Radio Ognjišče
Jure PavšekJure Pavšek
Andrej JermanAndrej Jerman
Alen SalihovićAlen Salihović

Slovenija

Župnijski misijon ZaUpanje v Podutiku

V župniji Ljubljana Podutik bo od danes do prihodnje nedelje potekal župnijski misijon pod naslovom ZaUpanje. Začel se bo s slovesno sveto mašo drevi ob 19. uri, takoj zatem pa bo že prvo ...

Bodo volitve že julija?

Poslanke in poslanci se bodo popoldne na izredni seji seznanili z odločitvijo predsednika republike Boruta Pahorja, da ne bo predlagal kandidata za novega mandatarja. Tako so predčasne volitve ...

Andrej Šinko

Vseslovensko romanje gasilcev

Minulo soboto so se pri Mariji Pomagaj na Brezjah zbrali na tradicionalnem romanju gasilci iz vse Slovenije.

Sanacija po žledolomu v polnem teku

V postojnski enoti Zavoda za gozdove so po februarski ledeni ujmi za posek določili dobra 2 milijona kubičnih metrov lesa, od tega polovico iglavcev in polovico listavcev. Vodja območne enote ...

Andrej Šinko

Bil je to čas pri nas

Tokratna oddaja iz cikla Pevci zapojte, godci zagod'te je prinesla odlomke s srečanja pevcev ljudskih pesmi in godcev ljudskih viž, ki so ga konec aprila pripravile haloške pevke Trstenke ...

Medicinske sestre – ključni vir zdravja

Medicinske sestre imajo skupaj z zdravstvenimi tehniki velik vpliv na zdravje vseh prebivalcev, poudarjajo v sindikatu delavcev v zdravstveni negi. Na pomen zaposlenih v zdravstveni negi opominja ...

Za gibanje izkoriščajmo naravo

Obeležujemo svetovni dan gibanja, katerega namen je spodbujanje rekreacije, telovadbe in predvsem kakršnekoli telesne dejavnosti pri čim večjem številu prebivalstva. Na Nacionalnem ...

Petra Stopar

Pregled domačih dogodkov minulega tedna

Zaključuje se Teden molitve za duhovne poklice in Teden Evrope. Slovenija praznuje 10-letnico priključitve Evropske unije. A Slovenija se je prav v tednu praznovanja združene Evrope znašla ...

Slovenija v Evropi

Pred dnevi me je devetletna hči spraševala, s kakšnim denarjem smo plačevali nekoč. In nato se je začela razlaga, kako smo v mojem otroštvu plačevali z dinarji, v moji ...

Tanja Dominko

Avdio player - naslovnica