Pastirju. Jezus v njem pravi: "Moje ovce poslušajo moj glas, jaz ...
V nasprotju z dosedanjim izročilom se je papež Frančišek odločil, da ne izplača posebnega bonusa vatikanskim uslužbencem ob začetku svojega pontifikata, poroča spletni portal ...
Mesec dni po izvolitvi kardinala Bergoglia za Petrovega naslednika, je kardinal Marc Ouellet, predsednik Papeške komisije za Latinsko Ameriko, napisal pismo škofom te celine.
Na posledice tragične nesreče v Teksasu zaradi eksplozije v tovarni gnojil, se je odzval tudi papež Frančišek. V telegramu, ki ga je posredoval po vatikanskem državnem tajniku Tarcisiju ...
Mlačni kristjani so tisti, ki želijo zgraditi Cerkev po lastnih merah – ta pa ni Jezusova Cerkev. Tako je med pridigo dejal papež Frančišek, ko je v soboto zjutraj daroval mašo ...
"Bog vodi Cerkev z nepredvidljivo domišljijo." O tem je prepričan kardinal Angelo Comastri, ki je za vatikanski časopis L'Osservatore Romano podal svoje vtise o prvih 33 dneh pontifikata ...
Božjo besedo je potrebno sprejeti s ponižnostjo, saj je beseda ljubezni. Le tako vstopi v srce in spremeni življenje. To je sporočilo petkove pridige papeža Frančiška med jutranjo ...
V tokratni oddaji Spoznanje več, predsodek manj je bil naš gost profesor dr. Ivan Štuhec. Z njim smo se v prvem delu pogovarjali o prednostih in šibkostih katoličana, predvsem ...
Argentinska škofovska konferenca ima ta teden v Pilarju plenarno zasedanje. Srečanja bi se udeležil tudi kardinal Bergoglio, če ne bi pred dobrim mesecem prevzel petrinske službe.
Vera je dar. Njen izvor je v srečanju z Jezusom, ki je resnična oseba. Tako je zatrdil papež Frančišek med četrtkovo pridigo, ko je zjutraj maševal v kapeli Doma sv. Marte. ...
Štirje ugrabljeni italijanski novinarji v Siriji so spet na prostosti. Konec tedna so se vrnili v Rim. Novinarji so na nekdaj krščanskem območju v Siriji pripravljali prispevek o ...
Papež Frančišek je med dopoldansko avdienco nadaljeval katehezo o izpovedi vere. Danes je razlagal stavek: „Ki je šel v nebesa in sedi na desnici Očetovi.“ Jezusovo ...
Kongregacija za nauk vere je izdala uradno sporočilo v zvezi s srečanjem predsedstva konference ženskih redovnih ustanov v Združenih državah Amerike. Srečanja se je udeležil tudi delegat Svetega ...
Papež Frančišek je ob ponedeljkovi eksploziji dveh bomb na bostonskem maratonu, ki sta terjali tri smrtne žrtve in okoli 150 ranjenih, izrazil sožalje in molitveno bližino.
Benedikt XVI. je 16. aprila dopolnil 86 let. Zaslužni papež je bil rojen v kraju Marktl am Inn na Bavarskem 16. aprila 1927. Tistega dne je bila velika sobota. Krščen je bil naslednje jutro ...
Obrekovanje uničuje Božje delo, je poudaril papež Frančišek med jutranjo sveto mašo v Domu sv. Marte.
Papež Frančišek je danes po poročanju Radia Vatikan sprejel španskega premierja Mariana Rajoya Breya in jeruzalemskega latinskega patriarha Fouada Twala.
Vrhovni predstojnik frančiškanskega reda brat José Rodríguez Carballo je postal tajnik Kongregacije za ustanove posvečenega življenja in družbe apostolskega življenja. To ...
Papež Frančišek je imenoval skupino kardinalov, ki naj bi mu svetovala pri vodenju vesoljne Cerkve in ki naj bi preučila osnutek revizije apostolske konstitucije Pastor bonus glede rimske ...
Ko se kristjan sooča s problemi življenja, ne sme iskati bližnjic, ampak naj raje zaupa Bogu, ki mu ne bo nikoli odtegnil svoje pomoči. To je na kratko sporočilo današnje homilije papeža ...
"Zahvaljujem se vam za vašo bližino in naklonjenost. Gospod naj vam obilno povrne."