Slavi KoširSlavi Košir
Marko ZupanMarko Zupan
Marta JerebičMarta Jerebič

VIDEO: Papež in jordanski kralj o razmerah v Siriji

Svet | 29.08.2013, 14:59

Papež Frančišek je sprejel jordanskega kralja Abdullaha II. in kraljico Ranio. V pogovoru sta osvetlila nekatere teme skupnega interesa, zlasti spodbujanje miru in stabilnosti na Bližnjem vzhodu.

Pri tem sta posebej omenila vnovičen začetek pogajanj med Izraelci in Palestinci in vprašanje Jeruzalema. Posebno pozornost sta namenila tragičnim razmeram, proti katerim drvi Sirija. Glede tega sta poudarila, da je pot dialoga in pogajanj med vsemi deli sirske družbe, ob podpori mednarodne skupnosti, edina možnost za končanje spora in nasilja, ki vsak dan povzroča številne človeške žrtve.

Papež se je kralju zahvalil za njegovo prizadevanje na področju medverskega dialoga in za pobudo, da v Ammanu v začetku septembra skliče konferenco o izzivih, s katerimi se morajo soočati kristjani na Bližnjem vzhodu, predvsem v tem obdobju družbeno političnih sprememb.

Svet, Cerkev po svetu, Papež in Sveti sedež
Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc) Boj s pozebo v nasadih borovnic na ljubljanskem barju (photo: Rok Mihevc)

Kolikšno škodo je povzročila pozeba? #podkast

Po prehodu izrazite hladne fronte pred tednom dni, smo v petek, v nedeljo in včeraj bili priče pozebi. Razmere so se krajevno zelo razlikovale, prav vse sadjarje in kmete pa je strah, da to pomeni ...

Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj) Lojze Čemažar (photo: Jože Bartolj)

Pri svojem delu vedno izpostavi bistveno

Lojze Čemažar je z nami v oddaji Naš gost spregovoril o svoji umetniški poti, pomenu družine, šol, ki so ga oblikovale in se zahvalil za prejeto priznanje sv. Cirila in Metoda.